Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.01.2016.
11:09
Tanjug A

Dangubić: Ponosan na triplu krunu

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić rekao je da je ponosan što je deo generacije koja je prošle godine prvi put u istoriji kluba osvojila triplu krunu - titulu prvaka Srbije, ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

kkcrvenazvezda.rs
Sezona iz snova za Crvenu zvezdu: Nemanja Dangubić

- Postavili smo brojne rekorde tako da je to stvarno bila sezona iz snova, da tako kažem. Neki igrači su posle te fantastične sezone otišli u velike klubove, tu prvenstveno mislim na Bobana Marjanovića i Nikolu Kalinića. Sigurno da će to biti sezona i godina koju ću pamtiti do kraja života. Ne mogu da opišem koliko mi je drago što sam bio deo te generacije i deo sjajnog kolektiva - rekao je Dangubić Tanjugu. 

U kontaktu sa ljudima iz San Antonija

Dangubić kaže da je stalno u kontaktu sa ljudima iz San Antonija, koji polažu prava na njegove usluge pošto su ga 2014. godine draftovali kao 54. pika.
- Bio sam u kontaktu sa ljudima iz San Antonija. Mogu da kažem da su zaista neverovatno profesionalni i prate svako dešavanje u Zvezdi. Često su prisutni na našim utakmicama, dolaze da gledaju i mnogo mi je drago što zbog toga.

On je naglasio da je tim prošle sezone odigrao mnogo teških utakmica, ali da je u svaku ulazio maksimalno motivisan, što se pokazalo kao ključ uspeha.

- Mnogo je teško izdvojiti neki meč jer kada igrate u Crvenoj zvezdi svaka utakmica je važna. U svaku utakmicu smo ulazili maskimalno motivisani i spremni i sa imperativom pobede. Jednostavno to je tako kada igrate za Zvezdu. I sada je naravno ista situacija jer kada igraš za ovaj tim moraš uvek da pobediš - rekao je mladi košarkaš. Ipak, ako moram, izdvojio bih pobedu protiv Budućnosti u Podgorici košem Kalinića u poslednjoj sekundi I treći meč polufinala ABA lige protiv Partizana. 

Dangubić smatra da nema potrebe praviti poređenja, jer je svaka sezona priča za sebe. 

- Nikada ne znate šta može da se desi, kao što je ove sezone slučaj da imamo dosta povređenih igrača. Povredio nam se kapiten Luka Mitrović, ja sam doživeo povredu, a na sve to su se nadovezale i te sitne povrede igrača i virusi, tako da ne može da se pravi poređenje, rekao je Dangubić i dodao da je potpuno spreman za nastavak sezone, posle povrede kuka koje je doživeo na treningu.

- Ja sam potpuno zalečio povredu i spreman sam za nastavak sezone. Mnogo sam srećan što sam se vratio na parket, i ne mogu da opišem koliko mi je drago što je tim prebrodio sve probleme i nastavio da igra dobro i beleži odlične rezultate. Prolaz u Top 16 je takođe potvrda dobrog rada i odlične igre celokupne ekipe.

Srpski reprezentativac istakao je da kada mu vreme dozvoli prati partije Bobana Marjanovića u NBA ligi. 

- Kada imam vremena, pogledam utakmice San Antonija. Naravno to je malo teže zbog vremenske razlike. Mnogo mi je drago zbog Marjanovića i mislim da je San Antonio uradio pravu stvar kada ga je angažovao. Naravno ima mnogo jaku konkurenciju na svojoj poziciji, ali za njega sigurno ima mesta u NBA. San Antonio zna šta radi - rekao je 22-godišnji košarkaš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online