Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.01.2016.
11:55
M. Cakić - VESTIONLINE A

Veseli za VESTIONLINE: Dule je morao da ode, verujem Peri

Kroz Partizan je prodefilovao veliki broj stranih košarkaša, ali jedan Čeh zauzima posebno mesto u srcima pristalica crno-belih. Iz rodne Ostrave, preko ljubljanskog Slovana stigao je u Humsku i očarao "grobare". Meteorski uspon počeo je krajem 2009. godine, posle čega je tadašnju mašineriju Duška Vujoševića bilo gotovo nemoguće zamisliti bez "napasti" sa brojem 24 na leđima. Jan Veseli, danas je uzdanica skupocenog Fenerbahčea, u koji je stigao posle epizoda u Vašingtonu i Denveru, ali bez informacija o crno-belima "ne leže u krevet".

FIBA
Pola Srbin, pola Čeh: Jan Veseli

- Partizan mi je omiljeni tim. Pratim sve rezultate, dešavanja… Doduše, ne stižem baš uvek da pogledam svaki meč, ali obavezno se informišem. To mi je prešlo u svakodnevnu rutinu - istakao je Veseli u razgovoru za VESTIONLINE.

Lična karta:

FIBA

Ime i prezime: Jan Veseli

Datum i mesto rođenja: 24. april 1990, Ostrava

Visina: 211 cm

Težina: 109 kg

Klubovi: Ostrava, Slovan, Partizan, Vašington, Denver, Fenerbahče

“Leteći Čeh” priznaje da mu nije lako kada na dnu tabele ABA lige uoči "večitog šampiona" sa šest pobeda i čak 11 poraza.

- Teško je to videti. Skor je loš. Međutim, bilo je mnogo promena prošlog leta na svim nivoima. Tim je rekonstruisan, stručni štab i uprava takođe. Skoro sve je novo. Krenulo se od nule, ali mora da se radi i da se istraje…

Trener “parnog valjka” Petar Božić našao se na udaru “grobara” zbog slabih izdanja u ovoj sezoni. Čeh ne smatra da je dugogodišnji bek glavni krivac.

- Peru obožavam. Veliki je čovek, ljudina... Smatram da je Partizan napravio dobar izbor kada ga je postavio za trenera. On uvek daje maksimum, a to je najvažnije.

Veze sa crno-belima su neraskidive. I dalje je u kontaktu sa bivšim saigračima.

- Čujem se sa mnogima sa kojima sam nekada igrao. Eto, nedavno sa Dušanom Kecmanom, sadašnjim pomoćnim trenerom. Sa njim se najčešće dopisujem. Dolazio sam u Beograd na meč sa Zvezdom u novembru, ali nije bilo vremena da posetim moje crno-bele. Kad se završi sezona dolazim sigurno. Kao i uvek.

Razgovor nije mogao da prođe bez pominjanja Duška Vujoševića…

- Desilo se šta se desilo. Duško Vujošević je otišao. Sva ta dešavanja pred početak sezone bila su teška svima koji vole Partizan. Ne bih previše da se mešam, jer nije lepo. Dule je uradio mnogo za Partizan. Zaista nešto veliko. Ali, jednog dana je svakako morao da ode... To bi se kad-tad dogodilo - zaključio je Veseli razgovor za naš portal.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online