Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.12.2015.
09:03
Vestionline A

Možete li da zamislite koliko Stef Kari malo zarađuje

Zamislite da Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo kao dve ikone savremenog fudbala budu na petom mestu po zaradi u Barseloni ili Realu. Rekli biste - naučna fantastika. Ali u NBA ligi i to je moguće. Po mnogima, trenutno najbolji košarkaš planete Stef Kari je peti najplaćeniji igrač Golden Stejta, šampiona najjače košarkaške lige na svetu.

Reuters
Stef Kari u zagrljaju devojke posle titule Golden Stejta prošle sezone

Sjajni bek koji ove sezone, a i prošle, zatrpava koševe rivala, zarađuje godišnje "samo" 11.370.786 dolara bruto. Kada se tome doda odbijanje od poreza, Kariju ostane "samo" 6.000.000 na bankovnom kontu. Mnogima se i od ove sume zavrti u glavi, ali tek će da vam se zavrti kada saznate da četvorica "ratnika": Tompson, Bogur, Grin i Igudala imaju veća primanja od Stefa, a zna se ko je košarkaški kralj.

Naime, 2012. godine, kada Kari nije bio na ovom nivou na kojem je sada, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Golden Stejtom za oko 44 miliona dolara. Naravno, sada vredi mnogo više, ali ne trči za novcem. U sezonama za nama, potpisaće verovatno ugovor koji će da bude bar dva puta veći nego sada.

- Odavno sam se dogovrio sa sobom da pređem preko toga. Mogao sam da postupim i drugačije i kažem: "Želim da uzmem koliko mogu, sačekaću sa potpisivanjem ugovora, možda da budem slobodan agent naredne sezone i ko zna šta bi se dogodilo?" Ali, što se mene tiče, ugovor od 44 miliona je bio sasvim dovoljan za mene i moju porodicu. Kada sam doneo odluku da potpišem produžetak rekao sam sebi da je to prava odluka. Da, trebalo bi da budete plaćeni onoliko koliko vredite, ali pre četiri godine sam bio zadovoljan time. Ne možete da gledate unazad, jer će tako doći i negativnost. To će doneti nemir u ekipu - rekao je Kari.

Nije to retkost u američkom sportu da je velika razlika u primanjima. Tako je, recimo, u finalu američkog fudbala, popularnom Superboulu 2014. godine, kvoterbek SIjetla Rasel Vilson stigao sa Sihoksima do titule, a zarađivao je jedva 1.000.000 dolara bruto za tu godinu (ruki ugovor). S druge strane, rival preko puta Pejton Mening imao je skoro 20.000.000 dolara, ali njegov Denver je brutalno razbijen od Sijetla u 48. Superboulu. Međutim, kada vredite novac dođe pre ili kasnije. Tako je pred početak ove sezone, Vilson potpisao četvorogidšnji ugovor od 84 miliona dolara, što ga čini drugim najplaćenijim igračem u NFL, iza Erona Rodžersa, kvoterbeka Grin Bej Pekersa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online