Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.12.2015.
23:00
Vestionline A

EL: Cedevita, Himki i PAO u drugoj fazi, Real lako sa Bajernom

Košarkaši madridskog Reala ubedljivo su slavili na gostovanju Bajernu u Minhenu sa 86:67 u pretposlednjem kolu grupe A Evrolige.

Arhiva
Foto: Ilustracija

Aktuelni šampion Evrope je tako došao do četvrte pobede u elitnom takmičenju i dodatno zakomplikovao borbu za Top16 fazu pred poslednje kolo.

Gustavo Ajon bio je junak trijumfa Reala sa 22 poena, devet skokova, osam ukradenih lopti i četiri asistencije, dok je Serhio Ljulj upisao 18 poena i pet asistencija. Dvocifreni učinak imao je još Trej Tompkins sa 11 poena. 

U timu Bajerna, Kej Si Rivers je imao 22 poena, Deon Tompson je dodao deset poena, a srpski košarkaš Duško Savanović devet poena, osam skokova i jednu asistenciju. 

Posle Fenerbahčea, drugi tim koji je iz grupe A obezbedio mesto u narednoj fazi je Himki, koji je to učinio pobedom na gostovanju Strazburu sa 78:69. Francuski klub se u tom duelu držao sve do samog finiša, ali je zadržao minimalne šanse za Top 16 fazu. 

Aleksej Šved je bio najbolji u pobedničkom timu sa 23 poena i pet skokova, Tajler Hanikat je dodao 15 poena i čak 19 skokova, a Marko Todorović 14 poena i sedam skokova. 

Kod Strazbura, Kajl Vims je imao 14 poena, jedan više od Rodriga Buboa, dok je Vladimir Golubović utakmicu završio sa 12 poena i pet skokova. 

Košarkaši Cedevite obezbedili su mesto u Top 16 fazi iako su u pretposlednjem kolu grupe C na svom terenu poraženi od Armanija sa 85:82.

Pre Cedevite, plasman u Top16 fazu u grupi B obezbedili su Olimpijakos, Anadolu Efes i Laboral Kuća, a čak i da u poslednjem kolu izgubi na gostovanju u Vitoriji, a Armani pobedi Limož, prvak Hrvatske imaće bolju međusobnu razliku od italijanskog kluba. 

Robi Humel je predvodio Armani do trijumfa sa 21 poenom i osam skokova, Džamel Meklin ga je pratio sa 15 poena, dok je Krunoslav Simon upisao 13 poena i sedam asistencija. Bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins utakmicu je završio sa osam poena, tri asistencije i dva skoka. 

Miro Bilan se posebno istakao u timu Cedevite sa 23 poena i šest asistencija, Marko Arapović je dodao 16 poena i sedam skokova, dok je Džejkob Pulen imao 11 poena, sedam asistencija i pet skokova. 

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su najubedljiviju pobedu u devetom kolu Evrolige, pošto su u okviru grupe C deklasirali Zijelonu Goru sa 82:51.

Atinjani su tako ostvarili petu pobedu i obezbedili mesto u Top16 fazi, pa u njihovoj grupi više nedoumica, pošto dalje idu i Lokomotiva, Barselona i Žalgiris, a u Evrokup se sele Zijelona Gora i Karšijaka.

Najbolji u trijumfu Panatinaikosa bio je Nik Kalates sa 18 poena, sedam asistencija i pet skokova, Džejms Gist je dodao 14 poena i šest skokova, a Vladimir Janković deset poena i pet skokova. 

Aleksandar Pavlović je za 12 minuta na terenu imao po dva poena, skoka i asistencije, Ognjen Kuzmić je za isto vreme upisao osam poena i devet skokova, dok je najviše igrao Miroslav Raduljica - 20 minuta i za to vreme je zabeležio šest poena i po tri skoka i asistencije. 

U poraženom timu, koji je u Atinu došao sa desetoricom igrača, Mateuš Ponitka je imao 11 poena i pet skokova. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online