Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.12.2015.
14:58
Vestionline, B92 A

Srbijo, pozdravi se sa Evroligom!

Region strepi i čeka odluku Francuske. Ukoliko se neki od klubova iz zemlje galskih petlova prikloni novom formatu Evrolige, umesto Lige šampiona pod okriljem FIBA, ABA liga ostaje bez mesta u eliti, nezvanično saznaje "B92".

Tanjug
Crvena zvezda je jedini srpski predstavnik u Evroligi

Evroliga je nedavno potpisala desetogodišnji ugovor sa kompanijom "IMG" sa namerom da naredne decenije transformiše najpopularnije kontinentalno takmičenje u svojevrsnu NBA ligu na ovim prostorima sa 16 klubova.

Zasad je poznato 11 sigurnih učesnika sa "A" licencom: Anadolu Efes, CSKA Moskva, Armani Milano, Barselona, Fenerbahče, Laboral Kuča, Makabi Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid i Žalgiris. 

Nova Evroliga (16 klubova):

11 stalnih učesnika: Anadolu Efes, CSKA, Armani, Barselona, Fenerbahče, Laboral Kuča, Makabi, Olimpijakos, PAO, Real Madrid i Žalgiris
3 šampion Nemačke, tim iz Rusije, ABA ili Francuska
1 pobednik Evrokupa
1 pobednik kvalifikacija

Jedna "karta" ide u ruke osvajaču Evrokupa, jedna pobedniku kvalifikacija, jedna šampionu Nemačke, dok bi pretposlednje mesto upraznio neki od bogatih ruskih klubova.

Prema pisanju "B92", regionalno takmičenje dobiće mesto samo u slučaju da nijedan od klubova iz Francuske, koji su nešto naklonjeniji FIBA, ipak odluči za nastup u daleko manje popularnijem takmičenju.

Takođe, osim ogromnih prihoda za kubove, nova Evroliga doneće i daleko bezbrižniju budućnost za arbitre, pošto će njih između 40 i 60 potpisati višegodišnje ugovore u vrednosti od 25 do 40 hiljada evra na godišnjem nivou, s tim da uz takse i nadoknade ta cifra može dostići i do 70.000 evra. 

Ranije se, takođe nezvanično, spominjalo da bi regionalna liga u slučaju ovakvog raspreta dobila mesto u kvalifikacijama, ali za sada se ništa ne zna na tu temu. 

Verovatno će sve dosta biti jasnije posle sastanka predstavnika Evrolige, klubova i njihovih predstavnika koji je zakazan za sredu u Barseloni. 

O novonastalom problemu za domaću košarku, nekako između redova, govorio je i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, posle pobede nad prvakom Evrope madridskim Realom. 

- Okrećemo se Ciboni i želimo pobedu jer znamo šta znači ABA liga... Možda... Možda i neće značiti toliko, gledajući na to kako se neke stvari razvijaju - rekao je Radonjić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online