Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.10.2015.
12:00
Tanjug A

KK Partizan dužan 6,5 miliona, "sekunde" delile od stečaja!

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je na dan izbora nove Uprave utvrđeno da crno-beli duguju 6.504.530 evra.

ABA liga
Foto: Ilustracija

Od tih 6,5 miliona, 3.624.000 evra odnosi se na igrače, trenere i stipendije. Za banke i kratkoročne zajmove otpada 1.398.740 evra, za domaće i strane dobavljače 872.317 evra, a poreskoj upravi 501.172 evra.

Obaveze prema radnoj zajednici iznose 99.911, dok je pod stavkom ostalo naznačeno 8.390 evra.

"Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja, kako poverilaca tako i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmicarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje", navodi se u saopštenju.

U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.

Partizan je zahvalio kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor. 

"U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da dogovora dođe i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu".

Dobro poznati huk "grobara"

Iz klub apeluju na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji dođu u što većem broju u Pionir i podrže mladi tim, koji predvodi novi trener Petar Božić.

"Da li je uopšte potrebno naglašavati koliko je ovom mladom timu potrebna pomoć sa tribina? Dobro poznati huk pod svodovima 'Pionira' i emocija po kojoj je KK Partizan uvek bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne neki novi Đorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić, Rebrača, Paspalj, Tomašević, Drobnjak, Veličković...

Zajedno ćemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba", navodi se u saopštenju.

Nova Uprava kluba kao jedan od važnih zadataka postavila je unapređenje poslovanja u oblasti marketinga, jer Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, dužan je da učini sve kako bi uspeo da stvori nezavisan način finansiranja i tako sebi obezbedi dodatnu finansijsku injekciju koja ce redovno snabdevati klub i pomagati mu da posluje što je moguće više iz sopstvenih izvora.

"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan. Vidimo se u Pioniru", poručili su iz Partizana citirajući cuvenu rečenicu Duška Radovića. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online