Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.10.2015.
16:29
Tanjug A

Bjelica: Zaslužili smo da igramo u Riju

Košarkaški reprezentativac Srbije i novi član Minesote Nemanja Bjelica rekao je da je nacionalni tim zaslužio da igra na Olimpijskim igrama u Riju i da je uveren da će ispuniti veliku želju svih.

Reuters
Zadovoljan: Nemanja Bjelica

- To nam je primarni cilj. Jasno je da neće biti nimalo jednostavno, ali ova generacija je zaslužila da učestvuje na Olimpijskim igrama. Želimo to da uradimo zbog srpskog naroda i nas samih. Najviše bih voleo da Srbija dobije organizaciju kvalifikacionog turnira, pa da to uradimo pred našom publikom. To bi nam svima mnogo značilo - rekao je Bjelica za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

NBA je sam vrh

On je dodao da su ga svi u Minesoti primili lepo i da se odmah osetio kao deo "vukova".

- Draftovan sam pre pet godina i već sam dolazio u Mineapolis, ali sada sam prvi put ovako daleko od porodice i prijatelja. Za sada je sve u redu. Organizacija je vrhunska u svakom pogledu, ovo je, jednostavno, sam vrh planetarne košarke.

Srbija nije uspela da se direktno plasira na Igre u Riju, pošto je na prethodnom prvenstvu Evrope zauzela četvrto mesto. U ključnom meču, polufinalu šampionata, izabranici Aleksandra Đorđevića izgubili su od Litvanije sa 67:64.

- Kad god se setim polufinalnog meča bude mi teško, baš kao i svima iz reprezentacije. S druge strane, sve je to sport. Idemo dalje, treba da se izvuku pouke, ali sigurno do kraja života neću zaboraviti meč sa Litvanijom - rekao je Bjelica.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Laborala i Fenerbačea rekao je da mu je kod "aklimatizacije" puno pomogao dugogodišnji centar Minesote Nikola Peković.

- Nikolino prisustvo mi mnogo znači. On mi je najviše pomogao u prvim američkim danima. Tu su i Španac Riki Rubio, Hrvat Damjan Rudež. Mi Evropljani stalno provodimo slobodno vreme zajedno, odemo na ručak, večeru - otkrio je Bjelica.

Predsezonski mečevi pokazali su da u Minesoti vrlo ozbiljno računaju na 27-godišnjeg krilnog košarkaša i da bi trebalo da dobije zapaženu ulogu u timu.

- Trener Sem Mičel i svi u stručnom štabu su zadovoljni. Od prvog dana mi ide dobro i spreman čekam početak sezone. Trener ima dosta poverenja u mene, a moje je samo da nastavim vredno da radim. Prva NBA godina je uvek najteža. Sigurno da su mi prethodne dve sezone u Fenerbahčeu sa Željkom Obradovićem mnogo pomogle da sazrim kao igrač - rekao je Bjelica i dodao: 

- Nisam očekivao da ću tako brzo da se prilagodim na ovdašnju košarku, ali do sada je sve kako treba. Sezona kreće za sedam dana, jedva čekam prvu utakmicu, i to protiv Los Anđeles Lejkersa - zaključio je Bjelica.

Belica je sa reprezentacijom Srbije osvojio dve srebrne medalje - na prvenstvu Evrope u Poljskoj 2009. i Svetskom prvenstvu u Španiji prošle godine. Bio je član nacionalnog tima, koji je na Univerzijadi u Beogradu 2009. osvojio zlato.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online