Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 18.09.2015.
19:55 >> 23:25h
Vestionline A

Litvaniji igra nerava, Srbija za treće mesto

Prvi i najbolniji neuspeh "orlova". Košarkaši Srbije poraženi su u polufinalu Evrobasketa od Litvanije rezultatom 67:64 (22:17, 13:17, 13:9, 19:21), a u borbi za treće mesto sastaće se sa selekcijom Francuske.

Reuters
Miroslav Raduljica zaustavljen od strane Jonasa Valančijunasa

Srbija je odigrala veoma loše, kako u napadu, tako i u odbrani. I pored toga ipak je bila u mogućnosti da izbori makar produžetak, na dva poena zaostatka i 12 sekundi Bogdanović se zaleteo na kompletnu odbranu protivnika i iz teške pozicije nije uspeo da pogodi. Faula nije bilo. A moglo je.

Litvanci su tu preko Kalnietisa stavili tačku na seriju pobeda Srbije na Evrobasketu i oduzeli nam, bar za sada, plasman na Olimpijske igre u Riju, mada će "orlovi" sledeće godine imati šansu u interkontinentalnim kvalifikacijama.

"Zeleni" su vodili većim delom utakmice, bezmalo 40 minuta, a "orlovi" su im olako prepustili inicijativu. U pojedinim trenucima prednost je bila dvocifrena, ali u velikom delu utakmice protivnik se Srbiji prosto nudio, međutim, izabranici Aleksandra Đorđevića to nisu uspeli da iskoriste. 

SRBIJA: Teodosić 16 (3as), Simonović, Kuzmić, Bogdanović 9, Bjelica 10, Marković 7, Kalinić 2, Nedović 6, Milosavljević, Milosavljević, Raduljica 10, Erceg 4, Milutinov.

LITVANIJA: Kalneitis 12 (9as), Gailius, Mačijulis 9 (6sk), Seibutis 13, Sabonis, Kavaliauskas, Jankunas 2, Valančijunas 15, Kuzminskas 13, Milaknis 3, Lekavičijus.

Najefikasniji u našem timu bio je Miloš Teodosić sa 16 poena, a u poslednjem minutu je pogodio neverovatnu trojku i doneo već poraženoj Srbiji šansu da se bori za preokret. Dvocifreni su bili još samo Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica sa po deset poena, ali su i do njih stizali teškom mukom. 

Bogdan Bogdanović ponovo nije imao svoj dan. Sedam trojki je šutnuo, pogodio samo jednu, za ukupno devet poena. Kakav-takav učinak zabeležili su Stefan Marković (7p, 4sk) i Nemanja Nedović (6p, 2sk, 2as, 2il). 

U ekipi Litvanije Jonas Valančijunas je ubacio 15 poena, većinu u prvom poluvremenu, Reinaldas Seibutis i Mindauskas Kuzminskas su dodali po 13, a Mantas Kalnijetis 12 uz devet asistencija i osam izgubljenih lopti.

Srbija će u borbi za bronzu igrati sa Francuskom u nedelju u 14.00, dok će Litvanija na megdan Španiji za zlato istog dana u 19.00.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Šteta. Bogdanović ne pogađa šut za tri. Odlična odbrana "orlova", a potom Teo koristi iznuđen faul i pogađa bacanja. Bjelica je krenuo u prodor, promašio i nije uspeo do ofanzivnog skoka. Raduljica na 23 sekunde do kraja pravi nerezonski faul i šalje Seibuitisa na liniju penala. Pogađa oba. Nemoguća trojka Teodosića. Još 14 sekundi do kraja meča. Tajm aut Kazlauskasa. Opet Seibutis na liniji penala. Sada poloviča, ali Bogdanović je krenuo prebrzo u napad i pritom bio sapleten. Sudije su ostale neme. Sada je Kalnietis na liniji za slobodna bacanja i pogađa jedno - 67:64. "Orlovi" su se spetljali i kraj.
38. minut - Zaustavljen Teodfosić prekršajem posle dobre odbrane Kalinića. Pogađa oba plej Srbije. Kuzminskas koristi poklon, a Kalinić vraća na drugoj strani - 59:57. Faul na Mačiulisu, krajnje sumnjiv, deluje da stvarno nije bio. Oštećeni smo, ali igrom moramo da popravimo stvari.
36. minut - Odličan prodor Ercega zaustavljen je prekršajem. Polovičan sa penala. Valančijunas je u napadu odgurnuo Ercega i napravio četvrti faul. Sada precizan oba puta naš krilni centar. Sada samo minus jedan - 54:53. Kalnietis pogađa sa osam metara, a potom Bjelica pravi faul u napadu. Nerealna rampa Markovića na mnogo višem Janukunasu. Fantastičan potez.
34. minut - Poen za "orlove". Ercegovo slobodno bacanje - 52:44. Ulaz Nedovića i pogodak uz faul. Hrabri Nemanja dodaje još jedan poen. Seibutis napada Teodosića i pogađa. Odmah Bjelica precizan. Dalekometni hitac. Ovog puta dobra odbrana Teodosića i promašaj Seibutisa! Do kraja šest i po minuta. U igri smo!
32. minut - Traljav napad Litvanaca, ali Seibutis je pogodio. Poluhorog Raduljice "izlazi" iz koša. Kalnietis sa distance precizan. Serija rivala 12:0 - 52:43.
30. minut - Simonović je napravio faul nad Mačijulisom, a as Litvanije precizan sa penala. Bogdanović je promašio trojku, a Kuzminskas zakucava pored dvojice čuvara. Kraj treće deonice - 48:43 za Litvaniju.
28. minut - Serija grešaka na obe strane. Konačno vodimo. Kuzmić je materijalizovao kroz bacanja faul Mačijulisa. Odmah presing "orlova", Nedović krade loptu i Kuzmić ekspresno dodaje još dva poena - 43:40. Kuzminskas je pokupio "otpadak" i pogodio. Sada i Valančijunas zakucava i kažnjava dva neuspešna napada Srbije.
26. minut - TROJKAAA!!! Bogdanović pogađa. Imali smo napad za vođstvo posle odlične odbrane, ali smo se spetljali. Isto to čine i Litvanci. Sada se lakše diše. Kazlauskas sada traži minut odmora.
24. minut - Lep okret i pogodak Kuzminskasa uz faul. Siguran sa dodatnog bacanja. Sada Teodosić i Nedović neprecizni izvan 6.75. Greši Kalnietis, a pogađa Bogdan sa niskog posta. Prvi poeni Srbije u drugom poluvremenu.
22. minut - Srbija je u prvom poluvremenu šutirala 13-3 za tri, a na početku drugog dela odmah dva promašaja Tea i Simonovića. Valančijunas je pogodio za dva.
20. minut - Trojka Markovića!!! Istovremeno Kavalijauskas pravi faul nad Raduljicom. Miroslav je precizan. Stigli smo na minus pet - 35:30 za Litvaniju. Obostrana lična Raduljice i Jankunasa. Srpskom asu je to treća lična i izlazi iz igre. Teo je fauliran i poslat na liniju slobodnih bacanja. Siguran. Bogdan Bogdanović u poslednjim sekundama probija i pogađa o tablu. Serija 9:0 "orlova". Kraj prvog poluvremena - 35:34.
18. minut - Raduljica pogađa bacanje. Srbija sa linije penala 5-2. Sada Raduljica pogađa iz reketa, lagano. Marković krade loptu, Kalnietis ga blokira... Trebalo je da bude silazna putanja i priznat koš. Oštećeni smo za dva poena. Međutim, nije to problem, problem je igra u odbrani i koncetracija u napadu.
16. minut - Teodosić je prošao kroz celu odbranu i pogodio, ali Valančijunas koristi pik en rol situaciju i košem razbija zonu. Kuzminskas dribla duž čeone linije i prolazi na "drugi" obruč - 21:32. Previše "orlovi" dopuštaju rivalu.
14. minut - Pokušava Marković "1 na 1", promašuje iz rolinga... Nemamo igru. Kuminskas je pogodio iz okreta. Minut odmora traži Đorđević - 28:17. Laki poeni Raduljice, Bjelica mu je odlično asistirao. Kao pravi plejmejker.
12. minut - Đorđević je uveo Nedovića i Simonovića da bi atletski parirao Litvancima. Posebno je Nedović ostavio dobar utisak u prvim minutima na parketu. Seibutis je valorizovao prodor i odveo svoj tim na plus sedam - 24:17. Sada Seibutis dodaje još dva poena.
10. minut - I Bogdanović se upisao u listu strelaca. Raduljica je bio previše hrabar, krenuo je na Valančijunasa i dobio blokadu. Potom centar "orlova" pravi faul na najboljem igraču Litvanije. Odlično je Bjelica probio prvu liniju i vezao Nedovića sa košem. Isti igrač je potom bio fauliran i polovičan sa penala. Kraj prve deonice - 22:17.
8. minut - Ispucavaju se "orlovi" u šutu za tri. Promašio je Bogdanović, a potom i Marković. Odlična asistencija Bogdana ka Bjelici, koji je precizan van linije 6.75. Valančijunas koristi pik en rol i pogađa. Budi se Bjelica, vezao je pet poena, a sada greška u odbrani Srbije Kalnietis zaklucava.
6. minut - Kalinić je izašao, u igri je Bogdanović. Bjelica je faulirao Valančijunasa. Centar Litvanaca precizan oba puta. Raduljica nije iskoristio odličnu zamisao Teodosića.
Nepovezana igra naših u napadu, dok Litvanci sigurno spustaju loptu ispod koša i to im za sada ide dobro - 14:7. Milaknis sada pogađa trojku sa sedam metara. Tajm aut Srbija.
5. minut - Mačijulis je izvukao ličnu grešku Kalinića i pritom ubacio dvojku, kasnije i dodatno bacanje. Spetljao se potom Kuzmić, a to kažnjava Valančijunas. Greška u koracima Jankunas, a zatim Kalinić biva fauliran. Oba puta je promašio.
3. minut - Uzvraća Mačijulis. Osmelio se, krenuo u prodor i pogodio. Teo je preuzeo odgovornost i opet pogađa. Kasni Valančijunas u odbrani, obilazi ga Stefan Marković i završava na drugi obruč.
1. minut - Utakmica je počela. Prvi napad ima Srbija. Odmah trojka, Miloš Teodosić pogađa bez koske.

POVEZANE VESTI

Petak 18.09.2015. 21:38
E što volim što vas imam,ne moram ni da pratim utakmicu vi me izveštavate.Hvala
Petak 18.09.2015. 22:21
O vidi vidi,da kuc kuc kuc da ne ureknemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online