Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.09.2015.
11:55
Vestionline, mozzartsport.com A

Kojim putem do finala? Šta donosi B1, a šta B2?

Bliži se trenutak odluke. Samo što nije... Košarkaši Srbije u četvrtak utakmicom protiv Italije (14.30) završavaju uvodnu rundu takmičenja na prvenstvu Evrope, a pobeda im donosi osvajanje prvog mesta u B grupi.

FIBA
Sve bolji: Ognjen Kuzmić

U slučaju pobede nad "azurima" rival selekcije Srbije biće četvrtoplasirani tim A grupe, dakle Finska ili Poljska. Upravo ove dve selekcije sastaće se u četvrtak u poslednjem kolu A grupe i poraženi tim zauzeće četvrtu poziciju.

Prema ovoj projekciji izabranici Aleksandra Đorđevića bi kao prvoplasirani tim B grupe i posle eventualne pobede u osmini finala, u četvrtfinalu igrao sa pobednikom duela C2 - D3. Prema trenutnom stanju najbliži mestu broj dva u C grupi je selekcija Hrvatske, a favorit za treću poziciju u D grupi je reprezentacija Letonije.

Kada je u pitanju potencijalni rival u polufinalu, dosta toga zavisi od podatka ko će osvojiti treće mesto u B grupi, odnosno da li će to biti Španija, Turska ili Italija. Trećeplasirana ekipa ove grupe u osmini finala sastaće se sa drugopozicioniranim timom A grupe, a to će po svemu sudeći da bude Izrael.

Pobednik tog duela u četvrtfinalu će se sastati se boljim iz duela prvoplasiranog tima D grupe, verovatno Litvanije i ekipe C4, a za to mesto konkurišu Makedonija, Gruzija i Holandija.

Dakle, moguće je da na ovoj strani kostura bude duel Španije i Litvanije, a pobednik tog meča u projektovanom polufinalu igrao bi sa Srbijom.

U drugoj varijanti, ako Srbija izgubi u četvrtak od Italije, osvojiće drugo mesto u grupi. Tada bi u osmini finala išla na trećeplasirani tim iz A grupe, odnosno na pobednika meča Finska - Poljska.

Projektovani rival u četvrtfinalu za reprezentaciju Srbije onda bi mogla da bude Grčka, koja će u osmini, kao prvi tim C grupe, igrati protiv četvrtog iz D grupe, a to su kako sada stvari stoje Belgija ili Ukrajina.

U gornjem delu ovog kostura čeka prvoplasirani tim A grupe, Francuska koju u osmini finala čeka duel sa četvrtim timom B grupe, a to bi opet mogle da budu čak tri ekipe Nemačka, Španija i Turska.

Poslednji par osmine finala čine tim D2, najverovatnije Češka ili Letonija i treći tim C grupe, a to je Slovenija. Dakle, u ovom delu kostura projektovani rival Srbije u polufinalu najverovatnije bi bio domaćin šampionata, selekcija Francuske.

U svakom slučaju, situacija će biti jasna u četvrtak uveče, a onda svi pravac u Lil!

FIBA

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online