Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.09.2015.
18:57 >> 23:14h
Vestionline A

EP: Blažič uzalud blistao, Grci "overili" prvo mesto

Dva dana gledali smo "po pola" Evrobasketa. U sredu, svih 12 utakmica! Trijumfom nad Slovenijom, Grčka je obezbedila prvo mesto u C grupi. Jaka Blažič (nedovoljno) blistao...

Tanjug/AP
Predvodio Grke do nove pobede: Vasilis Spanulis

Bek koji je na izlaznim vratima Crvene zvezde spakovao je "helenima" 27 poena (7-5 za dva, 5-4 za tri, 6-5 slobodna bacanja). Pratio ga je Zoran Dragić sa 22, ali je sa druge strane bio Vasilis Spanulis. 

Pročitajte još:

* Srbija ponizila Tursku

Pogađao je popularni "Bili", asistirao i uz sebe imao više raspoloženih igrača od "zmajčeka". Čak šestorica "helena" završila je meč sa "10 plus" poena, a Spanulis je među njima bio najefikasnij (19, 6 asisitencija). Printezis je dodao 16, Kalates 12, Burusis 11, uz osam skokova, dok su po 10 ubacili Kufus i Zizis.

Posle neverovatne pobede nad Izraelom, selekcija Bosne i Hercegovine doživela je debakl protiv Finske izgubivši skoro 30 razlike (88:59). U pobedničkom sastavu istakao se Vilson sa 16, dok je u ekipi Duška Ivanovića najbolji bio Elmedin Kikanović sa 13 (5 sk, 2 as). Poen više postigao je Albijanić, ali bez značajnijeg učinka u ostalim segmentima.

Bosancima je tako ostala samo teoretska šansa da se plasiraju u osminu finala Evropskog prvenstva koje će se igrati u francuskom Lilu.

Češka je trijumfom nad Belgijom napravila odlučujući korak ka plasmanu među 16 najboljih na EP. Junak neizvesnog susreta bio je Jan Veseli sa 21 poenom i 12 uhvaćenih lopti.

U neizvesnoj penal završnici, Izraelci su nadigrali Poljsku (75:73) i ostvariki zlata vredne bodove. Za čelnu poziciju grupe A, u četvrtak ćemo gledati duel Francuska - Izrael.

Prvu pobedu na šampionatu ostvarila je i Ukrajina trijumfom nad Letonijom (75:74)

Najefikasniji u timu koji sa klupe predvodi Erez Edelštejn bio je Gael Mekel, pojačanje Crvene zvezde tokom letnjeg prelaznog roka. On je za 29 minuta zabeležio 18 poena (5 asistencija), uključujući i bitnih šest slobodnih bacanja.

Rasplet u grupi B, gde su Grci "kaparisali" prvo mesto, mogao bi da donese učesnika osmine finala koji je ostvario samo JEDNU pobedu. Gruzija je savladala Makedoniju (90:75), a s obzirom na raspored poslednjeg kola (Slovenija - Makedonija, Gruzija - Hrvatska, Grčka - Holandija), postoji velika verovatnoća da će se praviti "krug" između četiri ekipe.

Malo je nedostajalo da Litvanci još jednom ostanu šokirani. Jonas Mačijučis sprečio je senzaciju protiv Estonije pogotkom u poslednjoj sekundi meča (62:60). 

U našoj grupi Španija je očekivano stigla do lagane pobede protiv Islanda (99:73), a najefikasniji u sastavu "furije" bio je Nikola Mirotić (22, 5 sk). Pau Gasol ubacio je 21 (7 sk), Rodrigez 13, dok su sa po 11 meč okončali Rejes i Klaver. 

U tabori "ribara" Stefanson je sa 17 bio najefikasniji.

Rusija je kakvu takvu nadu za plasman u osminu finala pokušala da pronađe u reprezentaciji domaćina, Francuske, bila tokom većeg dela meča bolji rival, ali će na kraju morati da spakuju kofere i vrate se kući (74:67).

De Kolo je bio najefikasniji u redovima "trikolora" sa 13 poena, poen manje ubacio je Parker, dok je Lovernj sa 11, uz sedam skokova, bio jedan od najzaslužnijih za pobedu. U poraženom sastavu Fridzon se istakao sa 20 poena.

Hrvati su se ozbiljno namučili protiv Holandije, ali na kraju zabeležili treću pobedu u C grupi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online