Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.07.2015.
22:22
Tanjug A

Zlatni "orlići: Ne verujemo...

Mladi košarkaški reprezentativac Srbije, prvotimac Crvene zvezde Nikola Rebić, izjavio je da on i saigrači još nisu svesni kakav uspeh su ostvarili na prvenstvu Evrope u Italiji.

kss.rs
Mladi košarkaši doneli novo zlato Srbiji

Srbija je na šampionatu za igrače do 20 godina osvojila titulu na impresivan način, kao jedina neporažena ekipa i uz fantastičan niz od 10 pobeda zaredom. 

- Teško je sumirati utiske posle neprospavane noći. Osećaj je sjajan, mada mislim da još nismo svesni šta smo uradili i kakav uspeh smo ostvarili. Kroz ceo turnir smo disali kao jedan, bili kao jedna velika porodica. Tačno se znalo ko šta radi, bio je izuzetno izražen timski duh i mislim da nam je to donelo zlatnu medalju - rekao je Rebić za sajt Crvene zvezde. 

On je istakao da je državni tim u svakom meču imao po nekoliko raspoloženih igrača i da je uvek neko drugi iskakao učinkom. 

- Uvek smo mogli da se oslonimo jedni na druge, bili smo fantastičan kolektiv i to nas je dovelo do trijumfa. Ovo je zaista vrhunski rezultat, u žestokoj konkurenciji bez poraza okončati turnir dokaz je velikog kvaliteta koji posedujemo i sjajne pripreme za šampionat. Moram da kažem da je bilo jako teško, meč protiv Litvanije u čevrtfinalu možda i najteži, jer smo bili svesni šta on nosi. Međutim, videli smo kako nas posmatraju sve ostale reprezentacije, kao da se kod svakog našeg protivnika mogao videti strah na zagrevanju i to smo koristili. Bili smo puni samopuzdanja - naveo je Rebić, kome je ovo treća medalja na evropskim šampionatima, ali najsjanija, pošto u svojoj riznici ima bronzu sa mladima iz 2014. i bronzu sa juniorima iz 2012. godine. 

O izboru u idealnu petorku šampionata Rebić je skromno kazao da želi prvo da čestita Marku Guduriću na MVP priznanju. 

- Bez dobrih saigrača i kvalitetne ekipe sigurno ne bih bio u poziciji da budem u idealnoj petorci. Imao sam sjajnu podršku od svih saigrača, bilo je milina igrati sa takvim momcima. Čak šestorica igrača iz ove selekcije su iz Zvezdinog pogona i to je svakako velika stvar, sve ovo će nam svima mnogo značiti u nastavku karijere. Nadam se da će ovo biti samo usputna stanica, narednih par dana ćemo iskoristiti za slavlje i odmor, a onda krećemo sa još jačim radom da se polako pripremamo za narednu sezonu - zaključio je Rebić. 

Marko Tejić, koji u finalu protiv Španije nije igrao zbog povrede, složio se da je činjenica da Zvezda ima šest igrača u ovoj reprezentaciji pravo bogatstvo za klub. Pored njega, Rebića i Kaplanovića, koji su prvotimci crveno-belih, Gudurić, Apić i Davidovac su iz Zvezdinog razvojnog tima FMP-a. 

- Bilo mi je mnogo teško da gledam utakmicu. Nisam bio u prilici da pomognem saigračima i to mi je teško palo, ali šta je tu je. Zlato je oko vrata i to je najvažnije. Što se tiče moje povrede, više pojedinosti će biti poznato u utorak posle detaljnih pregleda - rekao je Tejić i istakao da je presrećan. 

- Osećaj je neverovatan. Još nisam svestan da sam šampion Evrope i samo kad pomislim na to deluje mi neverovatno - poručio je mladi košarkaš. 

Đorđe Kaplanović je potvrdio da su reprezentativci slavili fantastičan uspeh do ranih jutarnjih časova.  

- Prvo smo bili u jednom klubu sa svim ostalim reprezentacijama, a posle smo nastavili sami u drugom noćnom klubu. I u ponedeljak ćemo u Beogradu nastaviti sa slavljem - rekao je Kaplanović za klupski sajt i dodao da je neopisiv osećaj pobediti Španiju u finalu.  

- Tek ćemo postati svesni šta smo uradili kada prođe nekoliko dana i kada dođemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha u svakoj utakmici od početka prvenstva i nismo odustajali kada je bilo teško. Bili smo najbolji i zasluženo smo prvaci Evrope. Ovaj trofej je za naš narod, a ja ga posvećujem mojoj Jagodini i svim Jagodincima - zaključio je Kaplanović. 

Mladi košarkaši Srbije u finalu EP pobedili Španiju sa 70:64.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online