Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.06.2015.
17:45 >> 19:56h
Vestionline A

Istorijski podvig: Srbija u finalu Evropskog prvenstva!

Ženska reprezentacija plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji, pošto je u Budimpešti savladala Belorusiju 74:72 (18:18, 18:20, 23:19, 15:15).

Tanjug/AP
Hit šampionata Evrope: Košarkašice Srbije

U drugom polufinalu, od 20.30, sastaće se Španija i Francuska.

Ovo je najveći uspeh u istoriji ženske košarke u Srbiji i prva medalja koja može da bude i najsjajnija.

Posle utakmice sa dosta preokreta velike drame u finišu Srpkinje su pokazale srce, hrabrost i lucidnost i zalsuženo su slavile i boriće se za zlato u nedelju od 19.00 sa pobednikom meča Španija - Francuska.

Obe selekcije su se tokom meča često smenjivale u vođstvu, ali su izabranice Marine Maljković krajem treće deonice napravile seriju i stekle prednost koju nisu ispustile do kraja.

Beloruskinje su uspele da u finišu unesu neizvesnost, iako su imale pet poena deficita 48 sekundi pre kraja, ali se u poslednjem napadu spetljala Amerikanka Harding i Srbija je uspela da se odbrani i obezbedi mesto među dve najbolje ekipe Evrope.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Ana Dabović, koja je upisala 21 poen, Jelena Milovanović je postigla 14, dok je Sonja Petrović uz 14 poena pridodala i devet skokova.

U sastavu Belorusije, Jelena Leučanka je imala dabl-dabl učinak, sa 22 poena i 11 skokova, a 11 poena je upisala Katarina Snitsina.

Ovo je prvo finale u kojem ćemo nastupati pod ovim imenom, a prethodno je Jugoslavija igrala finale 1991. godine protiv SSSR-a.

Bilo kako bilo, medalja je u džepu! Bravo devojke!!!

SRBIJA: Radočaj, Petrović 14 (9 sk), Čađo, Krnjić, Jovanović, Milovanović 14 (7 sk), Butulija 9, Ajduković, Topuzović, M. Dabović 12 (4 sk), A. Dabović 21 (3 as), Pejdž 4 (8 sk).

BELORUSIJA: Papova 7, Kudrašova, Snitsina 11 (4 as), Risikava, Lihtarovič 11, Ziuzikova 5, Veramejenka 4, Leučanka 22 (11 sk, 4 as), Harding 10 (6 as), Troina, Trafimava 2, Ivaščanka.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Smušene Beloruskinje su izgubile loptu, ili bolje reći, Milica je oduzela, a Ana potom bila faulirana. Polovična sa linije penala. Srbija ima tri poena prednosti (72:69). Leučanka ne koristi slobodna bacanja, a zatim je Ana Dabović pokušala za tri i promašila. Srećom, Milovanovićeva je osvojila loptu. Ipak, nismo realizovali napad. Snitsina je promašila za dva, a Petrovićeva precizna sa penala (74:69). Nije gotovo, Harding pogađa za dva uz faul, i pogađa dodatno bacanje (74:72). Još 35 sekundi do kraja. Ana se spetljala, a Belorusija je imala napad za pobedu. Srbija se odbranila i plasirala se u FINALE!!!
38. minut - Snitsina pogađa sa distance uz prekršaj. Sigurna sa dodatnog bacanja. Izjednačenje (69:69). Ana Dabović zaustavljenja faulom. Precizna, njen 20. poen.
36. minut - Sigurna Ana sa linije penala. Odbranila se Srbija. Sjajna Sonja Petrović pogađa za dva (69:64). Leučanka smanjuje.
34. minut - Leučanka i Snitsina vraćaju Belorusiju u igru (65:64).
32. minut - Petrovićeva dominira u skoku, naročito ofanzivnom. Uhvatila je loptu, zaustavljena prekršajem i pogodila oba penala. Pritisak Srbije. Četiri poena za pet sekundi. Milica Dabović je pogodila, a presing je iskoristila Jelena Milovanović.
30. minut - Papova je vratila prednost Belorusiji, ali Ana Dabović vraća neizvesnost. Ziuzikova vraća, ali isto čini i Sonja Petrović. Strašan roling Ane Dabović za vođstvo Srbije pred poslednjih deset minuta.
28. minut - Izjednačenje. Sonja Petrović je rešila da preuzme odgovornost. Navukla je tri igračice na sebe, a onda uposlila samu Danijel Pejdž. Izjednjačenje.
26. minut -  Milovanović je sigurna za tri, a Sonja Petrović je realizovala slobodna bacanja. Ista igračica došla je do još jednog ofanzivnog skoka i poena (51:53).
24. minut - Ana Dabović se poigrala u reketu, vezala je četiri poena. Leučanka na drugoj strani dominira. Nema Srbija rešenja za centra Belorusije. Njen 16. poen, a stigla je da uhvati i deset lopti.
22. minut - Počelo je drugo poluvreme. Lihtarovič ga otvara trojkom, a Milovanović uzvraća za dva. Sada i Šitsina ubacuje van linije 6.75. I Butulija se budi, sigurna je za dva.
20. minut - Ana je pogodila posle dužeg vremena, ali Leučanka uzvraća istom merom. Sonja Petrović je uhvatila mnogo lopti, a sada se upisala u strelce. Šitsina je pogodila bacanja, a Jelena Milovanović postavila konačan rezultat prvog poluvremena. Sledi pauza.
18. minut - Pad koncentracije našeg tima. Serija rivala 9:0 posle minuta odmora. Papova je vezala pet poena nastavivši niz Hardingove (30:34).
16. minut - Nepogrešiva Ana Dabović valorizuje ofanzivni skok Sonje Petrović, a Milica ponovo pogađa posle krađe u odbrani. Razletele su se naše dame po terenu (30:25).
14. minut - Milica i Ana Dabović rešetaju bez problema. Plejmejker Srbije igra kao balerina, dovodi rivalke do ludila.
12. minut - Odlična saradnja Butulije i Pejdž, a zatim fenomenalna igra u odbrani. Ipak, samo na kratko. Lihtarović sama kao "duh" pogađa za dva.
10. minut - Butulija se prošetala do koša, a u narednom napadu izblokirana je Tamara Radočaj. Leučanka je materijalizovala slobodna bacanja, Belorusija je prvi put povela (16:15), ali je Butulija pogodila dalekometan hitac. Kraj prve deonice.
8. minut - Leučanka kažnjava tri vezana promašaja Srpkinja u pokušaju za tri poena. Žiužikova pogađa trojku. Mini serija Beloruskinja.
6. minut - Faulirana je Milica Dabović, i bila precizna sa linije penala. Već u sledećem napadu poentirala je sa vrha "kapice".
4. minut - Odlične naše dame u defanzivi, iz koje je proistekao lagan koš Ane Dabović. I Dajana Butulija se upisala u listu strelaca.
2. minut - Ipak, Milovanović dodaje još dva poena, poentiravši iz reketa. Lihtarovič na drugoj strani pogađa van linije 6.75. 
1. minut - Utakmica je počela. Jelena Milovanović otvara meč trojkom. Odbranila se Srbija, ali nije uspela da u kontri dođe do poena.

POVEZANE VESTI

Petak 26.06.2015. 20:50
" Историјски подвиг " . Иди бегај па Србија у сваком Спорту зна само за медаље .Велике честитке кошаркашицама Србије .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online