Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.06.2015.
20:42
Vestionline A

Zvezda na korak od titule!

Epitet "večitog" derbija je opravdan. Drama u "Pioniru" nije izostala. Brejk i meč lopta Crvena zvezda - 72:69!

Tanjug
Slavlje igrača Zvezde
Po četvrtinama -17:19, 19:21, 15:18, 18:14.
 
MVP Dženkins, "meč viner" Kalinić!
 
Sećate se Podgorice i herojskog pogotka Nikole Kalinića u poslednjoj sekundi za pobedu Zvezde protiv Budućnosti? Nešto slično reprezentativno krilo uradilo je i na drugom meču finalne serije. Tada je promašio Vilijams, sada Mitrović... Loptu je ugrabio Kalinić i postigao pobedonosne poene.
 
Šut za produžetak promašio je Vanja Marinković, a slavlje oko 500 pristalica crveno-belih moglo je da počne, dok se na suparničkoj strani postavljalo pitanje - da li je ovo poslednji odlazak u "Pionir" ove sezone? 

Rezultatsku klackalicu i neizvesnost u prvom poluvremenu prekinuo je Zvezdin kapiten Luka Mitrović, najviše zaslužan za seriju Zvezde (9:0) i kakav-takav "ozbiljniji" suficit" u finišu  (39:31). Milan Mačvan i Vanja Marinković su tada i početkom drugog dela igre spustili razliku i uveli meč u dramatičnu završnicu.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je gore pomenuti Čarls Dženkins sa 18 poena (11 u poslednjoj deonici), a pratio ga je Vilijams sa 15, uz šest produktivnih dodavanja. Nikola Kalinić odigrao je pristojno na obe strane - na 12 poena (uz koš za pobedu) dodao je devet skokova i čak šest ukradenih lopti.

U redovima nominalnog domaćina istakao se Mačvan sa 14 poena (devet skokova), Pavlović je dodao 11, dok su po 10 postigli Marinković i Milosavljević, koji je zbog nediscipline odstranjen od strane Vujoševića.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Marinković je uspeo da izbori poziciju za šut, ali je pogodio samo tablu. Kraj meča, brejk Crvene zvezde!
40. minut - Greška zapisničkog stola. Vujošević je želeo tajm aut posle slobodnih bacanja koje je trebalo da izvede Mitrović. Kapiten Zvezde pogađa prvo, promašuje drugo, a na skok u napadu pravi Kalinić i pogađa za tri poena prednosti. Vujošević traži minut odmora.
40. minut - Simultanka Dženkinsa u finišu utakmice. Pavlović polovičan sa penala (69:66)... Popularni "Đenka" je promašio šut za tri, ali zato nije Mačvan. Nerešeno, drama!
38. minut - Prazan hod na obe strane prekida Pavlović sa distance, uzvraća Dženkins još jednom trojkom - 67:64.
36. minut - Napadački "tanka" poslednja deonica. U protekla dva minuta samo je Tepić pogodio trojku. Zvezda na "plus" tri.
34. minut - Zvezda, odnosno Dženkins, pronalazi rešenje za zonsku odbranu. Serija 6:0, tajmaut Vujošević - 64:58.
33. minut - Nesportski faul Kalinića. Oba puta precizan sa penala. Partizan ima "aktivan" rezultat još od minimalnog suficita (41:40). 
32. minut - Serija Partzana se nastavlja (8:0). Milutinov posle ofanzivnog skoka pogađa poluhorog. Prednost crveno-belih se "topi" - 58:56.
31. minut - Marinković nastavlja u istom ritmu, ovoga puta "2+1".
30. minut - Još dva bacanja promašuje Milutinov. Kazna stiže na drugoj strani, Dženkins pogađa trojku za novu dvocifrenu razliku Zvezde (58:48). Marinković uzvraća istom merom. Kraj trećeg kvartala - 58:51.
29. minut - Partizanu se ukatuje prilika da se vrati u rezultatski egal, ali od četiri slobodna bacanja Milutinović promašuje dva, Milutinov jedno.
27. minut - Crno-beli gube konce. Prednost "večitog" rivala raste - 53:43.
25. minut - Burni protesti Duška Vujoševića i tehnička greška! Zvezda, međutim, ništa nije dobila iz toga... Promašeno slobodno bacanje, a onda i napad.
23. minut - Mačvan sa penala dva od dva za prednost Partizana posle dugo vremena - 41:40.
21. minut - Drugi deo utakmice je počeo. Tepić ubacuje trojku i spušta zaostatak - 40:39 za Zvezdu.
20. minut - Nekako su crno-beli uspeli da uhvate priključak iako je Zvezda u finišu prvog poluvremena uspela da se odlepi na osam razlike (39:31). Na poluvremenu, prednost tima sa Malog Kalemegdana - 40:36.
19. minut - Milutinović jeftino "poklanja" Cirbesu "2+1", potom se je obruču bes iskalio i Luka Mitrović. Serija Zvezde traje - 39:31.
18. minut - Odlična četvrtina za Markusa Vilijamsa. Tri pogotka sa poludistance, devet njegovih poena. Sada je Duško Vujošević prinuđen da traži minut odmora
17. minut - Milutinović radi odličan posao. Iznudio je prekršaj Dangubića, a potom oba puta bio precizan sa penala - 31:30.
16. minut - Crno-bele ponovo služi ofanzivni skok, ali ne i šut van linije 6.75 (11-3). Milutinović je odlično prošao po čeonoj liniji, asistirao do Mačvana za nerešen minimalan zaostatak (30:29). Tajm aut Dejan Radonjić.
15. minut - Milutinov faulom prekida kontru, a onda pravi još jedan, uz pogodak Cirbesa koji je bio precizan i sa linije penala - Zvezda vodi 28:26.
13. minut - Utakmica je nastavljena. Dženkins je promašio slobodno bacanje, Mačvan uputio dugačak pas u kontru za Milosavljevića koji pomašuje čist zicer.
13. minut - Prekid u "Pioniru" - Stefan Jović pogođen je tvrdim predmetom u glavu dok je sedeo na klupi! Reprezentativac Srbije napustio je teren u pratnji klupskog lekara. 
12. minut - Iskupio se Kalinić, ali pogotkom iz igre. "Ugurao" je Andrića, promašio, ali iz odbojke uspeo da poveća prednost. Mačvan sa linije za slobodna bacanja, Milosavljević trojkom donose Partizanu "plus jedan" (22:21).
11. minut - Drugi period Kalinić otvara sa dva promašena slobodna bacanja. 
10. minut - Dženkins se propisno obrukao promašivši objekat, ali se u sledećem napadu iskupio lakim poenima sa zicera. Kraj prve deonice. Nešto slično poput prvog susreta. Izjednačena i velika bitka.
8. minut - Pavlović je ubacio novi dalekometni hitac. Prvu deonicu obeležavaj mnogo izgubljenih lopti na obe strane - Zvezda pet, Partizan četiri. Crno-beli na minimalnom rezultatskom suficitu - 17:16.
5. minut - "Nevidljivi" Pavlović iz prvog meča uzvraća istom merom kao Vilijams, posle jednog ubačenog penala Milutinova.
4. minut - Obe ekipe su za manje od četiri minuta iskoristile bonus. Mini serija Zvezde 5:0, Dangubić bez greške sa linije penala, Vilijams pogađa trojku.
2. minut - Sitne čarke Pavlovića i Blažiča brzo su rešene...
1. minut - Utakmica je počela. Posle gužve u reketu najbolje se snašao Dangubić. Partizan je olako ispustio prvi napad. Kapiten Milosavljević izbacio je loptu u aut.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online