Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.06.2015.
14:22
Vestionline A

Vujošević: Dosta je cirkusa, zar nije dovoljno cirkuziranje kako je ova Zvezda nastala?

Strateg Partizana Duško Vujošević u najavi drugog meča finala plej-ofa, koji je na programu u ponedeljak u 21.00 u "Pioniru", podsetio je na svoj stav da Crvenu zvezdu favorizuje država. Takođe, osvrnuo se na prvi meč finala, koji je pripao crveno-belima, ocenivši da su sudije odigrale veliku ulogu.

facebook.com
Zaboravio kako je godinama igrala njegova ekipa: Duško Vujošević

- Tuča s kojom igra naš protivinik i način igre koji se dopušta Zvezdi... Pa to je nečuveno. Znate kako oni igraju, kada se lopta prenosi, oni igraju maksimalno agresivno i prelaze granice faula, ulaze u tuču. Oni na plejmejkerima menjaju Dangubića i Lazića kao dobre odbrambene igrače, time nam oduzimaju energiju i koncentraciju. Sviraju im se faulovi, ali tek pošto nas dobro izudaraju. U kretnjama blizu koša tu su udarci, provokacije, koje se završavaju laktovima u leđa, guranjem igrača - rekao je Vujošević.  

Vujošević je, u istom maniru, nastavio:

- Način igre koji sudije tolerišu je sramotan. To je kao tuča kao na lokalnim izborima. Šta je to - tučom do jedinstva u ovim teškim danima - zapitao se trofejni stručnjak i zatim istakao:

- Partizan je patriotski klub. Svi ljudi koji su postizali rezultate za klub i reprezentaciju su i naše legende. Da li je to način na koji se ophodi prekma klubu koji je 13 godina uzastopno šampion Srbije. Da li je moguće da se igra tako prljavo i da se to toleriše. Šta treba, da se i mi potučemo, da izvučem ekipu sa terena? Zaista nisam pametan kako reagovati.

On je objasnio da i Zvezda objektivno ima svojih kvaliteta, kao i da bi "pravo čudo bilo da ih nisu razvili u situaciji gde su favorizovani toliko", ali i da se srpska košarka pretvorila u cirkus.

- Imaju atletski potencijal, postoji neki red i disciplina u igri, zna se šta se kod protivnika napada, međutim ovakav način igre je slika kakva nas čeka u svim drugim sferama. Sve vreme ove prve utakmice dozvoljava se jedna takva količina pljuvanja i mržnje uperene prema meni. Policija tu samo stoji i ne reaguje, a preko njih nas gađaju i pljuju. Verovatno je da bi dobili otkaz da reaguju. Ne znam u šta se ovo pretvara - u cirkus?! Dajte nam šlemove i štitove da se sami branimo - kaže Vujošević i dodaje:

- Zar nije dovoljan cirkus ovakva Zvezda kakva jeste i način na koji je nastala? Sa sve UPPR-om i porezom koji im je priznat na samo 2,5 odsto, a prijavili su smešnu sumu novca. Sve ovo ne znači da Zvezda ne može da dobije utakmicu, ali na pošten način. Hvala NIS-u koji nam daje pomoć od 800.000 evra, koje mi dajemo na plaćanje poreza sa sve kamatama, dok se našim komšijama omogućuvaju sve benficije.

POVEZANE VESTI

KOŠARKA Počinje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online