Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.05.2015.
10:11
Tanjug A

Vesić o organizaciji F4 Evrolige: Razvijamo se, rastemo...

Gradski menadžer Goran Vesić izrazio je zadovoljstvo što je Beograd u uskom krugu kandidata za organizaciju prestižnog turnira Fajnal for 2017. godine, saopštila je gradska Služba za informisanje.

kkcrvenazvezda.rs
Foto: IlustracijaTekst potpisa

- Beograd je ponosan zato što je u krugu gradova kandidata za organizaciju F4 2017. godine. Javnost je upoznata da je Beograd kandidaturu za domaćina ovog prestižnog turnira zvanično podneo prošle godine kada je prvi čovek Evrolige Đorđi Bartomeu posetio naš grad - naveo je Vesić povodom potvrde kandidature od strane prvog čoveka Evrolige.

On je najavio da će srpska prestonica narednih nedelja poslati novo pismo rukovodstvu elitnog kontinentalnog takmičenja u kome će potvrditi našu zainteresovanost za domaćinstvo i istovremeno ih obavestiti o napretku na polju infrastrukture kako sportske tako i hotelske i saobraćajne koja može da bude od značaja prilikom donošenja odluke. 

- Beograd je zahvalan na poverenju koje mu ukazuju čelnici međunarodnih sportskih organizacija kada donose odluke da se njihova najznačajnija takmičenja održe u našem gradu. Mi smo strpljivi, čekamo svoju šansu i znamo da ćemo biti dobri organizatori i dobri domaćini - rekao je Vesić.

Vesić je najavio da će tokom ove godine biti završena tkz. mala Arena koja bitno poboljšava uslove rada u samoj "Kombank Areni", napredak koji ostvaruje naš nacionalni prevoznik "Er Srbija" i nove avio-linije čine Beograd konkurentnijim, pošto će posetiocima turnira biti mnogo lakše da doputuju.

Prema njegovim rečima glavni grad Srbije će u naredne dve godine imati još razvijenije hotelske kapacitete što je od značaja prilikom donošenja odluke. 

- I na kraju, mada je možda i najvažnije, Beograd nema samo ogromno iskustvo u organizaciji sportskih događaja već će se u našem gradu narednih godina organizovati nekoliko prestižnih takmičenja, kao što su EP u vaterpolu, dvoransko prvenstvo u atletici i u futsalu - primetio je Vesić.

Fonet/Z.M.
Beograd ozbiljno "zagrizao": Goran Vesić

Vesić je podsetio da je prošle nedelje primio tehničku delegaciju FIBA koja je posetila Beograd koji je uz Prag najozbiljniji kandidat za organizaciju evropskog prvenstva u ženskoj košarci.

- Beograd je grad čija je najbrže rastuća privredna grana turizam. Ako želimo više turista moramo da im ponudimo atraktivne sportske, koncertne odnosno zabavne ili kongresne događaje. Za Beograd bi organizacija Fajnal fora bila ne samo sjajna prilika da se promovišemo kao grad i kao zemlja i da našim građanima omogućimo da uživo posmatraju najveće zvezde evropske košarke već i da zaradimo kao grad - naveo je Vesić.

Prema procena na ovaj turnir bi došlo najmanje deset hiljada stranaca da bodri svoje timove i ukoliko se zna da bi zbog dužine turnira u Beogradu boravili najmanje četiri dana, a prosečno turista potroši oko 300 evra dnevno, Vesić je naveo da je "jasno da bi prihod grada što direktno, što kroz prihode hotela, restorana, šoping molova i drugih bio preko deset miliona evra", saopštila je gradska Služba za informisanje. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online