Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.04.2010.
15:44
Vestionline A

Trifunović: Sa navijačima lakše do pobede

Treći ovosezonski košarkaški "večiti derbi" između Crvene zvezde i Partizana na programu je u sredu. U dva prethodna meča rezultat je nerešen. U svakom meču gosti su pobeđivali, prvi put crveno-beli, a drugi put Partizan. Odnos snaga se u međuvremenu dosta izmenio, Zvezda je podmladila tim i u derbi ulazi sa čak četiri debitanta kada je reč o duelima večitih rivala.

Ulogu favorita trener crveno-belih Aleksandar Trifunović prepušta protivniku ali naglašava da se njegov tim ne odriče pobede. Meč se igra u sredu od 18 časova.

"Često se pred ovakve mečeve naglašava kako favorita nema. Ja mislim da je ovog puta favorit više nego poznat i to ne iz razloga prebacivanja tereta već zato što je to realnost. Partizan je osvojio NLB ligu i nalazi se pred odlaskom na finalni turnir Evrolige. Njihova snaga je sistem igre i sistem funkcionisanja kluba. Sa druge strane mi imamo svoje želje i svoje motive ali i potpuno izmenjen sastav u odnosu na prethodni derbi sa 4 igrača koji će prvi put igrati protiv Partizana. Međutim, favoriti ne pobeđuju uvek. Dobro smo trenirali, maksimalno koncentrisani moramo ući u meč i sprovesti sve ono što smo dogovarali prethodnih dana. Želja, trud i motivacija moraju biti na gornjim granicama naših mogućnosti. Samo tako možemo napraviti neku vrstu iznenađenja."

Trifunović ne smatra da je prednost njegovog tima umor Partizana posle mečeva na završnom turniru regionalne lige u Zagrebu.

"Verovatno neki misle da je naša prednost zamor materijala igrača Partizana ali ja smatram da će njihova psihička motivisanost zameniti fizički umor. Osvajanjem NLB lige pokazali su da u svaku utakmicu ulaze da pobede i tako će biti i sutra".

Trifunović, koji će sutra imati na raspolaganju sve igrače, ponovo je istakao važnost podrške koju Zvezdini navijači mogu pružiti igračima.

"Najveće pojačanje koje Crvena zvezda može da dovede nije vezano ni za jedan prelazni rok već za povratak Delija u Pionir. Želja svih je da hala bude puna Zvezdinih navijača a na svakome je da prosudi da li treba da da podrži ovaj mladi tim. Ja ih iskreno pozivam da dođu jer bismo sa njima mnogo lakše stigli do cilja".

Trener Partizana Duško Vujošević veruje da njegova ekipa ima kvaliteta za pobedu, ali da pre svega mora da „zaboravi“ dosadašnje uspehe u toku sezone, uključujući trijumf u NLB ligi, kao i učešće na predstojećem Fajnal foru Evrolige.

"Moramo što pre da zaboravimo na ono što se dešavalo u Zagrebu i izađemo iz neke vrste histerije zbog pobede. Zvezda je uvek opasna, a mi moramo da nosimo breme favorita. Oni su nekoliko puta ove sezone pokazali da imaju kvalitet. Sve ekipe imaju motiv jer se bore za plasman u plej-of domaćeg takmičenja", rekao je Vujošević i dodao da je njegova ekipa umorna, ali da veruje da može da pruži maksimum.

"Od meča sa Cibonom u Zagrebu do utakmice sa Zvezdom proći će samo tri dana. Mi smo istrošeni fizički i emotivno. Siguran sam da će Zvezda igrati na 'kartu' našeg umora. Moramo da se oporavimo i odigramo utakmicu sa maksimalnim intenzitetom", naveo je Vujošević.

Svi ostali mečevi 5. kola Superlige Srbije po malo su u senci večitog derbija. Hemofarm u Vršcu dočekuje Tamiš, Borac ide na noge FMP-u, dok će Metalac pokušati da dođe do prve pobede u duelu sa Borcem.

Tabela:
1. Partizan 3 / 1
2. Crvena zvezda 3 / 1
3. Radnički 3 / 1
4. Hemofarm Štada 3 / 1
5. FMP 2 / 2
6. Borac 1 / 3
7. Tamiš Petrohemija 1 / 3
8. Metalac 0 / 4 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online