Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.03.2015.
14:59
mondo.rs, Tanjug A

Barselonin plan: Okrenuti "Arenu" protiv Zvezde

"Puna dvorana motivisaće i Barselonu. I Navaro, na primer, više voli da igra pred 20.000 gledalaca nego pred 50", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić u najavi utakmice svog tima protiv šampiona Španije (četvrtak, 19.15).

Tanjug
Ima recept: Boštjan Nahbar

Dobra prodaja karata već u utorak je nagovestila da će "Kombank arena" biti puna. Do srede u podne, prodato je 13.000 ulaznica, što uz 4.500 sezonskih karata rezerviše skoro pun kapacitet dvorane.

Huk sa punih tribina pružiće veliku podršku crveno-belima i neće iznenaditi iskusne goste iz Barselone.

- Znam kakva će biti atmosfera. Nikad nisam igrao protiv Crvene zvezde, igrao sam protiv Paritzana, ali to je veoma slična atmosfera, sa 20.000 navijača koji su srcem i dušom posvećeni klubu. Tako da je to verovatno jedan od najtežih terena u Evropi - rekao je Boštjan Nahbar, jedan od najiskusnijih igrača Barse, koji je sa katalonskim klubom gostovao Partizanu prošle sezone.

Prekaljeni evroligaški as, nekadašnji igrač Bamberga, Uniksa, Efesa, moskovskog Dinama, nekoliko NBA klubova (Netsi, Oklahoma, Hjuston) i drugih, zna kako bi Barselona trebalo da pristupi utakmici u bučnoj dvorani.

- Mislim da Zvezda ima jako dobar tim, kome velika podrška navijača daje ogromno samopouzdanje. Izuzetno su opasni kod kuće i imaju mladi tim koji igra veoma dobro. Kada god igrate protiv tima koji ima tako veliku podršku, cilj bi trebalo da vam bude da okrenete njihovu publiku protiv njih - dodao je Nahbar, koji je doputovao sa ekipom u Beograd u sredu popodne.

Paskval: Preko Zvezde do četvrtfinala Evrolige

- Ovo je meč na kojem možemo da potvrdimo plasman u narednu fazu. Moramo da pokažemo da se nalazimo u formi i nastavimo još bolje. Neće biti lako, Zvezda ima mlad tim u kome se posebno ističe Boban Marjanović, koji je uvek dobro postavljen i odlično skače u napadu - rekao je Paskval o nastavio.

- Atmosfera će biti posebna. To je mesto koje može da primi 20.000 navijača, ali ima i pozitivnu stranu. Svaki igrač će biti motivisan da zabeleži pobedu na gostovanju.

Slovenac je obrazložio kako bi puna dvorana mogla u jednom trenutku mogla da postane i teret za crveno-bele.

- Ako počnemo dobro, ako budemo igrali dobro, mogli bi da počnu da prave greške, jer će znati da ih gleda veliki broj ljudi i to bi moglo da im stvori pritisak - objasnio je Nahbar, uz upozorenje svojim saigračima:

- Međutim, ako oni u takvoj atmosferi osete samopouzdanje, sve to bi moglo da ide u njihovu korist i da im da dodatnu veru u sebe. Zato su opasni i zato su već pobedili neke od najvećih timova u Evropi - podvukao je.

Katalonci su stigli u Srbiju vođeni željom da se vrate u Španiju sa "overenim" plasmanom u četvrtfinale. To bi, u jednoj od varijanti, mogla da im omogući i pobeda protiv Zvezde, uz poraz Žalgirisa.

Katalonci trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli Grupe E, sa skorom 7-3.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online