Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.03.2015.
20:23 >> 22:23h
Vestionline A

Partizan slavio posle drame, 11. Mega trijumf u nizu

Partizan ne staje. Izabranici trenera Duška Vujoševića savladali su Mega Leks u Sremskoj Mitrovici 75:73 (25:17, 16:17, 13:12, 21:27) u 24. kolu ABA lige.

Tanjug
Glavna karika crno-belih: Milan Mačvan

Velika drama viđena je u Sremskoj Mitrovici, u dramatičnoj završnici bolje se snašao tim iz Humske ulice i stigao do 11. trijumfa u nizu.

Crno-beli su vodili tokom čitavog meča. U nekoliko navrata imali su Beograđani dvocifrenu prednost, ali domaćin je predvođen Markom Kešeljem uspeo da se vrati u igru i skupo "proda kožu". Meč je odveden u penal završnicu, a spretniji je bio višestruki šampion.

Koševima mladog Mihajla Andrića u triler finišu i kontroli defanzivnog skokam, Partizan je upisao 17. pobedu i sačuvao treće mesto na tabeli ABA lige.

Crno-bele je predvodio Milan Mačvan sa 23 poena i devet skokova, a veliku pomoć imao je u Aleksandru Pavloviću, koji je zabeležio 18 koševa i 6 uhvaćenih lopti. Dragan Milosavljević je dodao 11, a Edo Murić devet koševa.

U redovima Mega Leksa najefikasniji je bio Marko Kešelj sa 23 poena i devet skokova, a Nenad Miljenović i Dejan Musli ubacili su po 14.

SASTAVI TIMOVA:
MEGA LEKS: Kešelj 23 (9 sk, 3 as, 9-4 za tri), Krstić, Đoković, Jaramaz 5 (4 sk), Veljković, Miljenović 14 (11-7 za dva, 7 as), Jokić 11 (9 sk), Šulović 2, Simović, Simeunović 4, Nikolić, Musli 14 (10 sk).
PARTIZAN: Pavlović 18 (6 sk, 3 as, 5-3 za tri), Tepić, Murić 9, Marinković 3, Dalo, Milutinov, Milosavljević 11 (4 as), Mačvan 23 (9 sk, 3 as, 11-11 za dva), Đumić 4, Andrić 7, Milutinović, Bezbradica.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Mačvan nezaustavljiv. Pogodio je na asistenciju Pavlovića, Kešelj ubacuje trojku na drugoj strani 73:70. Miljenović je zaustavljen prekršajem, promašio je oba bacanja, a lopta je otišla u ruke Jokića koji pogađa 73:72 za crno-bele, još šest sekundi do kraja. Odmah je fauliran Andrić. Pogodio je penale. Tajm aut Milojević. Tri sekunde pre kraja Kešelj je zaustavljen prekršajem. Pogodio je prvo, promašio drugo, a Jokić sekund pre kraja faulirao Andrića. Kraj utakmice.
39. minut - Pogrešio je Jokić u napadu, a Mačvan hvata loptu u napadu posle promašaja Đumića i donosi šest poena prednosti crno-belima. Ponovo Mačvan siguran. Partizan hita ka trijumfu.Jokić održava Megu.
38. minut - Kad je teško, tu je Saša Pavlović. Stameni Baranin pogodio je trojku u poslednjoj sekundi napada. Musli potom fauliran i precizan sa penala.
36. minut - Miljenović je preuzeo stvari u svoje ruke. Pogodio je za dva, a potom asistirao Musliju. Milosavljević održava prednost Partizana 64:61.
34. minut - Jokić se probudio, a Jaramaz pogodio van linije 6.75. Prekida mini seriju rivala Milosavljević i ubrzo pravi četvrti faul.
32. minut - Musli je vezao četiri poena, Pavlović u međuvremenu položio loptu bez problema u koš Mege. Krilo Partizana potom je ubacilo trojku.
30. minut - Identična situacija. Murić precizan sa penala. Prednost crno-belih je ponovo dvocifrena 54:44. Kešelj je uzvratio istom merom. Kraj treće deonice.
28. minut - Nenad Šulović se upisao u listu strelaca, ali je faulirao Murića. Slovenac precizan sa linije za slobodna bacanja.
26. minut - Murić je pogodio uz faul. Siguran sa linije penala. Slovenac nedugo potom sjajno zakucava.
24. minut - Pavlović poentira u vidu zakucavanja u kontri. Miljenović je precizan, a potom i Kešelj na lucidan način.
22. minut - Dvorana "Pinki" u Mitrovici ispunjena je do "vrha". Publika uživa u kvalitetnoj predstavi, ali na startu drugog poluvremena odbrane su na visini zadatka. Jokić je probio barijeru.
20. minut - Simeunović je uzeo loptu Boži Đumiću i ubacio dva poena, a raspoloženi Kešelj pogađa još jednu trojku na asitenciju Jaramaza. Mega je prišla na minus tri 37:34. Mačvan je završio kontru u režiji Andrića, a već u narednom napadu mladi bek je pogodio. Prvi centar Partizana Nikola Milutinov nije ulazio u igru. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Minijatura Kešelja. Najpre je ubacio trojku, a potom i završio akciju Mege u kontri. Mačvan je na drugoj strani ubacio još četiri koša.
16. minut - Odlična akcija Mega Leksa. Musli je odlično asistirao Kešelju, koji je silovitom zakucao. Jaramaz već u narednom napadu koristi promašaj Đumića i poentira. Minut odmora zatražio je Duško Vujošević.
14. minut - Nastavlja se rafalna paljba Partizana. Vanja Marinković je siguran u šutu za tri. Musli je odmah fauliran i bio je polovičan sa linije penala. Pavlović je nesmotren, loptu uzima Jokić, a Đumić ga zaustavlja prekršajem. I Jokić je polovičan.
12. minut - Mega je zaigrala zonsku odbranu i zbunila rivala. Mačvan je probio defanzivnu liniju Mitrovčana i ponovo vezao četiri poena. Milojević je opet zatražio tajm aut.
10. minut - Mačvan je ušao u seriju. Sa četiri uzastopna koša odveo je svoj tim na dvocifrenu prednost 25:15. Miljenović je u finišu deonice smanjio razliku. Kraj prvog kvartala.
8. minut - Andrić je precizan van linije 6.75, a zahvaljujući brzoj tranziciji Nenad Miljenović poentira na drugoj strani. Bivši centar Partizana Dejan Musli je zakucao, a Saša Pavlović odgovorio trojkom.
6. minut - Đumić koristi grešku Jokića i poentira na drugoj strani. Minut odmora je zatražio Dejan Milojević posle serije crno-belih 9:0.
4. minut - Pet vezanih poena Dragana Milosavljevića. Najpre je ubacio trojku, a potom završio kontru gostiju. Pavlović mu se pridružio.
3. minut - Roling Pavlovića i prvi poeni za crno-bele. Kešelj je potom precizan u šutu za tri, a Milosavljević uzvraća za dva.
1. minut - Utakmica je počela. Mega je već na startu povela 4:0 preko Simeunovića i Kešelja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online