Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.02.2015.
14:12
Beta A

Vujošević o Kupu, Gagiću i Čoviću, ABA ligi...

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da njegovi košarkaši imaju ambiciju da pruže najbolje od sebe na predstojećem završnom turniru Kupa Radivoja Koraća.

Beta/B.B./DS
U svom stilu: Duško Vujošević

- Kup je jedno od dva takmičenja u zemlji i ima svoje simbolične i druge vrednosti. U svakom slučaju, imamo ambiciju da damo najbolje od sebe i pružimo maksimum. To je takmičenje koje se smatra najdemokratskijim od svih, igra se jedna utakmica, dosta zavisi od 'gospodina slučaja' i nije mali broj puta da se naprave iznenađenja i da rezultati budu drugačiji od predviđenih - rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Zvezda apsolutni favorit u Nišu

Milosavljević: Najviše ambicije

- Idemo u Niš sa najvišim ambicijama. Protiv Vojvodine neće biti lako, to je mlad i perspektivan tim. Iako smo favoriti, moraćemo da se borimo - rekao je kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

Partizan će učestvovati na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a prvu utakmicu igraće sutra od 20.30 protiv Vojvodine.

Vujošević je istakao "večitog" rivala Crvenu zvezdu kao apsolutnog favorita za osvajanje predstojećeg takmičenja.

- Apsolutni favorit za osvajanje Kupa je Zvezda, koja se 'isfavoritila' poslednjih godina u svim sportovima u Srbiji. Ali, kup je takvo takmičenje da su često moguća iznenađenja. I ti apsolutni favoriti znaju da se okliznu - rekao je Vujošević.

On je ocenio da je značajna razlika u kvalitetu između srpskih klubova iz Jadranske lige i domaćeg prvenstva.

- Nisam dobro upoznat sa kvalitetom klubova iz srpske lige, zbog problema koje treba rešavati ovde. Ne sasvim koncentrisano gledam i posmatram. Klubovi sa Jadrana su favoriti, ali iznenađenja su moguća. Motivacija je na svim stranama, lopta je okrugla, sve je moguće. Dobra igra srpskih klubova u Jadranskoj ligi je pokazatelj kvaliteta - ocenio je on.

"Plćamo cenu BAT-a"

Strateg Partizana osvrnuo se i na ABA ligu...

- Skupo nas je koštao način kako se počelo prvenstvo, blokada od BAT-a, veliki odliv kvalitetnih igrača, neangažovanja Amerikanaca, povrede... Taj početak nam je dao lošu startnu poziciju. Uradićemo sve što je moguće da korigujemo to u finišu i videćemo - rekao je Vujošević.

Vujošević je rekao da je netačno da će Partizan prepustiti Zvezdi kup, kako bi crveno-beli "pustili" njegov tim u regularnom delu Jadranske lige za što bolji plasman crno-belih pred plej-of tog takmičenja.

Eventualnim porazom ne obezbeđuje se nikakva pobeda na važnijoj utakmici. Svesno se plasira priča da ćemo prepustiti kup. Neće niko nikoga pustiti. Ako može da se pravi neki dogovor, pravićemo ga da osvojimo Kup ako je moguće, pa makar bili i četvrti u ligi - rekao je Vujošević.

Kada je reč o eventualnom pojačanju do kraja sezone, trener Vujošević je kazao da "nisu neki veliki izgledi" za to, ali i da "nisu sasvim zatvorene sve opcije i kombinacije".

- Gledam da prema igračima budem transparentan, da kažem šta se dešava, ali takva transparentnost se pretvara na opasnost da to postane neozbiljnost i lakrdija. Postoje neka imena, ali daleko od ozbiljnih kontakta i realnih mogućnosti - kazao je Vujošević.

Čović Gagiću nudio 15.000 evra mesečno

Na konferenciji za novinare uoči Kupa ponovo se govorilo i o odlasku centra Đorđa Gagića iz kluba. Vujošević je rekao da Gagićev potez nije moralan, kao i to da mu je Nebojša Čović "dva dana pre nego što je otišao u Tursku", u taverni u Valjevu nudio 15 hiljada
evra mesečno da pređe u Zvezdu.

- Gagić se pošteno ponašao. Ne uvek pametno, ali pošteno. Međutim, momenat njegovog odlaska je stvarno... On po novinama saopštava da je nezadovoljan statusom. Dobio je prednost ove sezone u odnosu na Dejana Muslija i sa Nikolom Milutinovim nije imao konkurenciju - rekao je Vujošević.

On je dodao da priča oko Gagića "treba da se prekine".

- U koncentracionim logorima tokom Drugog svetskog rata ljudi su se ponašali tako što su delili poslednju koru hleba i cigaru, a drugi špijunirali. Gagić se poneo kako se poneo, ako je očekivao aplauze... - kazao je Vujošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online