Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.02.2015.
17:50 >> 19:39h
Vestionline A

ABA: Osma u nizu, Partizan deklasirao Levski

Levski se nadmetao koliko je mogao. Partizan je zabeležio osmi uzastopni trijumf, pošto je u okviru 21. kola regionalnog takmičenja, pred 6.000 navijača u "Pioniru", savladao sofijski tim sa 94:66 (22:22, 24:17, 22:19, 26:8).

abaliga.com/Partizan NIS
Alfa i omega crno-belih: Milan Mačvan

Ovo je prvi meč na kom su crno-beli igrali bez Đorđa Gagića, koji je tražio raskid ugovora sa klubom iz Humske. U prethodnom duelu u Sofiji, koji je obeležilo divljanje bugarskih navijača, Partizan je slavio sa ubedljivih 98:66.

Partizan je posle izjednačene prve deonice (22:22) u nastavku postepeno lomio rivala i na kraju nastavio pobedničku seriju 28 poena razlike.

Crno-bele je do 14. trumfa u sezoni predvodio Slovenac Edo Murić sa 15 poena, 13 je ubacio Vanja Marinković uz osam skokova, dok su po 12 zabeležili Aleksandar Pavlović i Nikola Milutinov. Trener Duško Vujošević pružio je priliku svim igračima, a pravi delirijum nastao je kada je u 37. minutu na parket istrčao Janis Kuzeloglu. Grk je upisao pet poena, i tako upisao prve koševe od dolaska u Beograd minulog leta.

Čast gostiju odlično je branio bivši igrač Crvene zvezde Filip Videnov, koji je meč završio sa 25 poena, a podršku je imao u dvocifrenima Ivanovu (14) i Angelovu (13).

Crno-beli u sledećem kolu igraju protiv najvećeg rivala iz bivše Jugoslavije, zagrebačke Cibone.

SASTAVI TIMOVA:
PARTIZAN: Pavlović 12, Tepić 6, Kuzeloglu 5, Murić 15 (5-2 za tri), Marinković 13 (8 sk), Dalo 6, Milutinov 12 (5 sk), Milosavljević 4, Mačvan 8 (7 sk), Andrić 9, Milutinović, Bezbradica 4.
LEVSKI: Karamfilov 3, Angelov 13 (4-3 za tri), Videnov 25 (8-5 za tri), Simeonov 6, Hant 5, Ivanov 14 (6-3 za tri), Uandi, Nikolov, Minčev, Gjuroski.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice. Rutinska igra Partizana, Levski nije imao šanse.
37. minut - Rastrčali su se domaći igrači. Levski nema rešenja za Marinkovića i Pavlovića. Razlika je sve veća. Ovacije za Janisa Kuzeloglua, koji je ušao u igru.
34. minut - Nekoliko grešaka na obe strane u prethodna dva minuta. Srljali su domaći, sve dok Pavlović nije ubacio trojku, a Tepić iskoristio ulaz u reket.
32. minut - Marinković i Murić precizni na početku poslednjeg kvartala. Partizan sve bliži osmom vezanom trijumfu u ligi. Slovenac je potom podlično zakucao posle krađe.
30. minut - Ivanov je precizan u šutu za tri posle poena Simeonova. Gosti smanjuju razliku na minus osam 66:58. Mačvan je fauliran i precizan sa linije za slobodna bacanja. Kraj trećeg perioda.
27. minut - Andrić je precizan sa distance, a Angelov siguran van linije 6.75. Mihajlo Andrić cepa mrežicu iz velike udaljenosti. Treća trojka za Partizan. Odmah i četvrta zahvaljujući Marinkoviću, ali Videnov nastavlja u tom ritmu. Njegov 19 poen na debiju za Levski.
25. minut - Milosavljević je fauliran i precizan sa penala. Najvećih 12 poena presnosti za Partizan 54:42. Opet Videnov pogađa, sada za dva. Murić je pogodio trojku, uzvraća istom merom ponovo Videnov.
23. minut - Milosavljević i Bezbradica dominiraju na stratu drugog poluvremena. Videnov je ubacio još jednu trojku.
20. minut - Ivanov je dodao još jednu trojku na konto Bugara, a Simeonov koristi grešku Pavlovića i pogađa u kontri. Saša Pavlović se potom ispravio "dugom" dvojkom. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Sedma trojka za goste iz 13. pokušaja delo je omalenog Karamfilova. Prišao je Levski na minus sedam 41:34. Murić odgovara na isti način.
16. minut - Hant je precizan van linije 6.75, ali gosti nemaju rešenja za Milutinova, Andrića Tepića koji sa lakoćom kažnjavaju prospuste u odbrani ekipe iz Sofije.
14. minut - Milutinov nije imao problema da laganim poenima iz reketa odvede domaćina na plus šest. Tajm aut zatražio je strateg gostiju, posle koga Marinković pogađa sa penala.
12. minut - Dalo i Videnov nastavljaju sa pogotcima. Francuskom plejmejkeru se pridružio Andrić sa četiri uzastopna koša. Partizan polako "dodaje" gas.
10. minut - Murić je precizan sa linije za slobodna bacanja. Simeonov je na drugoj strani precizan na asistenciju Videnova, a potom je usledila minijatura Dalo. Francuz je vezao četiri poena i odličnim zakucavanjem pobrao salvu aplauza prisutnih. Kraj prve deonice 22:22. 
7. minut - I Filip Videnov, bivši igrač Crvene zvezde i Reala iz Madrida, se probudio. Pogodio je dva puta van linije 6.75. Odličan procenta šuta Levskog za tri poena, pogodili su pet trojki iz šest pokušaja.
5. minut - Još dve trojke bugarskog tima. Angelov i Ivanov su nemilosrdni. Ipak, Milutinov i Pavlović održavaju prednost crno-belima.
3. minut - Odličan napad domaćih na pravi način završava Mačvan. Strašan alej up u režiji Milosavljevića i Milutinova. Publika je na nogama.
1. minut - Utakmica je počela. Odmah faul nad Milutinovim i centar pogađa sa penala. Mačvan pogađa iz reketa posle trojke Angelova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online