Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.02.2015.
17:34
blic.rs A

Hrvatski reprezentativac: Zvezda? Nikad ne reci nikad

Lokomotiva je jedina ekipa koja se može pohvaliti da je dva puta ove sezone "skinula skalp" moskovskom CSKA. Vedeta tima iz Kubana, hrvatski reprezentativac, Krunoslav Simon, u razgovoru za "Blic", priča o tome kako je igrati protiv Miloša Teodosića, mogućnošću da jednog dana obuče dres Crvene zvezde, predstojećem Evrobasketu...

Beta/AP
Ne bi imao ništa protiv da zaigra za Zvezdu: Krunoslav Simon

- Odigrali smo odličnu utakmicu. Igrali smo bez prvog plejmejkera Malkoma Dilejnija, ali uspeli da prevaziđemo sve i izađemo kao pobednici još jednom. Lepo je pobediti CSKA u Moskvi, jer su oni, po mom mišljenju, trenutno najbolji tim u Evropi.

Kako je igrati protiv Teodosića?

- Sa Teom je uvek isto. On je najbolji evropski igrač ove sezone. U to ste mogli i sami da se uverite... - počeo je Simon.

Vaš bivši saigrač Markus Vilijams je trenutno u Zvezdi. Čujete li se sa njim?

- U početku da, mada, u poslednje vreme sve ređe. U prvom delu sezone igrao je odlično, ali je u poslednje vreme malo pao u formi. Savetujem svima da ga podrže, jer sam siguran da će se sve vratiti do kraja sezone.

Sa njim ste se najviše družili dok je bio u Kubanu?

- Da! I u Kubanu i u Malagi, dok smo igrali za Unikahu smo provodili dosta vremena zajedno. Sjajan momak, zaista.

Stekli ste simpatije navijača Zvezde kad ste nahvalili atmosferu u "Areni". Da li biste jednog dana obukli crveno-beli dres kao Markus?

- Nije tajna da je u Beogradu uvek fenomenalna atmosfera. Bio sam puno puta tamo - i kad sam igrao u Zagrebu, i protiv Zvezde i protiv Partizana. Uvek mi je bilo lepo u srpskoj prestonici. Teško je sada o tome govoriti da li bi bih igrao, ali ja stvarno sa tim ne bih imao nikakvih problema. Znate kakva je situacija... Mada, nikad ne reci nikad.

Dokle može Hrvatska na Evrobasketu?

- Imamo finu ekipu, ali ne bih hteo ništa da pričam unapred. Uvek ispadne loše po nas. Evo, na Svetskom prvenstvu smo ispali u osmini finala. Drago mi je da se igra u Zagrebu, nadam se da ćemo proći grupu, a tu nas čeka ima puno jakih ekipa. Tri ili četiri ekipe su ispred nas, ali imamo i mi svoje adute.

A Srbija?

- "Orlovi" su i na Mundobasketu dokazali da spadaju u krug najužih favorita. Uz Francuze i Špance, u prva tri. Na takvim turnirima nije zahvalno prognozirati, na kraju se sve svede na jednu loptu - zaključio je Krunoslav Simon.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online