Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.02.2015.
17:46
Vestionline A

"Ko to ruši Zvezdinu harmoniju?"

Zvezda igra sezonu iz snova. Jadranskih 20-0 rezultat su za divljenje, ali je samo jedan trijumf u Top 16 fazi izazvao oštre kritike na račun kluba sa Malog Kalemegdana, odakle poručuju da su kritike "bez pokrića".

KK Crvena zvezda
Dosadašnji ciljevi ispunjeni: Davor Ristović

- Sve ovo što je Crvena zvezda ostvarila do sada možemo da posmatramo kao najbolju moguću uvertiru za sve ono što nam sledi, a to je borba za trofeje. Rezultati koje je Zvezda postigla, kvalitetne utakmice i vrlo dobre partije koje je pružala su dokaz da smo na pravom putu. Međutim, svesni smo da odlučujuće utakmice tek predstoje i da u nastavku sezone neće biti nimalo lako. Niko se lako i bez borbe neće odreći nijednog pehara i zato će naša koncentracija biti još veća, a naš rad još naporniji i to u svim segmentima kluba - počeo je priču direktor crveno-belih Davor Ristović i potom dodao:

Slovo o Kupu

- Već je počela da se stvara klima da je Zvezda apsolutni favorit i da će sve osim trijumfa crveno-belih biti ravno senzaciji. To bi po ko zna koji put trebalo da bude psihloška i medijska zamka za Zvezdu, koju želimo da izbegnemo po svaku cenu. Mi ne krijemo ambiciju da želimo trofej Žućkove levice treći put uzastopno, ali samo naše pojavljivanje u dvorani Čair ne podrazumeva i automatski trijumf.

- Moram da naglasim da je Zvezda ove sezone ostvarila fenomenalan uspeh u Evroligi. Prvi put u istoriji Zvezda je izborila učešće u Top 16 fazi. Plasman među 16 najboljih timova Evrope ostvaren je na sjajan način osvajanjem drugog mesta u D grupi, odmah iza Olimpijakosa, što do

sada nije pošlo za rukom nijednom našem timu. Koliki značaj ima taj uspeh najbolje se može sagledati kroz prizmu da je Zvezda ubedljivo najmlađi tim Evrolige sa prosekom od 23 godine i da je klub sa najmanjim budžetom u Top 16 fazi. Poređenja radi Barselona ima budžet od 30 miliona evra, Real tri miliona manje, a recimo Olimpijakos budžet od 18 miliona evra. Od 24 kluba učesnika Evrolige ove sezone Zvezda je na 22. mestu po visini budžeta - naglašava Ristović.

Crveno-beli su na prvom mestu u Evroligi što se gledanosti tiče, imaju najkorisnijeg igrača i najboljeg skakača (Boban Marjanović) elitnog kontinentalnog takmičenja. Na listi asistenata, drugi najbolji je Markus Vilijams...

- Sve to kao da nekima i dalje nije dovoljno pa pored svih ovih činjenica možemo da čitamo i slušamo njihove kritike koje su potpuno neosnovane. Poenta je da se među kritičarima stalno pojavljuju isti likovi i tu se ne radi o konstruktivnoj kritici, jer kakvu kritiku možete da izreknete za tim koji ima 20 uzastopnih pobeda u ligi i plasirao se među 16 najboljih ekipa u Evropi, već je u pitanju zla namera. Da se na neki način naruši harmonija i da se time po svaku cenu destabilizuje klub.

Kompletan intervju sa Davorom Ristovićem pročitajte OVDE.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online