Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 23.01.2015.
20:20 >> 22:31h
Vestionline A

Barsa prejaka za Zvezdu

Čudo se nije desilo. Crvena zvezda je poražena od Barselone 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18) u Kataloniji, u okviru 4. kola Top 16 faze Evrolige.

Fonet/A. K.
Glavna napadačka opcija Beograđana: Boban Marjanović
 

Ogroman motiv, ali i dobro otvaranje utakmice, nisu bili dovoljni da se napravi senzacija u "Blaugrani". "Crveno-beli" su se prilično hrabro suprostavili iskusnijem i kvalitetnijem rivalu, ali su se ravnopravno nosili sa favoritom samo tokom prve dve deonice. Ekipu Dejana Radonjića ponovo je koštao pad koncentracije, ovoga puta u samom finišu prvog poluvremena kada je Barselona napravila seriju 12-0. Baš tajsegment je prelomio meč.

Zvezda je i u nastavku u većem delu bila konkurentna, ali je napravila previše grešaka u ključnim trenucima i zbog toga je poražena.

"Crveno-beli" u drugoj fazi evropske elite još nisu osetili slast pobede i sada imaju četiri poraza iz isto toliko utakmica, dok je domaćin došao do drugog trijumfa, uz dva neuspeha.

Ipak, Beograđani se nisu obrukali. Odigrali su u okviru mogućnosti, koji uz maksimalan pristup garantuje priliku da se protiv Albe ili Žalgirisa u Beogradu "upiše" prva pobeda.

Stefan Jović odigrao je najbolju partiju u sezoni i istakao se sa deset poena, pet skokova i tri asistencije, 13 poena uz tri skoka imao je Jaka Blažič, Boban Marjanović ubacio je 12 uz sedam uhvaćenih lopti, dok je Markus Vilijams imao je 11 i tri uspešna dodavanja. Na drugoj strani, Abrinjes je ubacio 15, Hezonja i Tomić po 12, a Uertas i Doelman po 11 poena.

SASTAVI TIMOVA:

 

BARSELONA: Doelman 11 (5 sk), Hakanson, Hezonja 12 (5 sk, 5-2 za tri), Uertas 11 (7 as), Abrinjes 15 (7-3 za tri), Satoranski 5, Plajs 8, Tomas 10, Džekson, Lampe 8 (5 sk), Nahbar, Tomić 12 (10 sk).
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 11 (3 as), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 6, Lazić 7, Blažič 13, Kalinić 9, Marjanović 12 (7 sk), Tejić 3, Dženkins 2, Jović 10 (5 as), Cirbes 2 (5 sk).

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
38. minut - Rezultat je izostao, ali pesma Zvezdaša nije. Pristalice "crveno-belih" ne staju sa klicanjem miljenicima.
36. minut - Zvezda srlja iz greške u grešku, a naruku joj nikako ne ide to što je Abrinjes odlično raspoložen. I Satoranski mu se pridružio. Vilijams trojkom smanjuje na 15 poena minusa 83:68.
34. minut - Hezonja je vezao četiri poena. Najpre je poentirao sa penala posle faula Dangubića, a zatim je zakucavanjem krunisao odličnu asistenciju Tomića. Barsa ponovo na maksimalnih plus 13, 76:63.
32. minut - Jović je postigao četiri vezana poena. Ali, greši Kalinić u napadu posle odlične odbrane. Zvezda opet propušta priliku da se približi. Tomić kažnjava. Zatim, odlična blokada Kalinića nad Doelmanom. 
30. minut - Plajs i Uertas ne staju. na drugoj strani pogodak Blažiča uz prekršaj. Odličnu kontru realizovao je Kalinić na dodavanje Stefana Jovića. Kraj trećeg kvartala.
28. minut - Jović i Kalinić su poentirali za goste, dok je "ničije lopte" revnosno uzimao Tomas i još dva puta zakucao. Marjanović je došao do 12 koševa.

26. minut - Tomas je silovito zakucao posle greške Jovića u odbrani. Lazić je odmah izgubio loptu, a Tomas je ponov krenuo da zakuca, međutim, Mitrović je reagovao strahovitom blokadom. Aplauzi "Blaugrane" za Zvezdinog kapitena.

24. minut - Mitrović je iskoristio pokušaje sa slobodnih bacanja, ali je Uertas siguran na drugoj strani. Potom, Abrinjes pogađa van linije 6.75.

22. minut - Marjanović je poenima otvorio treću deonicu. Međutim, Tomić je uzvratio, a odmah Lazić solo prodorom pogađa.Još jednom siguran Lazić.

20. minut - Zvezda u krizi. Barsa je vezala dve trojke preko Hezonje i Abrinjesa i poremetila samopouzdanja tima Dejana Radonjića. Niz od 12 vezanih poena za domaćina završili su Tomić i Doelman, a prekinuo je Marjanović sa penala 49:38. Kraj prvog poluvremena.
18. minut - Serije trojki na obe strane. Najpre je Hezonja pogodio, a zatim Kalinić i Uertas. Vilijams je potom bio precizan sa distance. Tomić je iskoristio prekršaj Mitrovića i bio uspešan sa linije penala.

16. minut - Odličnu odbranu demonstriraju "crveno-beli". Ćavi Paskval je zatražio minut odmora posle koša Nemanje Dangubića. Ofanzivan skok Marjanovića posle neuspelog okušaja Vilijamsa za tri poena, a potom je Nikola Kalinić pogodio u padu. Izjednačenje 31:31.

14. minut - Plajs je pogodio pored Cirbesa, a zatim se Čarls Dženkins odličnim prodorom upisao u strelce. Abrinjes je fauliran i pogodio je sa linije za slobodna bacanja.

12. minut - Serija promašaja na obe strane.Jović ponovo u glavnoj ulozi. Odlično je uposlio Mitrovića, koji je izvukao nesportski prekršaj Lampea. Precizan kapiten Zvezde. Jović je potom ubacio dvojku. Odlična njegova rola.

10. minut - Tomas je pogodio trojku, a potom Satoranski čini isto posle greške Cirbesa. Barsana plus osam 27:19. Mitrović je pogodio na asistenciju Jovića. Kraj prve deonice 27:21.
8. minut - Marjanović se poigrava sa Plajsom, a Vilijams je ponovo bio fauliran i precizan sa penala.
6. minut - Abrinjes je pogodio za dva, a isto je uradio i Vilijams na drugoj strani.
4. minut - Crvena zvezda ima podršku u Barseloni. "Delije" se dominiraju "Blaugranom".
3. minut - Marjanović se upisao u listu strelaca, a Doelman na to odgovara trojkom. Ipak, i gosti imaju rešenje. Branko Lazić je precizan van linije 6.75. Ponovo je Marjanović nadmudrio Tomića.

1. minut - Utakmica je počela. Odmah krađa i zakucavanje Jake Blažiča. Odmah je uzvratio Tomas, a Markus Vilijams posle pogođenih bacanja vraća Zvezdi prednost.

POVEZANE VESTI

Petak 23.01.2015. 21:38
Kriza je prisutna u timu malog kluba iz Železnika kada se tome doda neiskustvo rezultat je dobar za FMP . Treba uzeti u obzir da klub postoji tek tri godine i da je za to vreme stigao među 16 najboljih u Evropi što je stvarno ogroman uspeh . I pre početka sezone se znalo da je ovom timu potreban TRENER ali tvrdoglavost i neznanje Čovića sada "daju rezultate"... E . da imate Duleta Vujoševića sa ovim timom i ovim budžetom bili bi na fajnel foru . Dakle ništa bez Duleta ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online