Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.01.2015.
20:20 >> 22:18h
Vestionline A

ABA: Zvezdina 18. recka!

Rane su zalečene. Posle (za mnoge) neočekivanog poraza od Galatasaraja u trećem kolu Evrolige, Crvena zvezda rutinski je stigla do trijumfa protiv Zadra (93:66) pred oko 3.500 navijača u beogradskom "Pioniru". Radonjić odmarao Markusa Vilijamsa, "dobio" Dženkinsa, svi koji su igrali upisali se u strelce!

 
KK Crvena zvezda
Nezaustavljiv: Boban Marjanović

Sve u svemu, nova Zvezdina magija u regionalnom takmičenju.

Pored stratega crveno-belih, fantastična partija Čarlsa Dženkinsa obradovaće sve ljubitelje crveno-belih boja. Igralo se "Đenki" i to je bilo evidentno od samog starta duela. Eksplodirao je početkom drugog poluvremena kada je posle trojke Baraća, koja je hrvatskog predstavnika približila na samo "minus šest" (44:38) postigao 11 uzastopnih poena, nakon čega je bilo jasno da je to bio poslednji vapaj gostiju.

Tamnoputi bek meč je završio sa 16 poena (11-7 iz igre). Najkorisnijem igraču u elitnom kontinentalnom takmičenju Bobanu Marjanoviću jedan skok je nedostajao kako bi ostvario dabl-dabl učinak. Mada, i ovo je bilo dovoljno za rutinski trijumf. Poigravao se Bobi sa plavo-belima tokom cele utakmice, a u tome mu je pomogao Stefan Jović. Rođeni Nišlija na sjajan način zamenio je Vilijamsa, pošto je pored šest poena upisao i deset produktivnih dodavanja.

Dostojan rival Zadar je bio samo u uvodnim minutima, pošto je meč počeo serijom 5:0. Međutim, Bobi i društvo istog trenutka upalili su motore i do kraja deonice dozvolili svega dva poena gostima, pritom ubacivši 25.

Nešto opuštenije tim sa Malog Kalemegdana zaigrao je u nastavku, ali je suv kvalitet i potpuna dominacija pokazana u trećoj četvrtini kada je Đenkinom serijom, uz malu pomoć Majka Cirbesa, Zvezda stigla do nedostižnih "plus 17" (57:40).

Bila je to sjajna uvertira Zvezde pred novi evroligaški okršaj koji ih u petak čeka protiv jednog glavnih pretendenata za titulu, Barselone.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Šoutajm u "Pioniru"! Dangubić atraktivno zakucava, a Rebić trojkom diže halu na noge. Utakmica je završena!
39. minut - I Rebić postiže poena. Svi igrači koji su igrali za Zvezdu upisali su se u listu strelaca.
37. minut - Zadar pravi seriju 11:0 (81:62), Radonjić odmah traži tajmaut.
36. minut - Čini se da i jedni i drugi jedva čekaju da se meč završi...
33. minut - Crvena zvezda se poigrava. U strelce se upisao i mladi Marko Tejić, a na parketu je po prvi put Nikola Rebić.
30. minut - Treća četvrtina je završena (74:49). Pobednik već poznat.
29. minut - Nova serija crveno-belih (6:0). Prednost raste! Sada je "plus 26".
27. minut - Kalinić je pogodio za "tri" i doneo Zvezdi prvi put 20 razlike (62:42)
24. minut - Serija Zvezde 9:0 (57:40). Tajmaut Zadar.
23. minut - "Đenka" ne staje. Od početka trećeg kvartala upisao je 11 poena (uzastopno)!
21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Barać trojkom spušta deficit na samo šest poena, ali  Dženkins sa četiri vezana poena donosi "mirnih" deset razlike (48:38).
20. minut - Nepotrebnim faulom na svojoj polovini Boban Marjanović je omogućio Bošnjaku dva laka poena sa linije za slobodna bacanja. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 44:35.
18. minut - Opao je ritam utakmice, što svakako odgovara gostima. Ramljak ubacuje jedno od dva slobodna bacanja i ponovo spušta prednost na jednocifren broj - 40:31.
15. minut - Niska postava Zadra stvara dosta problema crveno-belima. Lazić pogađa van linije 6.75 i vraća lepu prednost - 36:23.
13. minut - Mini serija gostiju 5:0, Radonjić odmah reaguje minutom odmora - 29:20.
11. minut - Zadar trojkama pokušava da pronađe rešenje, ali mu uglavnom ne polazi za rukom...
10. minut - Dangubić je sa linije penala oba puta bio precizan,  a Kalinić dalekometnim hicem u poslednjim trenucima donosi velikih 25:7. Prva četvrtina je završena.
9. minut - Gosti bez ideje i rešenja. Jedini koš u prethodna dva minuta postigao je Nikola Kalinić zakucavanjem iz kontre.
7. minut - Zvezda je stegla u odbrani, pojačala u napadu i već stigla do dvocifrene prednosti - 17:7.
6. minut - Još jedna trojka! Čarls Dženkins je strelac a Ante Nazor primoran da traži tajmaut.
5. minut - Lazić je iz kontre doneo izjednačenje, a Blažič novom trojkom prvu prednost svojoj ekipi.
3. minut - Najbolji igrač Zadra Florens pogađa za 5:0, ali istom merom na drugoj strani vraća Jaka Blažič.
1. minut - Utakmica je počela. Centar gostiju Filip Kraljević prvi se upisao i čosti strelaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online