Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.01.2015.
12:25
Vestionline A

Mitrović: Počast Marku - nikad više Istanbul

Kapiten Crvene zvezde izjavio je pred meč sa Galatasarajem da bi svi trebalo da imaju istu misiju u sportu, da se bore protiv nasilja, ali i otkrio da crveno-beli nisu rekli poslednju reč u Evroligi. Želja je plasman u Top 8.

kkcrvenazvezda.rs
Kapiten najmlađeg tima Evrolige: Luka Mitrović
 

U drugoj fazi Evrolige crveno-beli krenuli su sa 0-2, a u trećoj rundi takmičenja očekuje ih duel sa Galatasarajem, koji je proglašem utakmicom visokog rizika. Večerašnji duel u Beogradu biće na posebnom skeneru, uz do sada neviđene mere obezbeđanja, kada su u pitanju košarkaški mečevi u Srbiji, budući da je prvi nakon ubistva navijača zvezde Marka Ivkovića u novembru u Istanbulu uoči prethodne utakmice istih rivala.

Kapiten crveno-belih Luka Mitrović ne krije da će to biti poseban meč za njegovu ekipu, ali poručuje da će svi u dvorani večeras dati maksimum da pobedi košarka.

"Ono što se desilo u Istanbulu je velika sramota za košarku i nema nikakve veze sa sportom. Niko od nas ne dolazi na sportske predstave i ne učestvuje u njima kako bi podsticao lošestvari, kojima definitivno nije mesto u dvoranama. najbolji način da se oda počast Marku je da svi mi zajedno, igrači i navijači, učinimo sve da to tih nemilih scena više nikad ne dođe. Moramo zajedno da se borimo protiv nasilja i protiv svih onih koji dolaze na sportske predstave kako bi nausili drugima i narušili one prave razloge zbog kojih se bavimo košarkom, a to je uživanje u igri i nadmetanje sa protivnicima", izjavio je Mitrović u intervju za sajt Evrolige.

Pod posebnom lupom biće navijači, koji će proći vrlo rigoroznu kontrolu na ulazu u halu, i koji će biti nadgledani od strane preko 2.000 pripadnika policije.

"Siguran sam da navijači znaju šta im je činiti. i da će klub i nadležne službe učiniti sve da meč protiv Galatasaraja prođe u najboljem redu. I ne samo ovaj, nego i svi naredni. Publika bi trebalo da radi ono što radi najbolje na svetu - da pokaže kako se bodri svoj tim, ali u isto vreme i kako se poštuju protivnici. Sa druge strane i nas očekuje isti posao, da pored velike borbe na terenu za pobedu, pokažemo određenu dozu respekta prema svojim protivnicima", dodao je kapiten Zvezde.

Mitrović je rekao da njegova ekipa prošle godine izvukla mnoge pouke i stekla iskustvo igranja u Evroligi. I sada u borbi sa velikim ekipama mladi tim Zvezde ne sme da pristane ni na šta manje već samo na borbu do poslednje sekunde. On ističe da je to jedini pravi put kako bi njegov tim ostvario još zapaženije rezultate.

"Definitivno nas u svakom od narednih mečeva očekuje lavovska borba. U grupi smo sa bivšim evropskim šampionima i timovima koji imaju ambicije da to postanu. Čak i one ekipe koje su možda na papiru slabije, kao što su Alba i žalgiris, pokazale su da će savim ravnopravno da se bore za plasman dalje. Ima još mnogo da se igra, čeka nas još 12 utakmica, svaka od njih je priča za sebe i velika škola za nas. Idemo korak po korak, trudićemo se da bude što ravnopravniji protivnik i da, ukoliko nam se ukaže prilika, zabeležimo što veći broj pobeda".

Mitrović smatra da Zvezda ima još mnogo toga da kaže na terenu.

"Ne želimo ovde da se zaustavimo. Naše ambicije, iako to možda nerealno zvuči, su plasman u osam najboljih. Uz sav napor koji budemo uložili za to će nam biti potrebno i malo sreće", zaključio je Luka Mitrović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online