Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 10.01.2015.
19:23
Vestionline A

Čović zamolio Vučića da pusti Atamana u Srbiju

Košarkaškom klubu Crvena zvezda u petak 16. januara u "Kombank areni" predstoji izuzetno teška utakmica i možda najteži ispit u dosadašnjem toku sezone.

kkcrvenazvezda.rs
Obećao sigurnost Galatasaraju: Nebojša Čović
 

Specifičnost težine duela sa Galatasarajem ne ogleda se samo u snazi i kvalitetu tima iz Istanbula, već i svim aspektima organizacije utakmice nakon tragičnih događaja u Turskoj i pogibije navijača crveno-belih Marka Ivkovića.

Rukovodstvo Crvene zvezde veoma se angažovalo kako bi organizacija meča trećeg kola E grupe Top 16 faze protekla u najboljem redu. U tom cilju predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović preuzeo je neke konkretne mere, pa je između ostalog zatražio i prijem kod predsednika Vlade Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića.

"Zatražio sam prijem kod premijera Aleksandra Vučića da bismo zajednički prevazišli ovu situaciju. Zvezda će uputiti molbu da država odobri dolazak treneru Atamanu. Želimo da preuzmemo potpunu odgovornost i da se izdignemo iznad situacije, ali i da izbegnemo
komplikacije Evrolige", rekao je Čović.

Želja prvog čoveka crveno-belih je da naša država odobri ulazak u Srbiju treneru Galatasaraja Erginu Atamanu, jer su postojale indicije da bi u suprotnom ova utakmica mogla biti odigrana van granica naše zemlje.

"Sam Ataman se nekoliko puta izvinjavao. Najbolje bi bilo da dođe i da se direktno obrati našoj javnosti i našim medijima, da se izvini srpskom narodu i Crvenoj zvezdi. On to jeste uradio nekoliko puta, ali kada bi to uradio ovde, to bi pokazalo stepen njegove iskrenosti".

Takođe, Čović je istakao da Crvena zvezda zajedno sa nadležnim organima želi da preuzme potpunu odgovornost za organizaciju meča čime bi pokazala hrabrost, ali i svoju snagu. Prvi čovek crveno-belih je potvrdio da će se utakmica igrati uz prisustvo publike, da neće biti gostujući navijača na čemu je insistirala i Evroliga i da se Galatasaraju garantuje potpuna bezbednost.

Čović je još jednom apelovao na navijače da korektno navijaju, a najavio je i dolazak predsednika Galatasaraja u Beograd.

"Ne mislimo da sport treba da bude argument koji razdvaja države. Smatramo da će naš predlog biti prihvaćen. Galatasaraju garantujemo potpunu bezbednost. Biće mnogo bezbedniiji nego mi tamo što smo bili. Očekujemo i da će doći njihov predsednik i da zajednički uradimo posao kojim se bavimo, a to je da se odigra kvalitetna utakmica", rekao je Čović.

POVEZANE VESTI

Subota 10.01.2015. 20:06
Čisto proser.vanje . ČIK da ne dozvolite Atamanu da dođe u Srbiju . ČIK . Ovo je tipično komunističko k.njanje da se pokaže da od Vučića "zavisi" sve u Srbiji .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online