Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.01.2015.
20:43
N. Drenovac - Vestionline A

Anđušić za Vestionline: Crno-bela je boja uspeha!

Španska košarkaška liga važi za najjaču u Evropi, što znači da se u njoj nalazi samo odabrano društvo. Jedan od članova tog društva je i Danilo Anđušić, koji je svoju sreću potražio upravo u Endesa ligi. Godina 2014. bila je prilično turbulentna za sjajnog šutera, ali kada se podvuče crta - prilično je uspešna! U otvorenom razgovoru za Vestionline, srpska „haubica“ priča o događajima van terena, životu u Španiji, regiji Baskiji kao "drugoj državi"...

instagram.com/daniloandjusic
Čeka Saletov poziv: Danilo Anđušić
 

"Ovde se osećam kao kod kuće. Grad ima sve što je potrebno jednom sportisti, a pošto sam u klubu prihvaćen oberučke mogu slobodno da kažem da mi je u Španiji savršeno", počinje priču za naš portal Danilo Anđušić.

Prošlu sezonu proveli ste u Valjadolidu. Možete li da ga uporedite sa Bilbaom?

"Nebo i zemlja. Valjadolid je prelep grad, ali pomalo 'mrtav', što je posledica nešto starijeg stanovništva. Ovde (u Bilbau) preovladava mlađarija, a to mi naravno, kao i svim igračima, više odgovara".

Baskijci su su, u odnosu na ostatak Španije, potpuno drugačiji?

"Ako se ikada nađete u ovoj regiji, nemojte im govoriti da su Španci, uvrediće se. Oslovljavajte ih Baskijcima, možda 'izvučete' i neko pivo za džabe", priča kroz smeh nekadašnji član Partizana.

"Svadba? Bićete obavešteni"

Letos ste se verili vi i Ivana, a kada se očekuje subonosno "da"?

"Veza dvoje profesionalnih sportista nije nimalo laka. Svako ima svoje obaveze, pa gledamo da uskladimo vreme što bolje. Ljubav je bitna, 'papir' je samo formalnost. U svakom slučaju, bićete obavešteni", u šaljivom tonu otkriva Danilo.

Dve godine ste na Pirinejima. Znate i nešto španskog?

"Da, ali u Baskiji se priča 'Euskera". Ne znam kako bih vam opisao taj jezik. Gotovo nijedna reč nije ista, ali snalazim se".

U prilog priči da su atipični Španci ide i činjenica da u fudbalskom klubu igraju isključivo igrači iz te regije?

"To je možda 'minus', jer će teško osvojiti neki trofej pored giganta poput Barselone, Real Madrida... Ipak, za 'klince' koji odluče da se bave fudbalom može znatno raširiti put, jer ih neće 'gušiti' stranci dovedeni da bi se zaradilo na njima".

Bili ste i na utakmici Atletik Bilbaa?

"Da, protiv Porta u Ligi šampiona. Spetakl koji bi trebalo doživeti. Grad je ceo u crveno-belom. Nekada sam toliko fokusiran na košarku da ne znam da se taj dan igra fudbal, ali izađem da se prošetam i shvatim 'koliko je sati' kada vidim da grad vrvi od ljudi. Apsolutno svi gledaju fudbal".

Da li ste upućeni u tešku situaciju vašeg nekadašnjeg kluba, Partizana?

"Pratim kada god imam vremena.  'Valjak' je u teškoj situaciji, najtežoj u protekloj deceniji. Međutim, došli su Mačvan i Pavlović, stvari su krenule uzlaznom putanjom i verujem da će se 'moj' klub naći tamo gde mu je mesto. U vrhu kontinentalne košarke".

Od četiri prethodna kluba za koje ste igrali, tri su "crno-bela". Mora da postoji neka priča?

"Postoji - to je boja uspeha!".

instagram.com/daniloandjusic

Po čemu ćete pamtiti 2014. godinu?

"Po veridbi sa Ivanom i potpisivanju ugovora sa Bilbaom".

Stigla je i nova godina. Imate li neku želju?

"Imam ih nekoliko. Da sa Bilbaom doguram što dalje, jer smo pokazali da možemo. Reprezentacija kao uvek pristutna želja. Naravno, svojoj lepšoj polovini želim da 'upuca' normu za Olimpijadu u Riju", zaključio je popularni Đuša razgovor za Vestionline.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online