Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.12.2014.
12:48
Beta A

"Želeli smo da više putujemo po Evropi"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv rumunskog Asesofta želi da ostavi dobar utisak na završetku takmičenja u Evrokupu i da će joj taj meč poslužiti kao priprema za mnogo važniji duel protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi.

Fonet/A.K.
Najvažnija je priprema za nastavak Jadranske lige: Duško Vujošević
 

"Takmičenje u Evrokupu završavamo ranije nego što smo želeli. Očekuje nas duel s veoma kvalitetnom ekipom, koja je to već demonstrirala u Beogradu. Želimo da ostavimo dobar utisak na oproštaju od Evrokupa i da trijumfalno završimo, ali i da taj meč iskoristimo kao dobru pripremu za duel protiv Budućnosti u Jadranskog ligi", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Partizana u sredu od 18.30 igraju u Ploeštiju protiv Asesofta utakmicu 10. kola grupe E u Istočnoj konferenciji Evrokupa. Crno-beli imaju dve pobede i sedam poraza i izgubili su šanse za plasman u drugu fazu, dok je Asesoft četvrti na tabeli skorom od pet pobeda i četiri poraza.

"Oni su pokazali da su ozbiljan klub sa ozbiljnom logistikom i dobrom finansijskom situacijom. Imaju sedmoricu-osmoricu stranaca i ne treba ih predstavljati kao rumunski tim. Eliminacija iz Evrokupa će nam koristiti da se koncentrišemo na Jadransku ligu, pošto ćemo se grčevito boriti za plasman u plej-of", rekao je Vujošević.

Andrić: Pobeda
i ništa više

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić rekao je da ekipa želi dobro da odigra u Rumuniji i spremi se za Budućnost.

"Iako utakmica nema rezultatski značaj, ne znači da manje želimo da pobedimo. Želimo dobro da odigramo i iskoristimo utakmicu kao pripremu za meč protiv Budućnosti, koji nam je u rezultatskom smislu mnogo važniji od ovog", rekao je Andrić.

On je ponovio da su ekipu na kraju prošle sezone napustila šestorica, sedmorica igrača i da je poznata loša situacija u kojoj se klub nalazi. Istakao je da je Partizan u stvaranju novog i mladog tima u znatno težim uslovima nego što su bili na kraju prošle sezone i znatno težim uslovima od onih koji su doveli do raspadanja tog tima.

"Žao mi je zbog ispadanja. Naše želje su bile da još putujemo po Evropi, makar i na teška gostovanja, ali sada ćemo imati više vremena za odmor i da se bolje koncentrišemo na Jadransku ligu", rekao je trener crno-belih.

On je rekao da Đorđe Gagić najverovatnije neće igrati u Rumuniji zbog povrede skočnog zgloba, a da je nastup Nemanje Milutinova neizvestan zbog povrede leđa koju je zadobio tokom neudobnog putovanja autobusom iz Zadra, sa utakmice u Jadranskoj ligi.

Vujošević je rekao da nije optimista po pitanju dovođenja plejmejkera.

"Situacija nije laka u klubu, nismo u mogćnosti da obezbedimo uslove. Nisam optimista povodom plejmejkera jer se situacija na tržištu igrača znatno promenila u odnosu na prethodne sezone, kada je bio veliki izbor nižih plejmejkera", naveo je trener Partizana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online