Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 08.12.2014.
20:08
Vestionline A

ABA: Zvezda gazi redom

Predvođena fenomenalnim Markusom Vilijamsom, Crvena zvezda je uspela da izađe na kraj sa upornim i borbenim Metalcem i ostvarila 11. ligašku pobedu u nizu 82:74 (22:20, 18:22, 20:20, 22:12).

abaliga.com/KK Metalac Farmakom/Foto studio ART
Centarski duel: Boban Marjanović i Đorđe Majstorović
 

Usled renoviranja dvorane, prvih nekoliko kola domaćin je bio primoran da sve utakmice igra u gostima, što je bilo otežavajuća okolnost za Metalac i u značajnoj meri je uticalo da ne zabeleži koji trijumf više. Videlo se to i protiv Crvene zvezde, apsolutnog lidera takmičenja. Igrao je Metalac neustrašivo, ali je presudilo iskustvo i "suvi" kvalitet.

Sastav trenera Dejana Radonjića zadržao je maksimalan učinak u regionalnoj ligi, dok je Metalac pretrpeo sedmi poraz u sezoni. Beograđani već u narednom kolu imaju prilikom da trijumfom izjednače rekord od 12 uzastopnih pobeda Olimpije iz prve sezone regionalnog takmičenja.

Zvezda je odlično krenula, ostvarila 11 poena viška u uvodnoj deonici, ali se raspucani Metalac brzo vratio i prešao u vođstvo. Četa Vladimira Đokića je u trećoj deonici imala deset poena prednosti (60:50), međutim, baš u tim momentima stao je šut i domaćin se oprostio od senzacije. Markus Vilijams je preuzeo odgovornost, vezao tri dalekometna hica i nastavio trijumfalni niz Crvene zvezde.

Boban Marjanović je za 18 minuta ostvario 18 poena i osam skokova, Markus Vilijams je duel završio sa 13 poena i po tri skoka asistencije. Po 11 koševa ubacili su Nikola Kalinić i Čarls Dženkins, a deset je dodao Majk Cirbes. Kod domaćina, Todorović je bio sjajan sa 17 poena (5-4 za tri), Majstorović je zabeležio 16 koševa, a Jevtović je dodao 10 poena.

SASTAVI TIMOVA:

METALAC: Malešević 6, Bakić 7, Kutlešić 9, Otašević, Majstorović 16 (6-3 za tri), Jevtović 10, Jošilo, Ljubičić 7 (6 as), Rakićević 2, Radulović, Todorović 17 (5-4 za tri), Dunđerski.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 13 (9-3 za tri), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 5 (8 sk), Lazić 5, Blažič 7, Kalinić 11, Marjanović 18 (8 sk, 10-6 za dva), Tejić, Dženkins 11, Jović, Cirbes 10 (7 sk).

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice. Crveno-beli su preskočili još jednu prepreku, najviše zahvaljujući odličnom izdanju Markusa Vilijamsa u poslednjoj deonici.
37. minut - Stao je šut domaćina, koji je izgubio ritam i konce igre prepustio rivalu. Blažič i Cirbes su to kaznili.
34. minut - Markus Vilijams je postigao još jednu trojku. Ukupno njegov deseti poen. Minut odmora traži Đokić. Ponovo je američki plejmejker pogodio van 6.75. Treće vezana trojka Vilijamsa.
32. minut - Odgovorio je Dženkins istom merom na koš Rakićevića. Trojka za Beograđane, Vilijams je pogodio. Blažičevim prvim poenima iz igre Zvezda ponovo vodi.

30. minut - Kraj trećeg kvartala. Neverovatnom trojkom Dženkinsa Zvezda se približila Metalcu na samo dva poena minusa. Amerikanac kao da je bacio vruć krompir. Beograđani su konsolidovali redove i iskoristili srljanje domaćina.

27. minut - Još jedna trojka Valjevaca. Todorović je precizan. Prethodno je Lazić bio polovičan sa linije penala, i odmah napravio faul. Bakić je bio siguran. Domaćin je stekao dvocifrenu prednost.
25. minut - Nastavio je Metalac da rešeta van linije 6.75. Nikola Jevtović je bio precizan, a potom i Boris Bakić.
23. minut - Čarls Dženkins je prošao kroz reket, pogodio uz ličnu grešku. Siguran je bio sa linije slobodnih bacanja. Izjednjačenje.

22. minut - Marjanović je bio polovičan sa penala posle prekršaja Jevtovića. Centar Valjevaca je potom iskoristio grešku Vilijamsa i zakucao u kontri.

20. minut - Valjevci u prvom vođstvu. Dve vezane trojke Todorovića. Domaćin se raspucao. Osam dalekometnih hitaca je pogodio tim Vladimira Đokića, samo jedan ekipa Dejana Radonjića. Kraj prvog poluvremena.

18. minut - Marjanović je nastavio da teroriše čuvare i stigao do 17. poena. Vilijams je u narednom napadu promašio šut van linije 6.75, a u kontri atraktivno je zakucao Đorđe Majstorović. Isti igrač je ubacio treću trojku i postigao već 16 koševa za Metalac.

17. minut - Vilijams se prošetao do koša, ali je Todorović vratio trojkom već u sledećem napadu. Kalinić odmah poentira za dva. Rasplamsala se borba.
15. minut - Mnogo grešaka na obe strane. Cirbes i Mitrović su napravili korake, Dangubić dve vezane lične greške, a nisu im ostali dužni ni domaći. Jevtović i Majstorović su promašili iz izglednih pozicija.
12. minut - Cirbes je iskoristio prostor u reketu i pogodio. Valjevci su bili nepovezani u napadu, Kalinić je bio neumoljiv u kontranapadu. Dangubić je napravio drugu ličnu grešku, Zvezda je u bonusu.
10. minut - Kraj prve deonice. Ljubičić je siguran iz velike udaljenosti, četvrta trojka Metalca. Domaći sastav se približio favoritu, koji je vodio sa 11 razlike.
8. minut - U igri je Stefan Jović, koji se oporavio od povrede zbog koje je propustio prethodne nekoliko poslednjih utakmica.

6. minut - Vilijams je dobar u odbrani i siguran u kontri. Uzvratio je ponovo centar domaćih Majstorović trojkom.

4. minut - U listu strelaca upisao se Dangubić, a nadovezao se Boban Marjanović sa četiri vezana poena. Tajm aut trenera domaćih Vladimira Đokića. Đorđe Majstorović je pogodio van linije 6.75.

3. minut - Branko Lazić je pogodio trojku posle pogotka Luke Mitrovića. Majstorović je siguran za dva, a potom je blokirao Nemanju Dangubića i Markusa Vilijamsa.
1. minut - Utakmica je počela. Dvorana u Valjevu je potpuno ispunjena. Preduslovi za košarkaški spektakl su ispunjeni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 20:31
igraj ZVEZDO,samo napred.doslo je nasih pet minuta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online