Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 01.12.2014.
12:05
Vestionline A

Dženkins: Pomalo sam Srbin

Đenka se vratio. Od početka takmičarske godine navijači Crvene zvezde strpljivo su čekali Čarlsa Dženkinsa, da najzad demonstrira delić magije iz dobrog dela prošle sezone. Bodrili su ga, u dobru i u zlu, a Amerikanac im je odgovorio najboljom partijom kada je bilo najpotrebnije. U večitom derbiju.

Vraća se u formu: Čarls Dženkins
 

Bek crveno-belih Čarls Dženkins istakao je da mu se polako vraća samopouzdanje, i da mu je naročito drago zbog odlične partije Branka Lazića u meču sa Partizanom.

“Lazo (Lazić) je igrao odlično i veoma sam srećan zbog njega. On je jedan od mojih omiljenih saigrača. Uzbuđeniji sam zbog njegove, nego zbog svoje partije. Verujte mi“, počinje priču hitronogi bek.

Ambijent i tenzija na derbiju sa Partizanom Amerikancu nisu strane.

“Pomalo sam Srbin“, rekao je Dženkins uz široki osmeh i odmah se uozbiljio: 

"Prošle godine sam igrao mnogo derbija i mnogo mečeva pred ovim navijačima, pa se sada bolje nosim sa time. Navijači su bučni, uključeni su u igru, i to može značajno da ti podigne nivo igre, ali i da te učini potpuno dugačijim. Zato moram da držim ravnotežu i trener me sve vereme drži na zemlji“.

Vilijams: Navijači nam pomogli

Zvezdin plej prvi put je igrao u ’večitom derbiju’ sa Partizanom.

“Publika je bila sjajna, kao i uvek, ali kao što uvek kažem, na to ne smemo da obraćamo previše pažnje, već da se koncentrišemo na ono što se dešava na terenu. Navijači su nam pomogli, kao i cele sezone, a mi se trudimo da se odužimo pobedama“, rekao je Vilijams.

Dženkins je otkrio da trener Radonjić insistira da on bude aktivan u igri i da češće preuzima odgovornost.

“On uvek želi da budem agresivan, što na početku sezone nisam bio. Ali, u poslednja dva meča sam se popravio. Kada sam takav, dobre stvari se događaju. Nisam sebičan igrač i ne želim da šutnem svaku loptu, ali mogu da uključim saigrače, da odigramo neke akcije... Tu je i šut, jer kada ubaciš nekoliko lopti, onda raste samopouzdanje. Postepeno sam pronalazio ritam, uz energiju sa klupe i tribina koja mi je mnogo značila".

Markus Vilijams nije imao svoj dan, a Dženkins uverava da to ne bi trebalo nikoga da zabrinjava.

“Markus je mnogo uticao na mene u momentima kada sam se mučio i kada sam igrao ispod nivoa. Neprestano mi je govorio: ’Ne brini, počeće da ulazi, samo imaj vere u sebe’. I on, i trener i ostali saigrači. Sada nije igrao onako kako svi od njega očekuju, ali to će se dešavati, jer je i on ljudsko biće kao svi drugi. Kada sedite na klupi i vidite svog lidera u nešto lošijem izdanju nego obično, vaš je zadatak da uđete na teren i odmenite ga kako treba. Biće još mnogo važnih utakmica i Markus će biti dobar“.

Posle slabijeg početka sezone, Dženkins je u poslednja dva meča podsetio na partije iz prošle sezone. Ipak, Amerikanac je odbio da se zaleće.

“Mnogo mi znači dobra partija. Ja sam uneo energiju sa klupe, to je bilo važno. Bilo je loše, sada je pristojno, znam da brzo može ponovo da se okrene. Zato radim na koncentraciji pred meč, da mi um bude u pravom stanju“, zaključio je Dženkins.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online