Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 22.11.2014.
17:06
Beta A

"Marko ubijen sa leđa, Turci lažu"

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović demantovao je danas izveštaj turske policije da je navijač crveno-belih poginuo u međusobnom sukobu pristalica beogradskog kluba u Istanbulu i ocenio da je to "spinovanje" turskih medija.

Čović tvrdi da Turci ne pričaju istinu 

"Prvi izveštaj turske policije govori o tome (da je navijač poginuo u sukobu sa turskim navijačima)", kazao je Čović.

Čelnik Zvezde je ocenio i da je neodgovorna izjava trenera (Ergina) Atamana da su navijači Zvezde "teroristi" bila priprema "za ono što je trebalo da urade mediji, koji su počeli da spinuju i da "predstavljaju kako je mladić poginuo u međusobnom sukobu navijača Zvezde".

"Pre toga je izveštaj bio drugačiji i to naš konzul jako dobro zna", rekao je Čović.

Čović je rekao da se postavlja pitanje zašto je turska policija sprovela navijače crveno-belih do hale u kojoj se igrala utakmica s Galatasarajem, ako nije bilo ulaznica za njih.

"Navijači Zvezde su se okupili u neposrednoj blizini dvorane, odakle su u pratnji turske policije došli do hale. Postavlja se pitanje zašto policija vodi navijače Zvezde prema hali, ako za njih nema ulaznica", kazao je Čović.

Navijač Zvezde M.I. (25) ubijen je sinoć u Istanbulu u tuči koja je izbila pred duel Evrolige sa Galatasarajem, a Čović je kazao da je taj mladić ubijen s leđa, dok je bežao od suzavca.

"Kada su stigli ispred dvorane, došli su pred navijače Galatasaraja. Ne treba mnogo mudrosti, ni pameti, da se shvati šta onda počinje da se događa... Međusobno provociranje, vređanje, pa kamenice. Onda je došla do sukoba... Još nekoliko navijača Zvezde je povređeno", kazao je Čović.

Manipulator Ataman

Prvi čovek Crvene zvezde ponovio je da navijači iz Beograda nisu išli u organizaciji kluba, ali da se Zvezda uključila čim je čula da su u Istanbul došli njeni navijači. Košarkaški klub Galatasaraj je poslao crveno-belima dopis da pristalicama beogradskog kluba ne može da obezbedi ulaznice, pošto su sve rasprodate.

"Da se ovde radi o vrhunskoj laži i prevari govore slike i podatak koji je objavljen. Kapacitet je dvorane je 12.000, a juče je bilo 8.143 gledalaca. Nekome je stalo da navijači Zvezde ne uđu", kazao je on.

"Dobili smo od Galatasaraja određeni broj karata, ušlo je oko 60 ljudi, na posebna mesta, gde sede i zvaničnici turskog kluba. Da organizacija utakmice nije bila u redu dokazuju i događaji u hali. Za dlaku je izbegnut napad navijača Galatasaraja na prostor koji se naziva ložom", dodao je Čović, koji je istakao da očekuje reakciju Evrolige.

"Očekujem reakciju Evrolige. Svi znaju da je trener Galatasaraja manipulator i ovom dodatnom izjavom je baš to uradio... Pitanje je kako je znao da su 300 srpskih navijača teroristi, a da nije znao da je jedan od njih ubijen", kazao je Čović i optužio Atamana da je tokom meča provocirao igrače Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

Subota 22.11.2014. 17:09
Policija je kriva i sve je bilo namjesteno , momci su sprovedeni na klanje .....a mozda i sipci imaju udjela !?
Subota 22.11.2014. 17:58
Turskim navijacima bi preporucio da narednih godina ne dolaze na utakmice u Srbiju .
Subota 22.11.2014. 23:42
Na Srbe svi udaraju sa leđa. Izađite na crtu majku Vam poganu. Idite Srbi opet na more u Tursku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online