Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.11.2014.
10:21
Beta A

NBA: Malerozni Rouz opet povređen

Košarkaši Čikaga pobedili su u gostima Toronto sa 100:93, ali je meč obeležila nova povreda beka Bulsa Derika Rouza, koji je zbog povrede tetive morao ranije da izađe iz igre.

Koliko talenta, toliko malera: Derik Rouz, plejmejker Čikago Bulsa
 

Rouz je dugo pauzirao zbog povrede, a utakmica u Torontu, igrana u noći između četvrtka i petka, bila mu je druga uzastopna u prvom timu Čikaga. Pre nego što je izašao, postigao je 20 poena.

"Mislim da nije ništa ozbiljno. Samo sam loše zakoračio. Verovatno sam malo više iskoračio i uhvatio me grč", rekao je Rouz, koji se povredio prilikom jednog prodora u četvrtoj četvrini. Najefikasniji u Čikagu bio je Pau Gasol sa 27 poena i 11 skokova, a u ostvarivanju šeste pobede u sedam utakmica pomogli su mu i Džimi
Batler sa 21 poenom i Majk Danlivi sa 14 poena.

Bulsi su ovim trijumfom prekinuli seriju Toronta od pet uzastopnih pobeda i sada obe ekipe imaju učinak od sedam pobeda i dva poraza, i dele prvo mesto Istočne konferencije. Memfis je zadržao najbolji učinak u ligi do sada zahvaljujući
neizvesnoj pobedi nad Sakramentom u završnici utakice.

Tim iz Kalifornije imao je i 26 poena prednosti, ali je domaćin na kraju slavio košem u poslednjoj sekundi Kortnija Lija sa 111:110. Kinsi su uglavnom dominirali, a sedam minuta pre kraja meča imali su velikih 17 poena prednosti, ali je Memfis tada napravio seriju od 16:1, da bi prvi put poveo posle trojke Majka Konlija 11 sekundi pre kraja.

Demarkus Kazins je vratio vođstvo Sakramentu, a onda je Memfis krenuo u poslednji napad. Mark Gasol je napravio blok u vrhu reketa za Lija, ali obojica čuvara su ostala na njemu, tako da je bek Grizlija ostao otvoren i pogodio pobednički šut uz zvuk sirene.

"Teško je pronaći reči za ovako nešto. Napravili smo veliki poduhvat time što smo uspeli da se vratimo nakon što smo onoliko gubili. Delovalo je tmurno da budem iskren", rekao je Konli, koji je bio najefikasniji u svom timu sa 22 poena i 11 asistencija.

Dalas je kod kuće bio nemilosrdan prema Filadelfiji, jedinom timu u NBA bez pobede, pošto je pobedio sa 123:70. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dirk Novicki sa 21 poenom, a za to mu je trebalo oko 20 minuta igre. Još četvorica igrača Maveriksa postigla su dvocifren broj poena.

Dalas sada ima šest pobeda i tri poraza, dok je Filadelfija ostala na osam poraza bez pobede. U poslednjoj jutrošnjoj utakmici, Golden Stejt je kod kuće sigurno
pobedio Bruklin sa 107:99.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online