Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 02.11.2014.
20:42 >> 22:54h
Vestionline A

ABA: Crvena zvezda seje strah, pali "đetići"

Crveno-beli su nastavili seriju nepobedivosti. Zvezda je u derbiju 6. kola ABA lige u "Pioniru" savladala Budućnost 83:69 (14:17, 20:23, 20:19, 29:10) i ostala na čelnoj poziciji.

Pogled u budućnost: Markus Vilijams
 

Susret sa "đetićima" u potpunosti je opravdao epitet derbija, s obzirom na to da je viđena velika borba i mnoštvo preokreta.

Ekipa trenera Dejana Radonjića je u duelu neporaženih timova slavila pred oko 5.000 gledalaca u "Pioniru", iako su gosti iz Podgorice u većem delu utakmice kontrolisali igru i rezultat.

Imali su "đetići" u nekoliko navrata 12 poena prednosti, ali nisu izdržali furiozan nalet domaćina početkom poslednje deonice. Zvezda je na krilima Majka Cirbesa i Jake Blažiča inicirala seriju 17:0 za svega tri minuta, kada je minus od sedam poena pretvorila u dvocifrenu razliku.

Blažič je bio najbolji pojedinac sa 18 poena, pratio ga je Boban Marjanović sa 12 uz čak 17 skokova, a po 11 su ubacili Markus Vilijams, koji je imao još sedam asistencija, i Nemanja Dangubić uz četiri asistencije, pet skokova i pet ukradenh lopti). Kod gostiju se istakao Rejnolds sa 18 koševa, Šehović je postigao 15, a Planinić deset poena.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
37. minut - Dženkins pogađa bacanje tek iz četvrtog pokušaja. Amerikanac je dobio ogromnu podršku navijača, koji su skandirali: "Đenka, Đenka..."
35. minut - I Jović sada pogađa, pritom je bio fauliran.
33. minut - Serija crveno-belih 15:0. Cirbes je siguran za dva, a posle krađe Dangubića fenomenalnu akciju je završio Nikola Kalinić. Cirbes nastavlja seriju košem uz dodatno bacanje. A Kalinić ponovo pogađa, sada za tri.
31. minut - Dangubić otvara poslednju deonicu trojkom, a potom krade loptu i šalje Blažiča u kontru. Slovenac silovito zakucava. Nerešeno je.
30. minut - Kraj trećeg kvartala. Očekuje nas uzbudljiva završnica.
28. minut - Zvezda vodi posle 25 minuta posle poena Blažiča. Međutim, Šehović još jednom pogađa trojku uz faul.
26. minut - Vilijams je siguran van linije 6.75, a Marjanović u narednom napadu poravnava rezultat posle dužeg vremena. Bojan Subotić pogađa trojku za goste.
24. minut - Lazić je zaradio tehničku posle oštrog prigovora arbitru. Bek Zvezde je krenuo u kontru, a prilikom polaganja je bio izblokiran. Ipak, lopta je udarila u tablu, što znači da su sudije pogrešile. Već u sledećem napadu Dejan radonjić je dobio tehničku zato što je napustio restriktivni prostor.
22. minut - Rejnolds je pogodio četvrtu trojku. Ponovo dvocifrena prednost za goste. Marjanović je siguran na drugoj strani, a potom Blažič krade loptu i poentira u kontri. I Mitrović je pogodio za dva, a Igor Jovović odmah traži minut odmora.
21. minut - Počelo je drugo poluvreme. Rejnolds nastavlja da "cepa mrežu" Zvezde.

20. minut - Prvi poeni Markusa Vilijamsa. Prošao je plej kroz reket i pogodio za dva. Odbranila se Zvezda, publika je na nogama. Vilijams u NBA stilu rešava poslednji napad domaćih - trojkom. Kraj prvog poluvremena.

17. minut - Omar Kuk nastavlja seriju trojki gostiju, a nadovezao se Rejnolds trećim dalekometnim hicem. Prekida Marjanović Zvezdin post.
15. minut - Crveno-beli nisu uspeli da iskoriste poene Marjanovića i napad, pa je Rejnolds to kaznio trojkom uz faul, sada Dženkinsa. Već u sledećem napadu Mitrović nije iskoristio šut sa distance, a ponovo Rejnolds pogađa van 6.75.
13. minut - Odlična blokada Dangubića na Vitkovcu naišla je na oduševljenje prisutnih, ali domaćin nije uspeo da realizuje napad.
12. minut - Planinić je pogodio za goste, ali uzvraća Luka Mitrović poenima posle odličnog rolinga. Dangubić je ukrao loptu, krenuo u kontru, ali ga je Rejnolds zaustavio sa leđa i arbitar je bio prinuđen da dosudi nameran prekršaj.
10. minut - Blažič je fauliran u prodoru, i postigao osmi poen sa penala. Kraj prve deonice.
9. minut - Gosti su zahvaljući krađama Šehovića i Dašića ekspresno preko kontranapada otišli na pet poena prednosti.
7. minut - Seriju grešaka crveno-belih ispravlja Jaka Blažič pogotkom van linije 6.75. Već u narednom napadu repriza. Ponovo je trojku pogodio Blažič.
5. minut - Nespretna reakcija Nikole Kalinića, koji je u ćošku faulirao Suada Šehovića pri šutu za tri poena. Adut "đetića" je pogodio, uz dodatno bacanje.

3. minut - Odlična akcija Markusa Vilijamsa i alej up dodavanje ka Laziću podiglo je publiku na noge.

1. minut - Utakmica je počela. Mitrović je pogodio posle nesebičnog dodavanja Marjanovića. Nadovezao se Lazić.

SASTAVI TIMOVA:

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 11 (7as), Rebić, Dangubić 11 (5 sk, 4 as, 4 ukrl), Mitrović 6 (9 sk), Lazić 6, Blažič 18, Kalinić 5, Marjanović 12 (17 sk), Tejić, Dženkins 3, Jović 3, Cirbes 8 (7 sk).

BUDUĆNOST: Kuk 5 (5 as, 5 izgl), Šehović 15 (9 sk, 7-3 za tri), Dašić 9 (6 sk), Planinić 10 (8 sk), Subotić 6, Čarapić, Šihi 2, Vitkovac, Popović, Rejnolds 18 (4 as, 9-4 za tri), Ćapin 2, Rikić 2.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.11.2014. 22:47
sjajan tim zvezde,igraju dobro,posle duzeg vremena su napravili dobar tim.
Ponedeljak 03.11.2014. 00:12
Све би то било супер да је ово звезда али ово је фмп, знате ви то врло добро......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online