Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.04.2010.
22:57
Vestionline, Novosti A

Krstić: "Liči na Istambul '92"

Kapiten nacionalnog košarkaškog tima Srbije Nenad Krstić oporavlja se od povrede kolena i nestrpljivo čeka početak NBA plej-ofa sa Oklahoma Tendersima. Krstić je u intervijju za list "Novosti" rekao da su mu dani odmora stigli kao poručeni ali i da jedva čeka povratak na parket, pošto doigravanja za šampionski prsten nije igrao još od vremena provedenog u Nju Džerziju.

Jedini Srbin u plej-ofu najjače planetarne lige kaže da će možda biti u Srbiji u vreme fajnal-fora Evrolige u Parizu.

Nenad Krstić pozdravlja saigrače

"U Evropi bar mogu na televiziji da gledam utakmice. Ako je iko zaslužio da se tamo nađe, onda je to Partizan, zbog svih uspeha, lansiranih novih igrača, ali i zbog svih otkazanih letova koji su primer u kakvim uslovima klub opstaje. Ali, čuda se i dalje dešavaju", rekao je Krstić.

Potrebno je još jedno za polufinalnu pobedu protiv Olimpijakosa, evropskog kluba najbližeg NBA idealu.

"Kada je Partizan u pitanju, ništa me više ne bi iznenadilo. Neverovatno je kako se izdigao iznad svih problema, skromnog budžeta, umora, non-stop igranja pod pritiskom. Možda će ga najmanje biti u Parizu, ali neće izostati. Partizan, ipak, predstavlja naš najbolji klub, predstavlja Beograd i Srbiju, a to je već veliki pritisak".

"Teo je najbolji"


Možda se fantastičnoj formi pleja Olimpijakosa Miloša Teodosića trenutno ne raduju košarkaši Partizana, ali se raduju njegovi saigrači iz reprezentacije.

 

"Za mene je Teo najbolji plejmejker Evrope. Sazreo je, igra s lakoćom, što je posledica samopouzdanja koje je stekao na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Ovu sjajnu sezonu duguje reprezentaciji"..

"Veliki prorok" Saša Đorđević najavio je put u Pariz i još dosta čuda, nakon pobede nad Barselonom u Pioniru.

"Sale je kompetentniji od mene, ne bih da protivrečim. Sve je moguće, a sigurno je da Partizan može da se nosi sa Olimpijakosom. Nekako mi sve ovo liči na 1992, neke stvari se potpuno poklapaju, iako tada nije bilo tolike razlike u budžetima. Bio bih najsrećniji čovek kada bi se ponovio Istanbul".

Oklahoma je Partizanovim stilom protutnjala NBA parketima i iznenadila sve.

"Iako smo gubili prošle sezone, videlo se da nismo gubitnička ekipa. Naravno, niko nije očekivao ovakvu transformaciju. Imam drugačiju ulogu u odnosu na Nju Džerzi i reprezentaciju, gde sam više bio uključen u napadačke akcije. Ne bunim se, izvlačim maksimum iz ove sezone, a ekipa igra dobro i pobeđuje. Znam da može bolje, ali je teško imati statistiku pored igrača kao što su Kevin Durant i Rasel Vestbruk".

Najboljeg NBA strelca gledaćemo i na Svetskom prvenstvu u Turskoj.
"Mislim da će Durant igrati, čovek je neverovatan. Dešava se da pogledam semafor i šokiram se kada vidim da je dao 30 poena. To je 30 neprimetnih poena. Nikad nisam bio svedok takve lakoće postizanja koševa".

Bolje je da ga zaobiđemo u Turskoj. Bar do finala...


"Verujte, bolje je. Amerikanci više ne potcenjuju svetska prvenstva, sada se oko toga diže veća prašina. Ne razmišljam mnogo o Turskoj, igraću sigurno, niko još nije kontaktirao sa mnom, ali znam da će raspored obaveza biti sličan prošlogodišnjem. Samo da se malo odmorim od NBA sezone".

Naš košarkaš postaje sve usamljeniji u NBA društvu.


"Sve je manje nas Srba. Ne znam tačno koji je razlog, ali sve je manje igrača s prostora bivše Jugoslavije", rekao je Nenad Krstić.

Uprkos tome, ostaće u NBA dokle god bude mogao.
"Imam još jednu godinu ugovora, a moje ambicije su da ostanem ovde što duže. Lako je navići se na dobre stvari, posebno posle one neuspešne avanture u Rusiji".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online