Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.10.2014.
18:38
b92.net A

Đorđević objasnio šta fali Srbiji da bi mogla da dobiju američki "drim tim"!

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da srpski košarkaši moraju atletski da napreduju da bi mogli da se nadaju pobedi nad SAD.

Još moramo da učimo da bismo stigli Amerikance: Aleksandar Đorđević

Srbija je na nedavno završenom Mundobasketu osvojila srebrnu medalju posle poraza u finalu upravo od NBA profesionalaca. Đorđević je u intervjuu za televiziju BiH dodao da u srpskoj košarci mora da se promeni filozofija igre, odnosno da se ona ubrza.

„Mi do ove utakmice 12 godina nismo igrali sa Amerikancima. Sve reprezentacije koje igraju protiv njih se okreću zoni u odbrani. Mi smo isto imali spremni takvu vrstu odbrane, međutim odbrana je kao deo igre srpske reprezentacije bila jako veliki faktor u svim pobedama. Mi smo se bazirali i izgradili kroz odbranu. Ona je bila naš zaštitni znak i mnogo nam je dala. Moj interes je bio da se izmerimo sa Amerikancima u igri pet na pet i jedan na jedan, baš da bismo videli kolika je razlika između najboljih igrača sveta i nas koji smo odmah do njih na ovom prvenstvu", rekao je Đorđević, a oprenosi b92.net.

"Sledeći cilj je da se što više puta sastanemo sa njima, što znači da se plasiramo na takmičenja gde možemo da dođemo do tih duela. Samo iz tih učestalijih duela naš kvalitet može da se digne na nivo koji nam je potreban da ih pobedimo. Ja ne volim da gubim. Bila to reprezentacija Amerike, BiH, Hrvatske ili Australije... Jednostavno ne volim da gubim, ne priznajem nikome da je bolji dok mi to ne pokaže na terenu i to je bila lekcija za sve nas. Oni su nam pokazali da su bolji, mi smo im čestitali. Mislim da smo shvatili šta je potrebno da dignemo našu košarku na nivo na kojem možemo da se takmičimo sa Amerikancima i da imamo šansu da ih pobedimo.“

Selektor Srbije nema dilemu šta je potrebno da bi se protiv SAD igralo na pobedu.

"Pre svega je potrebna velika atletska spremnost, potpuna promena načina igre. Moramo da ubrzamo, pričam o Srbiji i srpskoj košarci. Mi jednostavno kao nacija nismo više fizički dominantni. Nekada smo bili, a taj aspekt košarke je u ovom trenutku jako bitan. Kada sam preuzeo reprezentaciju prvo što sam rekao je bilo baš to, i dalje stojim iza toga i ovo je bila samo potvrda tog mog razmišljanja. Atletski aspekt i pobošljanje na tom nivou nama može da donese još više uspeha jer talenat sigurno na ovim prostorima postoji", rekao je selektor "orlova".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online