Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.10.2014.
12:28
Beta A

Vujošević: Imamo veće probleme od Solnoka

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da crno-beli trenutno imaju veće probleme nego što je to meč sa Solnokom u prvom kolu Jadranske lige, a to su zabrana registracije igrača i moguća nova blokada računa od Poreske uprave.

Ponovo stara priča: Duško Vujošević
 

"Situacija u kojoj se nalazimo je mnogo više od analize igre protivnika kojeg respektujemo. U Solnoku se nismo dobro provodili i kad smo bili u boljim vremenima. Uvek su igrali maksimalno protiv Partizana, nije pametno ne očekivati njihovo najbolje moguće izdanje", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Košarkaši Partizana u prvom kolu Jadranske lige igraju protiv mađarskog Solnoka. Meč se igra u subotu od 18.00. Vujošević je u opširnom izlaganju podsetio da je i dalje aktivna suspenzija Suda za sportsku arbitražu (BAT) i da klub nema pravo da
registruje nove igrače, tako da će u Mađarskoj igrati bez pojačanja. Šampion Srbije za sada neće moći da registruje Eda Murića, Luku Bogdanovića i Janisa Kuzeloglua.

"Partizan spremajući se za ovu utakmicu ima mnogo ozbiljnije probleme nego što je Solnok, to su ovog momenta aktivna blokada od BAT-a kad je u pitanju slučaj Klobučar", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih je ponovio da je Partizan dugovao Jaki Klobučaru 38.000 evra, da je kasnio sa tom isplatom i da je nakon toga menadžer igrača Aleksandar Rašković prevario predsednika kluba Predraga Danilovića i da sada klub mora da plati 130.000 evra.

"Izvesni Aleksandar Rašković je prevario Danilovića da se napiše fiktivan ugovor u kojem Partizan dobija vreme za regulisanje spora. Jesmo bili nespretni, ali smo bili prevareni, izmanipulisani. Kad je vreme isteklo, pokazalo se da igrač želi da dođe do para koje nije zaradio na terenu. Formalno je u pravu, moralno i sportski nije",
kazao je Vujošević.

"Mi smo juče uplatili na taj račun 60.000 evra, od toga je 20.000 dao kao sponzorstvo Tomislav Glavčev, vlasnik firme 'Benton' iz Đevđelije. Prijatelji se vide kad je teško", dodao je Vujošević.

Vujošević je kazao da pored ovog problema Partizan ima problem i s Poreskom upravom.

"Znate da je 2013. dug neulaskom u reprogram uvećan sa 650.000 evra na 1.400.000 sa kamatama. Gro sponzorstava prošle sezone - 500.000 evra od Telekoma, 800.000 od kompanije NIS i Komercijalne banke, išlo je na servisiranje poreskog duga. Izmirili smo pola duga, ali zbog kamata na kamatu, što je 70.000 evra, opet nam preti blokada iste te Poreske uprave, kojoj plaćamo dug", rekao je Vujošević.

"Mislim da bi bilo krajnje zlonamerno da u ovoj situaciju sa BAT-om budemo blokirani zbog kamate na kamatu. Porez mora da se plaća, nećemo nigde da bežimo, sigurno nećemo ići u Fuenlabradu, mi smo klub iz Beograda", dodao je Vujošević.

Trener crno-belih je istakao i da nije izvesno da će saradnja s Telekomom biti produžena.

"Ako će ova država da se spasi tim parama koje bi trebalo da dobijemo od Telekoma, onda u redu, neka mi propadnemo", kazao je.

Kada je reč o timu, Vujošević je kazao da Partizan u ovom momentu ne može da registruje Luku Bogdanović, kao i da se očekuje da će se kapiten Dragan Milosavljević na teren vratititi krajem oktobra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online