Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.09.2014.
15:43
blic.rs A

Preko trnja do Rija

Povratak asova poput Parkera, Novickog, Barnjanija, možda i Kirilenka, u mnogome komplikuje put do olimpijskih viza na narednom Evropskom prvenstvu.

Težak put do olimpijske vize: Košarkaši Srbije na postolju u Španiji 

U onih početnih pet minuta, koliko je bila prvak sveta dok je vodila protiv SAD u finalu Svetskog prvenstva, Srbija je bila i na Olimpijskim igrama u Riju. Samo prvak sveta dobio je direktnu olimpijsku vizu, a to ipak nije bila Srbija, što znači da će naša reprezentacija dogodine na Evropskom prvenstvu u četiri zemlje imati veoma težak zadatak.

Konkurencija će biti žestoka jer samo finalisti idu direktno, dok će se reprezentacije od trećeg do šestog mesta boriti u kvalifikacionom turniru na kome će učestvovati još osam timova iz ostalih zona FIBA, a samo tri prva steći će pravo učešća na Igrama u Riju.

Dakle, ako ne želi da propusti treće uzastopne Olimpijske igre, Srbija mora bude ili u prva dva mesta na Eurobasketu 2015, ili u naredna četiri tima, a da potom od 12 ekipa bude - među tri najbolje.

Širok spektar NBA zvezda

Turci bi mogli da računaju na Ersana Iljašovu (Milvoki) i Enesa Kantera (Juta), Grci bi mogli da se pojačaju Kostom Kufasom (Denver) i još više ako se vrati Vasilis Spanulis. Bosna i Hercegovina ima Mirzu Teletovića (i Jusufa Nurkića), Česi imaju Jana Veselog, Letonci Andresa Bijedrinsa, Slovence bi mogao da pojača Beno Udrih (Memfis) i Erazem Lorbek...

Prvi favorit turnira biće Francuska, kao evropski prvak i kao domaćin (grupa u Monpeljeu, finalni deo u Lilu), plus povratak Tonija Parkera (potvrdio odavno) i još nekih igrača, pre svih Joakima Noe i Aleksa Ažinse, a selektor Visent Kole imaće mogućnost da pozove još neke igrače kojih nije bilo u Španiji (Toni Petro, Kevin Serafan, Roni Turiaf, Ian Mainini).

Nemci će igrati u Berlinu, sva je prilika sa Dirkom Novickim koji je već dobio dozvolu Dalasa.

Mogao bi da mu se pridruži i centar Portlanda Kris Kaman, Amerikanac (i) sa nemačkim pasošem.

U Rusiji se u medijima vodi kampanja za povratak Andreja Kirilenka. Sa njim, Timofejem Mozgovim i Sergejem Karaševim, koji su takođe u NBA, Rusija bi mogla da ima sasvim solidan tim.

U grupi favorita svakako je i Italija, iskusnija za godinu dana a veoma jaka ako se vrate Andrea Barnjanin, Danilo Galinari i Marko Belineli

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online