Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 11.09.2014.
20:47 >> 23:17h
Vestionline A

"Drim tim" lako do finala!

Prvi finalista Mundobasketa u Španiji je selekcija SAD! Ona je u prvom polufinalnom susretu u Barseloni lako izašla na kraj sa Litvanijom - 96:69 (21:16, 22:19, 33:14, 20:19). "Drim tim" će se u finalu sastati sa boljim iz duela Srbije i Francuske.

Imao sukob sa Valančiunasom pre kraj poluvremena: Demarkus Kazins

Uz koga ćete biti tokom utakmice? Koga biste voleli da vidite u velikom finalu?Još jedna sjajna igra izabranika Majka Križevskog za novi ubedljiv trijumf. Na kolenima je ostala i Litvanija, koja je dostojan otpor pružila samo u prvih deset minuta. Sve posle toga bila je demonstracija sile glavnog favorita za osvajanje SP.

Nedostajala je inicijalna kapisla reprezentaciji SAD da krenu u akciju i slome otpor prilično i tradicionalno neugodnih Litvanaca. Ta kapisla pronađena je prvo u liku Kleja Tompsona (16 poena), da bi krilni igrač Golden Stejta u drugom poluvremenu povukao i Kajrija Irvinga (18 poena).

Sustizanje prednosti Litvanaca počelo je već u drugom periodu koji su branioci svetske titule okončali sa tri razlike. Dovoljno da se na veliki odmor ode sa "laganih" plus osam (43:35).

A onda je usledila prava rapsodija. Probudili su se gotovo svi, pogađali iz svih pozicija, a kako dolikuje svakom, pa i ovom "drim timu", atrakcija nije izostajala. Za nju se pre svih pobrinuo gorostas Denvera Kenet Farid, a potom su ga pratili Dejvis, Irving...

Ogromnih 27 poena prednosti bilo je sasvim dovoljno da slektor Križevski odmori najbolje i pruži šansu igračima poput Nejsona Plamlija i Andrea Dramonda koji su u dosadašnjem toku šampionata uglavnom imali epizodne uloge.

Suma, sumarum - još jedna ubedljiva pobeda koja svakako budućem finalisti uliva strah u kosti. Jer, prosečna razlika kojom su Ameri dobijali protivnike, veća je od 30 poena!

 PROČITAJTE TOK UTAKMICE

40. minut - Kraj meča. SAD su prvi finalisti!
39. minut - "Tremaroš" Dramond. Najmlađi akter polufinala, dvadesetogodišnji centar promašio četiri uzastopna slobodna bacanja.
37. minut - Trojka Irvinga za prvu "30+" prednost - 89:58.
35. minut - Entoni Dejvis zaradio je faul, a zbog prigovora i tehničku grešku, što znači da je za njega meč, zbog pet ličnih grešaka, završen. 
32. minut - Počela je treća deonica. Litvanija pokušava na sve načine da ublaži poraz.
30. minut - Ogromna prednost Amerikanaca - 76:49. Treći period je završen...
29. minut - Stvari se ne menjaju. SAD suvereno ide ka prosečnoj razlici od 33 poena.
25. minut - Ni minut odmora ne pomaže Litvancima. Ameri počeli da se "igraju" (61:37). 
22. minut - Nova serija od 5:0 i velika prednost za "drim tim" (53:35). Kazlauskas odmah "seče" tajm autom.
21. minut - Drugo poluvreme je počelo. Sa pet uzastopnih poena (Harden dvojkom, pa Kari trojkom) SAD stižu do maksimalnih 13 razlike.
20. minut - Pokušao je najiskusniji Lavrinovič sa oko osam metara da ublaži zaostatak, ali bezuspešno (43:35). Poluvreme...
19. minut - Umalo tuča. U glavnim ulogama dva centra - Demarkus Kazins i Jonas Valančiunas. Gužva se brzo raščistila, a epilog je tehnička američkoj "petici".
17. minut - Kuzminskas uzvraća zakucavanjem i postaje prvi dvocifreni na meču. Odmah u sledećem napadu Tompson uzvraća iz skok-šuta, takođe postaje dvocifren.
15. minut - Farid u solo akciji, posle rolinga - monstruozno zakucavanje.
14. minut - Litvance u igri održava Kuzminskas. Iznudio je faul, a potom i pogodio oba slobodna bacanja za podnošljiv zaostatak (28:22). Tompson ne staje. Sa četiri uzastopna poena donosi "drim timu" prvu dvocifrenu prednost (32:22).
12. minut - Kuzminskas je pokupio "otpadak" i poentirao, ali je sada i Kari počeo da zatrpava koš Litvanije (28:20).
11. minut - Faul u poslednjoj sekundi vidno je iznervirao stratega Kazlauskasa koji je dobio tehničku. Stvari polako dolaze na svoje mesto. SAD imaju sedam poena prednosti (25:18).
10. minut - Tompson ne staje. Novim laganim pogotkom iz igre održava prednost (20:16). Jankunas je skoka izvrnuo zglob i za njega je, kako stvari stoje, polufinale završeno. Kazins je u poslednjoj sekundi pogodio jedno slobodno bacanje (21:16). Prva četvrtina je završena
9. minut - Prvo je Tompson ubacio još jednu trojku, da bi Rouz sa penala doneo "plus pet" (18:13). Dariuš Lavrinovič trojkom je smanjio prednost, a Kuzminskas promašio oba slobodna bacanja za izjednačenje.
7. minut - Pocius posle prodora donosi svom timu maksimalnu prednost (13:10). Međutim, Irving iz kontre naskače i pogađa trojku za nerešen rezultat. Selektor Litvanije Jonas Kazlauskas traži minut odmora.
5. minut - Tompson ubacio trojku za prvo vođstvo "drim tima" (10:9), ali je gorostasni centar Litvanije Valančiunas još jednom sa linije za slobodna bacanja vratio stvari u "normalu" (11:10)
3. minut - Selekcija SAD već je izašla iz bonusa. Litvanci pogodili samo jedno od četiri slobodna bacanja za minimalnu prednost (7:6)
1. minut - Utakmica je počela. Valančiunas posle asistencije Juskevičiusa dovodi Litvaniju u vođstvo. Dejvis pogađa za nerešen rezultat. Juskevičius je fauliran. Sa linije za slobodna bacanja donosi svojoj selekciji novih "plus dva", ali na isti način Farid izjednačuje (4:4).

POVEZANE VESTI

Petak 12.09.2014. 00:04
Srbija - SAD zvuci bas po meri! Francuska je ionako ameicki piun.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online