Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.09.2014.
15:41
Beta A

Vujošević o Muriću, dugovanjima, Raškoviću...

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da slovenački košarkaš Edo Murić želi da dođe u klub za skromne uslove, ali je naglasio da ti skromni uslovi treba prvo da se obezbede.

Ljut: Duško Vujošević tvrdi da su drugi krivi za tešku situaciju u klubu
 


Vujošević se u izjavi agenciji Beta ponovio da je klub u teškoj finansijskoj situaciji i pod zabranom registracije igrača iz inostranstva po odluci Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) zbog duga prema Jaki Klobučaru, za šta direktno krivi njegovog menadžera Aleksandra Raškovića.

"Murić hoće da dođe u Partizan pod relativno skromnim uslovima. Normalno, klub treba da skloni BAT i da obezbedi te skromne uslove ako hoće da se takmičimo u Jadranskoj ligi i domaćem šampionatu. Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita su se pojačali, a Cibona se rehabilitovala i naša uprava mora da pronađe načina da stvori
minimum uslova", rekao je Vujošević agenciji Beta.

Edo Murić tri godine u Partizanu

 

On je, međutim, ocenio da klub treba prvo da se izbori sa BAT-om. Vujošević je ranije kazao da je Rašković "prevario" predsednika Partizana Predraga Danilovića revizijom ugovora. Prema Vujoševićevim rečima, Partizan je potpisao reviziju ugovora prema kome bi umesto početnih 38.000 evra duga i 10.000 bonusa klub dugovao 138.000 evra ako se ne plati na vreme.

"Menadžer je tvrdio Daniloviću da je to stvarno pro forme i dobijanje vremena da bi klub izbegao BAT. Kada je Partizan došao do nekog novca, igrač je iskoristio činjenicu da je isteklo vreme predviđeno revizijom ugovora i tražio novac koji nije zaradio, iako je bilo obećano da je to samo pro forme. Menadžer je tada počeo da se pravi nevešt i pustio priču da mu više nije menadžer, što nije tačno", rekao je Vujošević.

Mnogi su srećni zbog novonastale situacije

Trener Partizana je izuzetno oštro pričao o Raškoviću, koji je na kratko na društvenoj mreži Tviter postavio citat iz govora Marka Tulija Cicerona protiv Lucija Sergija Katiline.

"Neko je tom idiotu rekao o Ciceronovom govoru, u kome je napravio aluziju na mene i silno me izvređao, ali nigde nije odgovorio da li jeste ili nije tačno da je prevario Danilovića i od de fakto duga od 48 hiljada evra napravio dug od 138 hiljada evra", rekao je Vujošević.

Košarkaški klub Partizan godinama je u finansijskoj krizi i javno je poznato da igračima mnogo kasni u isplati zarada, ali i da se očekuje od novih košarkaša da po dolasku u klub to prihvate, jer znaju da će posle igranja sa crno-belima zaraditi znatno više. Trener šampiona Srbije je ocenio i da postoji "mnogo ljudi" koji se
raduju što je Partizan u ovakvoj situaciji i pod BAT-om i da oni hrabre druge igrače da počnu da odmah naplaćuju novac.

"Ima mnogo ljudi koji se seire što je Partizan u BAT-u i daju podršku onima koji su ga dotle doveli, a svako moje reagovanje protiv toga se dočekuje na nož. Naravno i neki drugi igrači koji smo dužni gledaju šta će da se desi i formiraće svoje ponašanje prema posledicama ovog slučaja", rekao je Vujošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online