Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.09.2014.
11:56
b92.net, Beta A

Đorđević: Meč sa Grčkom za nas je finale

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je meč sa Grčkom finale za našu reprezentaciju.

Grci imaju hemija, na nama je da je razbijemo: Aleksandar Đorđević, selektor Srbije
 

Srbija se sastaje sa Grcima u osmini finala Svetskog prvenstva u nedelju od 18 časova. Đorđević kaže da ekipa mirno ulazi u taj duel.

"Grci su sigurno jedan od najdisciplinovanijih ekipa na ovom prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, brzu, agresivnu, takmičarsku. Mnogo iskustva imaju, iskustva potrebnog za osvajanje titula, imaju igrače koji su igrali mnogo finala. Jedanizuzetno ozbiljan protivnik. Svih pet utakmica su pobedili. Mi smo gledali sve te utakmice i videli da sa sigurnošću igraju svoju igru, nametnuli su. Međutim, ja sam miran jer mislim da imamo kvalitet da odgovorimo na takvu igru pre svega odbrambeno“, rekao je Đorđević, prenosi b92.net.

Pročitajte još:

Aleksandar Đorđević

* Đorđević: Moji igrači ne pričaju sa sudijama, ali su ponosni ljudi

* "Umalo se nisam pobio sa Draženom"

* Predstavljamo Grčku - protivnika Srbije u osmini finala

* Španija lako dobila Srbiju! "Orlovi" na Grke u osmini finala

Reprezentacija Srbije je tokom pripremnog perioda izgubila od selekcije Grčke za koju tada nisu igrali Kaletes i Borusis. Međutim, ni u našem timu tada nisu bili Teodosić i Krstić.

"Timska igra, mnogo dodavanje, vrte svaku akciju da bi došli do poslednjih osam sekundi tokom kojih urade ono što su zacrtali. Stalno su sa dva plejmejkera u igri, da li su to Kalates i Zizis, koji počinju utakmicu, pa onda ulazi Slukas s odličnom energijom. Imaju dobru dubinu sa Burusisom, dobili su igrača koji je u vrhunskoj formi i zrelim godinama, zatim Papanikolau koji imaju fenomenalnu energiju, Adetokumbo sa sjajnim atletskim sposobnostima, Kajmakoglu, igrač sa mnogo evroligaških utakmica i finala. Sa Kacikarisom se znaju svi igrači veoma dugo, neki igrači su sa njima počeli da igraju. Imaju hemiju i na nama je to da razbijemo“, kaže selektor Srbije.

Teodosić: Tuču sam odavno zaboravio

Košarkaši Srbije i Grčke potukli su se tokom jedne pripremne utakmice pre tri godine, pa su novinari pitali Teodosića da li ima možda posebnih emocija zbog toga. "Naravno da ima emocija jer je osmina finala Svetskog prvenstva. Tu tuču sam zaboravio odavno. Nema potrebe da se prisećamo ili razmišljamo o tome uopšte", rekao je Teodosić.

 

Srpski plejmejker je ostavio dubok trag u grčkoj košarci, pošto je u Olimpijakosu osvojio Evroligu i u njegovom dresu je proglašen za najboljeg evropskog igrača.

"Imam prijatelje u grčkoj reprezentaciji, ali ta prijateljstva ovaj put ostavljam po strani", rekao je Teodosić.

POVEZANE VESTI

Subota 06.09.2014. 23:51
ako je to finale, onda ćemo osvojiti srebro.
Subota 06.09.2014. 15:37
Voleo bih da gresim ali bogami kako ste igrali u grupnoj fazi(5 utakmica,tri poraza),nisam bas neki optimista,opet cete vi usrati motku,a i iskren da budem vec sam se navikao na to,a pobeda protiv Grcke bi bila ravna naucnoj fantastici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online