Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 24.08.2014.
18:43
Beta A

Đorđević: Micov je završio karijeru!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da više ne računa na Vladimira Micova i da je "njegova kratka karijera u reprezentaciji završena".

Razočaran posle sukoba sa Micovim: Aleksandar Đorđević
 

"Ne znam gde je i ne računam više na njega. U trenutku kada je bacio peškir, nije hteo da se okrene kada sam ga zvao. To je neprihvatljivo, neprimereno. Njegova kratka karijera u reprezentaciji Srbije je završena. Ovaj dres su nosili mnogo veći

igrači od njega i to ne na kukavički način", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle utakmice.

Reprezentacija Srbije izgubila je danas u hali Pionir od Novog Zelanda sa 96:101, u poslednjoj pripremnoj utakmici uoči Svetskog prvenstva u Španiji, koje počinje 30. avgusta. Selektor je sredinom druge četvrtine izbacio Micova sa terena i poslao ga u svlačionicu. Đorđević, kome se u glasu čulo da je ljut i razočaran, je rekao da ne zna kako će incident uticati na ekipu.

"Ovi momci su dali sve od sebe i bez njega. Odnos prema dresu je svetinja. Ovo je reprezentacija Srbije. Ja o njemu da razmišljam?! Mene ne interesuje, a ni njegove saigrače. Ovde ima mnogo većih imena. (Vladimir) Štimac je primer kako se bori za dres i bori za reprezentaciju. To je duh reprezentacije", rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da nema šta da zameri svom timu u današnjoj utakmici, ali i da je igra u napadu odlučila pobednika

"Svi žale zbog poraza, međutim ne može da bude žal protiv kakve smo ekipe igrali. Ovo je jedna od njihovih najboljih partija, sve su ubacili. Pali smo u drugoj četvrtini, nemam šta da im zamerim. Naš zadatak je odbrana, ali napad je odlučio utakmicu. Neverovatni šutevi su im ulazili. To nam je saseklo krila", rekao je on.

"Novi Zeland je izuzetno atipičan. Igrali su jako, mi nismo imali rešenje za (Kirka) Penija. Znali smo ko je. Takve stvari moramo da popravimo. Nema potrebe stalno da očekujemo neku pomoć, uvek moramo prvo da rešimo sve 'jedan na jedan'. U ovom meču nismo ispunili naše odbrambene zadatke", dodao je Đorđević.

Bivši kapiten reprezentacije naveo je da još nije odlučio koga će povesti na Svetsko prvenstvo.

"Za par dana će se znati sve. Koga nema bez njega se mora. Do danas bih vodio svih 14 igrača, do danas, jer smo postigli mnogo toga. Sada bih vodio svih 13. Još ništa nismo odlučili, 13 igrača su kandidati za odlazak na Svetsko prvenstvo", rekao je Đorđević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.08.2014. 21:03
E moj sale,srpska posla posle će da priča kako nije bacio peškir nisi dobro video.
Utorak 26.08.2014. 07:29
Ljudi, šta je Micov uradio? da ga Đorđević tako maltretira,ako je čovek neka kaže, a ne bacio peškir....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online