Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 02.08.2014.
13:43
mozzartsport.com A

"Slučaj Nurkić" uzburkao strasti u BiH

Košarkaški savez BiH osudio odluku talentovanog igrača da napusti kamp nacionalnog tima, prenosi "Mocart sport".

 Jusuf Nurkić (23) u dresu Cedevite u duelu protiv Partizana
 

Mladi centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić je svojevoljno napustio nacionalni tim svoje zemlje, koja se priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine. Ovaj 19-godišnji košarkaš je nastupao na Evropskom prvenstvu B divizije za mladu reprezentaciju BiH ove godine, koju je kao kapiten odveo do titule.


Nurkić je bio u planovima selektora Duška Ivanovića kao prvi centar reprezentacije, ali je na veliko iznenađenje košarkaške javnosti u BiH napustio trening centar i otputovao u Denver koji ga je nedavno draftovao.
"Žao mi je što ne mogu pomoći reprezentaciji. Posebno mi je žao što sad neki ljudi žele napraviti priču da sam otišao iz reprezentacije. Stvarno nije u redu da tako pričaju. Uvek sam govorio da ću igrati za BiH i tako će i biti u budućnosti. Moje zdravlje je u pitanju. Stvarno mi je žao ako neko misli drugačije. Svi mediji pišu da je umor, a to nije tačno. U pitanju je koleno. Ako bih ga nastavio opterećivati, mogao bih rizikovati ozbiljnu povredu", rekao je Nurkić.

Posle odluke bivšeg centra Cedevite da napusti pripreme seniorske košarkaške reprezentacije BiH, Košarkaški savez te zemlje je uputio saopštenje u kojem je naglašeno da će slučaj ''Nurkić'' u narednom periodu biti detaljno razmotren, posle čega će biti donesena odluka o eventualnim sankcijama za košarkaša.
"Nakon što je istekao rok za povratak na pripreme košarkaške reprezentacije, Nurkić je na apsolutno iznenađenje stručnog štaba, medicinskog tima reprezentacije BiH i svih zaposlenih KS BiH, obavestio kancelariju KS BiH da se neće vratiti u trening kamp jer njegova kolena nisu dobro i mora se lečiti. Nakon tog obaveštenja, Nurkić nije odgovorio na brojne pozive iz Saveza, a njegove izjave smo mogli pratiti isključivo kroz određene medije, što smatramo neozbiljnim pristupom jednog A reprezentativca, NBA igrača, a pogotovo kapitena jedne od selekcija BiH. Na našu žalost, FIBA sankcije po ovom pitanju ne tretiraju NBA igrače. U suprotnom, KS BiH bi ponašanje Jusufa Nurkića drastično sankcionisao. U svakom slučaju razmotrićemo navedeni slučaj i u narednom periodu doneti odluku o sankcijama za narušavanje discipline i ugrožavanja rezultata košarkaške reprezentacije BiH", stoji u saopštenju Košarkaškog saveza BiH.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online