Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.04.2010.
21:46
Vestionline, Mondo A

Stanković: Evroliga simpatiše Partizan

Nekadašnji portparol Evrolige prokomentarisao je Partizanov plasman među četiri najbolje ekipe na kontinentu.

To što će na Fajnal foru u Parizu učestvovati Partizan, a ne Makabi, nimalo ne smeta čelnicima Evrolige - naprotiv, tvrdi Vladimir Stanković, nekada portparol elitnog klupskog takmičenja, sada novinar NIN-a, saradnik više španskih listova i pisac bloga na sajtu Evrolige.

"Pouzdano znam da se na rezultate Partizana u Evroligi gleda sa simpatijama, kao i na promenu ponašanja njegovih navijača, zbog kojih su crno-beli verovatno najviše kažnjavani klub u istoriji takmičenja", rekao je za Mondo Stanković.

"Slika iz Arene sa utakmice sa Panatinaikosom prošle sezone, ili sada sa Makabijem, tretira se i predstavlja i kao uspeh Evrolige. Možda bi medijski bilo atraktivnije da na Fajnal foru igraju Panatinaikos, Real ili Makabi, ali uvek je dobro videti ekipu iz zemlje sa košarkaškom tradicijom, koja u kontinuitetu proizvodi asove".

Prosečan navijač Partizana verovatno i danas smatra da su sudije svesno oštetile crno-bele u majstorici četvrtfinala protiv Taukeramike 2008, ili da im proletos protiv CSKA nisu dozvolile da igraju. Po "teoriji zavere" je i Makabi, kao jedan od klubova-stožera Evrolige, trebalo da ima "vetar u leđa" u ovoj četvrtfinalnoj seriji...

Vladimir Stanković kaže da ga takve priče "pomalo nerviraju" i da ima mnogo dokaza da Partizan u sedištu takmičenja u Barseloni uživa dobar status.

"Kada je Peristeri 2002. godine odustao od takmičenja, Evroliga je dodelila 'vajld kard' Partizanu, koji je tada bio prvak Srbije i Crne Gore, ali samo na osnovu toga ne bi igrao Evroligu pošto je Budućnost imala ugovor", glasi prvi argument.

"Titula najboljeg trenera dodeljena je letos Dušku Vujoševiću, iako nije osvojio Evroligu, niti se plasirao na Fajnal for. Evroliga je odredila Partizan da je predstavlja na 'NBA lajv turu', žalba Barselone na ishod utakmice u Beogradu je glatko odbijena, mada se smatralo da će nekim zakulisnim radnjama biti usvojena..." 

Biće karata za Srbe


"Svaki klub ima garantovanu kvotu od recimo 1.800 do 2.000 ulaznica. Oni onda obaveste Evroligu da li će iskoristiti sve, jer nekoga prati više, a nekoga manje navijača. Izraelci su, tačnije njihove turističke agencije, pokupovali ulaznice koje su stavljene na slobodno tržište. Sada će od da se jave srpske turističke agencije i to će da se izniveliše. Uostalom, ulaznice se fizički podižu kada za to dođe vreme. Do juče nisu mogle ni da budu odštampane, jer se nije znalo čija će se imena na njima naći".

Stanković ne misli da će Partizanov uspeh postati model na koji će se odjednom ugledati bogati evropski klubovi.

"U tom svetu su svi nervozni, samo gledaju šta rade direktni konkurenti i kako da im odgovore. Ali se nadam da će plasman Partizana na Fajnal for pomoći da se u Srbiji pronađe rešenje za finansiranje klubova. Da li da to bude urađeno kroz donacije grada, države ili kroz davanje poreskih olakšica sponzorima... Mislim da ima načina".

"Ovo što je Partizan sada uspeo, postignuto je u možda i gorim uslovima nego 1992, kada su kao domaćini igrali u izgnanstvu. Ali tada su imali dvojicu igrača svetske klase i još nekoliko talenata koji su mogli da povuku tim. Sada se sve radi na 'o-ruk' i Duletov sistem", istakao je Vladimir Stanković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online