Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.04.2010.
00:17
Vestionline A

Vujošević: Potcenili nas, pa izgubili!

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da "crno-beli" ostvarili fantastičan uspeh plasmanom na završni turnir Evrolige.

"Kada se setimo rivala sa početka takmičenja napravili smo neverovatan rezultat. Teško je dobiti i Ušće dva puta u dva dana, a kamoli Makabi. Njih je skupo koštalo što su nas potcenili pred četvrtfinalnu seriju. Opuštenije su ušli u duel sa nama i bilo je kasno da se vrate. Čestitke igračima koji su non-stop posvećeni poslu. Mi ćemo biti autsajderi na Final 4 u Parizu, ali na to smo navikli", rekao je Vujošević.

"Da je neko rekao da će 1. aprila da se saopštava ova vest, svi bi pomislili da je to provaprilska šala. Svaka čast igračima, jako je teško igrati pod ovakvim pritiskom, hvala i navijačima na podršci. Bilo je jako teško, oni su bili pribijeni uza zid, imali su svoj očigledan kvalitet i borili su se do kraja jer su znali da je poraz za njih kraj".

Trener Partizana je rekao da su mnogo potcenili i prerano otpisali "crno-bele".

"Sistem takmičenja i budžeti klubova čine ovaj uspeh posebnim. Ne znam kada je ekipa sa ovako malim budžetom ušla u F4. Što se tiče onoga što je postignuto - postignuto je isto kao i prošlih godina - postignuto je više od onoga što je realno. Ima puno onih koji su srećni zbog ovih uspeha i koji se raduju, ali malo je onih koji hoće da pomognu i to se mora istaći. Mi imamo mali budžet, prodajemo glavne igrače da preživimo", rekao je Vujošević i dodao da je ključni momenat na meču bio šest razlike za Makabi pri kraju druge četvrtine, koji su "crno-beli" uspeli da anuliraju i da preokrenu.

Trener Makabija Pini Geršon čestitao je Partizanu plasman na Fajnal for.

"Prošle godine Vujošević je bio trener godine u Evroligi. I sada je uradio sjajan posao. Pre početka sezone rekao sam da jedan autsajder ide na završni turnir. Navijačima Partizana prodaćemo onih 6.000 karata, koje smo kupili za Pariz. Srpski košarkaši su dokazali da imaju veliki potencijal", istakao je Geršon.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da će bodriti košarkaše Partizana na završnom turniru Evrolige u Partizanu.

"Ovo je bio veličanstven ambijent. Nisam planirao da idem u Pariz, ali sa Partizanom niko ne može da planira. Biću uz 'crno-bele' i na završnom turniru", istakao je Divac, koji je večerašnji meč između Partizana i Makabija pratio iz prvih redova.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da Partizan ostvario najveći uspeh na ovim prostorima u prethodnoj deceniji.

"Ovo je daleko najveći uspeh srpske klupske košarke u poslednjoj deceniji. Čestitao sam igračima, ali ovaj timski duh i ovakva ekipa su delo Duleta Vujoševića. On je najzaslužniji za plasman na F4 i želim mu svu sreću u Parizu", rekao je Ivković.


"Crno-beli" su večeras u beogradskoj Areni pred više od 21.000 gledalaca pobedili ekipu Makabija rezultatom 76:67 (18:16, 20:19, 17:17, 21:15) u četvrtom meču četvrtfinala Evrolige.

Beograđani su plasman na F4 izborili serijom 3:1 u pobedama u četvrtfinalnoj seriji. Partizan će u polufinalu u Parizu igrati protiv Olimpijakosa, koji je serijom 3:1 u pobedama eliminisao Prokom.

U drugom polufinalu sastaće se Barselona i CSKA. Završni turnir Evrolige biće održan od 7. do 9. maja u Parizu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online