Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 01.07.2014.
18:54
Beta A

Đorđević: Cilj je da se vratimo u borbu za medalje

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je osnovni cilj da se ekipa vrati u borbu za medalje, ali da nema definisani zadatak na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji.

 Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
 

"Nezahvalno je pričati o rezultatskim ciljevima, možete i vi (mediji) da ih postavite. Osnovni cilj je da se reprezentacije vrati u borbu za medalje, što je jedan ozbiljan i zahtevan zadatak", rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Srbija je poslednju medalju na svetskim prvenstvima osvojila 2002. godine.

"Taj put ne zavisi samo od jednog faktora, već od mnogo njih. Tu su potrebni mirnoća, želja, ambicija, glad za reprezentacijom. Ali i da selektor napravi što manje grešaka i da nema povreda", rekao je Đorđević.

O samim ciljevima na šampionatu selektor nije mogao ništa više da kaže, već je novinare podsetio koliko je grupa teška.

"Španija je apsolutni favorit, možda čak i za zlato. Brazil je javno rekao da ide na medalju, Francuska je prvak Evrope, Iran šampion Azije. A moramo da poštujemo i svog prvog protivnika Egipat", rekao je Đorđević.

On je danas objavio spisak od 20 igrača za Mundobasket u Španiji, koje će biti održan od 30. avgusta do 14. septembra. Đorđević je naglasio da su svi igrači sa kojima je razgovarao "dali bezuslovni pristanak" da igraju za reprezentaciju.

Veći deo sastanka sa novinarima je protekao u razgovoru o sastavu i odsustnim igračima. Đorđević je rekao da probleme sa povredama imaju Vladimir Lučić i Vladimir Micov, ali da očekuje da će oni biti sposobni da se priključe timu. Zoran Erceg, prema selektorovim rečima, ima povredu koja zahteva duže lečenje i zato nije na spisku. 

Đorđević je rekao da je Duška Savanovića izostavio zato što je ovaj tim "okrenut budućnosti" i da na toj poziciji ima igrača koji mogu duže da služe nacionalnom timu. Milana Mačvana, Bobana Marjanovića i Milenka Tepića, međutim, nema
iz taktičkih razloga. Đorđević je rekao da je Mačvan "dugo lutao" sa pozicijom, ali da on veruje da je igrač Galatasaraja krilni centar i da još nije fizički spreman da igra na toj poziciji na predstojećem turniru.

"Bobi je izuzetan momak i jako dobar čovek, ali reprezentacija nema vremena da se prilagodi njegovoj atipičnosti, malo je vremena. Osim toga, u nekim utakmicama koje su bile bitne za njegov klub nije odigrao na najvišem nivou, pogotovo u odbrani. Znajući sve ovo, nisam hteo da ga zovem na ovaj spisak da bi on posle otpadao", rekao je Đorđević.

Za Tepića je takođe imao objašnjenje.

"U ovom trenutku ima igrača koji imaju prednost u odnosu na Tepića. On je izuzetan profesionalac, podigao je formu od kada se vratio u Partizan, ali ne igra ime košarku, nego sve ostalo", rekao je Đorđević.

Igrači iz NBA Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić će se kasnije priključiti timu, zbog zahteva njihovog kluba Golden Stejta. Selektor je rekao da će sa reprezentacijom biti i povređeni Dragan Milosavljević.

"Rekao sam to Gagiju, a evo i javno da ga pozovem da bude sa nama, da sa nama radi svoju terapiju i svoje vežbe. Mi ga izuzetno cenimo i želimo da mu na ovaj način pomognemo da oseti da nije sam", rekao je Đorđević.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 9. jul u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.07.2014. 20:05
Velika greska za Marjanovica, tu je i izgovor naravno, preslikano kao sto su i Gagija iz Partizana setali na proslom prvenstvu. Cak i pored svega verujemo u uspeh reprezentacije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online