Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 16.06.2014.
11:12
Beta A

Košarka za uživanje: San Antonio novi šampion NBA lige!

Košarkaši San Antonija novi su šampioni američke NBA lige, pošto su noćas na svom terenu, u petoj utakmici finalne serije plej-ofa, pobedili branioca titule Majami sa 104:87.

Osvojili i petu titulu: Košarkaši San Antonija
 

San Antonio je do pete šampionske titule u klupskoj istoriji došao pobedom u velikom finalu od 4:1 nad Majamijem, koji je prethodne dve godine osvajao trofej. Sparsi su osvajali šampionat 1999, 2003, 2005 i 2007. godine.

Mlada zvezda Sparsa Kavi Lenard proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije plej-ofa. On je tako postao najmlađi MVP finala od Tima Dankana 1999. godine i četvrti najmlađi u istoriji lige. Utakmicu je završio sa 22 poena i 10 skokova. Dobru partiju pružio je i Manu Đinobili sa 19 poena, Peti Mils dodao je 17, Toni Parker 16, a Tim Dankan 14 poena i osam skokova. U ekipi Majamija najbolji je bio Lebron Džejms sa 31 poenom i 10 skokova, Kris Boš dodao je 13 poena uz sedam skokova, dok je Dvejn Vejd ubacio 11 poena. Njih trojica su jedini igrači Majamija koji su postigli dvocifreni broj poena.

Priznanje najboljem u plej-ofu: Kavaj Lenard
 

Majami je na početku utakmice vodio sa 16 razlike (22:6), ali je San Antonio serijom od 37:13 u drugoj i početkom treće četvrtine stekao ubedljivo vođstvo koje je bez problema sačuvao do kraja utakmice.

"Teško je poverovati, zar ne? Zaista smo igrali na veoma visokom niovu", rekao je Đinobili.

Prošle godine Majami je u finalu pobedio San Antonio sa 4:3, u neizvesnoj završnici sedme utakmice.

"Sećamo se kako nam je bilo prošle godine i kako smo se osećali u svlačionici. To smo iskoristili na najbolji način i evo, sjajno je. Zbog ovog trijumfa prošlogodišnji neuspeh nam se čini u redu", rekao je Dankan.

Najbolji igrači šampiona: Toni Parker i Tim Dankan
 

Dankan i trener Sparsa Greg Popovič su učestvovali u osvajanju svih pet titula, a Đinobili i Toni Parker uzeli su četiri. Prva zvezda Majamija Lebron Džejms rekao je da je razočaran, ali da su osvojene dve titule u poslednje četiri godine dobar rezultat.

"Želeo sam da insipirišem saigrače, ali nisam uradio dovoljno. Izgubili smo jedno finale, onda smo dobili dva uzastopna, a sada smo izgubili jedno. Mislim da bismo 50 odsto uspešnosti u četiri finala uvek prihvatili. Naravno, želimo da pobedimo u svakom, ali takva je priroda ove igre. Nisam ponosan na našu igru tokom finalne serije", rekao je Džejms.

Trener Majamija Erik Spolestra rekao je da njegov tim nije mogao da odgovori na odličnu košarku San Antonija.

"Igrali su izuzetnu košarku u finalnoj seriji, posebno u poslednje tri utakmice i bili su bolji. Igrali su sjajno, a mi na to nismo mogli da odgovorimo", rekao je Spolestra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online