Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.03.2010.
15:08
Vestionline A

Vujošević: Daćemo sve od sebe

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe da pobedi Makabi u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige, ali da ne treba imati prevelika očekivanja.

Posle prve dve utakmice u Tel Avivu rezultat je nerešen 1:1.

"Ostvarili smo zasluženu pobedu u Tel Avivu. To, ipak, ne znači da je Makabi loša ekipa i da ćemo pobediti u Beogradu. Veliki je spektar stvari koje mogu da se dese. Igrači Makabija su obećali obe pobeda u Beogradu, što nije nemoguće. Ne treba očekivati čuda, mada ih mi pravimo u kontinutitetu. U svakom slučaju, obećavam da ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobede u sutrašnjem meču", rekao je Vujošević na današnjoj konferenciji za medije.

"Ukoliko se kod igrača stvori atmosfera da moraju da dobiju utakmicu, ukoliko dođe do bilo kakvog pritiska, onda će to proizvesti upravo suprotan efekat i u tom slučaju će najverovatnije izgubiti. Tačno je da smo pobedili u Tel Avivu, ali to nikako ne znači da ćemo ih sada lako dobiti kod kuće. Naprotiv, ako mene pitate, mislim da su naše najveće šanse u petom meču, jer bi naš protivnik onda zaista bio pod strahovitim pritiskom. Ukoliko bismo imali imperativ da dobijemo dve utakmice u Beogradu, ukoliko bi se stvorio taj klaustrofobičan osećaj da to moramo da rešimo u tom periodu, onda ne bismo bili spremni za eventualni peti meč i bili bi pod ogromnim pritiskom u ove dve utakmice. Znate, kada pravite čuda onako kako ih Partizan pravi, bez adekvatne logističke pozadine, onda vam se smanjuju šanse da ih ponovite... A ne obrnuto, kako se u našoj javnosti smatra", ocenio je Vujošević.

Grobari dočekali igrače Makabija

 Navijači Partizana na origanalan način dočekali su noćas košarkaše Makabija.

Ekspedicija iz Tel Aviva kasno u nedelju je sletela na aerodrom "Nikola Tesla" i odmah se uputila ka hotelu "Hajat".

Na putu do hotela sačekao ih je transparent na jednom od nadvožnjaka na autoputu, a na kojem je pisali "Fak Makabi"!

Igrači i stručni štab Makabija sleteli su u Beograd dva sata posle ponoći jer im je kasnio let iz Tel Aviva.

Trener Partizana je demantovao navode pojedinih medija u kojima je rekao da su navijači Makabija tihi.

"Nije tačno da sam rekao da je publika koju ima Makabi tiha. Ja se na utakmicama isključim i pratim moju ekipu. Mada, posle beogradske publike sve je u Evropi tiho", rekao je Vujošević.

Američki košarkaši u timu Makabija Dor Fišer i Doron Perkins spremni su za sva iskušenja u Beogradskoj areni.

"Beograd je veliki izazov za nas. Spremni smo za dešavanja na terenu i tribinama i nadamo se pobedama", rekao je Fišer, dok Perkins smatra da je najbitnije da se Partizan ne potceni.

"Ekipa Partizana je u prethodne dve utakmice pokazala sav kvalitet. Važno je da istrajemo u svojim željama", izjavio je Perkins.

Trener Izraelaca Pini Geršon izjavio je da se njegovi igrači sigurno neće uplašiti paklene atmosfere koju će u "Areni" napraviti navijači Partizana.

"Da li ćemo imati problema pred punim tribinama? Mogu vam samo reći da svaki sportista više voli kada igra pred punim tribinama i da ga posmatra što više ljudi. Znam kakva će atmosfera biti i verujem da će biti jako uzbudljivo", rekao je Geršon.
 

Partizan i Makabi igraju u utorak od 20,45 sati u Beogradskoj areni.

Makabi donosi Partizanu 400.000 evra

 Košarkaški klub Partizan trebalo bi da bude bogatiji za oko 400.000 evra nakon dvomeča sa Makabijem iz Tel Aviva u okviru četvrtfinalne serije Evrolige.

Prema očekivanjima, Partizan bi po utakmici sa izraelskim šampionom trebalo da inkasira između 150 i 200.000 evra. Sportski direktor Partizana Mlađan Šilobad nada se da će u budućnosti biti više ovakvih utakmica u Areni.

"Ne bih pričao proizvoljno o sumama, ali istina je da bi nam dobro došlo da odigramo više ovakvih utakmica u sezoni. I ove dve nam puno znače da koliko-toliko popunimo budžet, a zamislite šta bi bilo da je više mečeva u pitanju", rekao je Šilobad beogradskim medijima.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online