Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.06.2014.
14:31
Beta A

SP: Đorđević objavio širi spisak

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije sastavio širi spisak za Svetski kup (30. avgust - 14. septembar).

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević, selektor seniorske reprezentacije Srbije, objavio je spisak 29 kandidata za nacionalni tim koji će učestvovati na Svetskom kupu u Španiji (30. avgust–14. septembar). U odnosu na sastav Dušana Ivkovića koji je igrao na Evrobasketu 2013. u Sloveniji, legendarni košarkaš "pod zastavu" nije pozvao centra Partizana Đorđa Gagića i beka Danila Anđušića, dok se u nacionalni tim posle nekoliko godina vraća centar Milvoki Baksa Miroslav Raduljica. Tu je i Boban Marjanović kojeg nije bilo na EP 2013.

Sale Nacionale po svemu sudeći računa i na internacionalce koji su propuštali prethodne reprezentativne akcije, poput Milana Mačvana, Zorana Ercega, Novice Veličkovića, Duška Savanovića i Vladimira Micova. Nova lica među Orlovima su centar Golden Stejta Ognjen Kuzmić (213 cm), momak rođen u Doboju (BIH) koji je košarkom počeo ozbiljnije da se bavi u Banjaluci, kao i mladi igrači poput Stefana Pena, Dejana Kravića, Stevana Jovića i Nikole Milutinova.

Na Đorđevićevom spisku su: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Marković (Banvit), Nemanja Nedović (Golden Stejt), Vasilije Micić (Mega Vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nenad Miljenović (Mega Vizura), Milenko Tepić (Partizan), Stefan Peno (Barselona), Bogdan Bogdanović (Partizan), Nemanja Krstić (Mega Vizura), Vladimir Micov (CSKA), Vladimir Lučić (Valensija), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Novica Veličković (Mega Vizura), Zoran Erceg (Galatasaraj), Duško Savanović (Anadolu Efes), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Milan Mačvan (Galatasaraj), Nenad Krstić (CSKA), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Vladimir Štimac (Unikaha), Dejan Kravić (Teksas Tek), Nikola Milutinov (Partizan), Raško Katić (Crvena zvezda) i Miroslav Raduljica (Milvoki Baks).

"Ovo je širi spisak igrača koji konkurišu za tim koji će putovati u Španiju. Konačni sastav će zavisiti od forme igrača, njihovog zdravstvenog stanja i toka priprema. Sa većinom kandidata smo bili u direktnom kontaktu i taj kontakt ćemo nastaviti sve do 9. jula, kada počinju pripreme. Pratimo igre kandidata u završnicama nacionalnih prvenstava, kao i nastupe u mlađim reprezentativnim selekcijama", rekao je Aleksandar Đorđević za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online