Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 31.05.2014.
20:06 >> 23:15h
Vestionline A

Bogdanović i Lovernj srušili Zvezdu!

U večitom derbiju, u 12. kolu košarkaške Super lige Srbije, Partizan je bio bolji u Železniku od Crvene zvezde 82:78. Utakmica je rešena posle produžetaka. U dodatnih pet minuta zahvaljujući sjajnim Bogdanoviću i Lovernju, crno-beli su trijumfovali i osigurali prvu poziciju pred plej-of.


Bogdan Bogdanović u duelu sa Čarlsom Dženkinsom (Foto: Arhiva)
 

Izabranici Duška Vujoševića tako su večitom rivalu naneli prvi poraz u međusobnim susretima (u prethodna tri bolja je bila Crvena zvezda). Većim delom susreta gledali smo rastrzanu igru, sa mnogo promašenih zicera. Nisu se proslavili ni jedni ni drugi u šutu, pogotovo za tri poena i sa linije slobodnih bacanja.

Rezultati 12. kola:

Borac - Mega Vizura 83:71
FMP - Radnički 81:71
Crvena zvezda - Partizan 78:82
Metalac - Crnokosa 95:72

U prvih 40 minuta, Partizan je nosio Saša Pavlović, ali je posle njegove pete lične greške u 38. minutu. Blažić serijom 8:0 Zvezda preokrenula. Tada su se oba tima smenjivala u vođstvo, a Bogdanović je sedam sekundi pre isteka 40 minuta, pri rezultatu 70:69, imao je šansu da Partizan dovede u vođstvo. Međutim, bio je precizan samo jednom. Lopta je došla do Marjanovića, koji se spetljao.

U produžecima dirigentsku palicu u timu Partizana preuzeo je Bogdan Bogdanović, koji je sa dve trojke odlepio svoj tim. Zvezda je pokušavala preko Dženkinsa i Blažiča, ali nije uspela. Presudne poene u poslednjem minutu postogao je Lovernj za trijumf crno-belih i poz loziciju pred plej-of.

Zvezda je nastavila sa katastrofalnim igrama i rezultatima u poslednjih sedan dana. Ovo je treći uzastopni poraz za izrabranike Dejana Radonjića. Alarm je upaljen na Malom Kalemegdanu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena, dok je Aleksandar Pavlović ubacio 20. U ekipi Dejana Radonjića najbolji je bio Jaka Blažič sa 22 poena.

 PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

45. minut - Faul Lovernja posle promašene trojke Bogdanovića. Bacanja za Blažiča. Do kraja susreta 52 sekunde. Partizan ima loptu. Poeni Lovernja. Dženkins promašuej trojku. Lopta za Partizan. Lovernj postiže poen iz slobodnih bacanja za konačnih 78:82.
44. minut - Lipovij na liniji slobodnih bacanja. Prvi poeni Lipovija.
43. minut - Blažič dobija četvrtu ličnu grešku. Zakucavanje Lovernja. Trojka Bogdanovića za plus pet Partizana. Spetljao se Marjanović. Partizan blizu pobede.
42. minut - I kapiten Zvezde Simonović moraće na klupu zbog pet ličnih grešaka.
41. minut - Poeni Dženkinsa. Bogdanović pa Marjanović za 74:72.
40. minut - Očajan šut Dženkinsa. Prilika za Partizan. Bogdanović vraća prednost Partizana. Faul Marjanovića. S druge strane, faul Lovernja u napadu. Trojka Dženkinsa. Bogdanović vraća trojku. Blažič za 70:69. Faul Nelsona sedam sekundi pre kraja. Bogdanović postiže samo jedan poen. Marjanović se dokošao lopte, ali se spetljao. Produžeci u Železniku.
38. minut - Peta lična greška Pavlovića. Blažič koš uu faul. Tehnička greška za klupu Partizana. Blažič siguran sa linije bacanja. Blažič za tri poena. Vezao je Slovenac osam poena. Gagić smanjuje.
37. minut - Koš Marjanovića uz faul. Poeni Lovernja. Peta lična greška za Bertransa. Na liniji bacanja je Blažič. Zvezda katastrofalno izvodi slobodna bacanja. Peta lična greška Lazića. U igri je Nelson. Bacanja za Pavlovića.
36. minut - Sjajni Pavlović vezao je šest poena za plus pet Partizana.
35. minut - Tehnička greška za klupu Zvezde. Pavlović vraća Partizan na plus tri. Tepić ima četiri lične greške.
34. minut - Tepić vraća prednost Partizana. Blažič za 54:53.
33. minut - Nelson za tri poena. Promašaji Bogdanovića i Lovernja. Dragićević na liniji bacanja. Prvo vođstvo Zvezde.
32. minut - Simonović promašuje šut za tri poena.
31. minut - Bogdanović siguran sa linije bacanja. Boban Marjanović smanjuje prednost Partizana. Zvzeda očajna sa linije bacanja.
30. minut - Radenović za minus tri. Pavlović vraća plus pet. Četvrta lična greška Pavlovića. Dva bacanja za Radenovića. Uspešan je igrač Zvezde.
28. minut - Očajna igra obe ekipe u napadu. Promašaji se smenjuju kao na traci.
27. minut - Prvi poeni Nelsona. Lična greška za Gagića. Slobodna bacanaj za Katića. 0/4 Katića sa linije bacanja - neverovatno.
26. minut - Bertrans za plus pet. Zakucavanje Letonca za plus sedam.
25. minut - Faul u napadu Bertransa. Zvezda se vraća u igru. Tehnička greška Duška Vujoševića. Četiri bacanja za Zvezdu. Katić promašuje oba bacanja. Na liniji bacanaj je Dženkins.
24. minut - Pavlović pod faulom postiže prve poene za Partizan u nastavku. Katastrofalna igra Demarkusa Nelsona. Bez poena za pleja Zvezde u dosadašnjem toku utakmice. Blažič smanjuje sa linije slobodnih bacanja. Dženkinsk smanuje na minus pet. Tajm-aut uzima Duško Vujošević.
23. minut - Partizan bez poena za tri minuta, ali Zvezda to nije iskoristila na najbolji način. Radenović smanjuje.
22. minut - Prve poene u drugom poluvremu postiže Blažič.
20. minut - Bogdanović za plus devet. Milutinov povećava prednost. Serija 9:1 za Partizan.
19. minut - Simonović promašuje oba slobodna bacanja. S druge strane, precizan je Tepić.
18. minut - Konfuzna igra na obe strane. partizan drži vođstvo.
17. minut - Treća lična greška za Pavlovića.  Simonović smanjuje. Milutinov vraća plus pet.
16. minut - Pavlović vraća plus sedam za crno-bele. Lazić postiže trojku.
15. minut -Lipovij promašuje šut za tri poena.
14. minut - Marjanović sa linije bacanaj smanjuje na minus sedam. Nesportska greška Pavlovića. Prilika da Zvezda uhvati priključak. Lazić smanjuje.
13. minut - Pavlović za +11. Smanjuje Marjanović. Očajan šut Zvezde, pogotovo za tri poena. Odjekuju petarde u dvorani. Naelektrisana atmosfera.
12. minut - Zakucavanje Muslija za +10. Marjanović smanjuje prednost Partizana. problemi za Zvezdu sa linije slobodnih bacanja.
11. minut - Prv poen u drugoj četvrtini za Zvezdu postiže Dragićević.
10. minut - Bogdanović vraća Partizan na plus devet.
8. minut - Milutinov zakucava za 13:22. Trojka Bogdanovića. Serija 7:0 za Partizan.
7. minut - Lovernj vraća Partizan na plus pet. Trojka Dragićevića. prvi poeni za Pavlovića.
6. minut - Radenović smanjuje na 12:10. Jaka Blažič je napravio već tri lične greške. Ulati Pavlović u ekipi Partizana. Tepić vraća crno-bele na plus 4.
5. minut - Četiri vezana poena za Lovernja. Prvi tajm-aut uzima trener domaćina Dejan Radonjić. Marko Simonović postiže prvu trojku za Zvezdu.

4. minut - Sjajno zakucavanje Lovernja.

2. minut - Prvi incidenti na terenu. Pokoškali su se Bogdanović i Blažič.
1. minut - Utakmica je počela. Dvorana u Železniku je ispunjena do poslednjeg mesta. Veću podršku sa tribina imaće Crvene zvezda. I crno-beli će imati podršku oko 200 navijača. Paklena atmosfera u dvorani. Nema sedenja, svi stoje. Prvi poeni za Partizan ubacio je Milutinov. Blažič uzvraća trojkom. Poeni za Bertransa.

POVEZANE VESTI

Subota 31.05.2014. 22:37
Bravo institucijo zvana KK Partizan!!!Uvek kada vidim da vode protiv zvezde 10-15 razlike uvek znam da ce biti jako tesno na kraju.Zvezda je definitvno u krizi i ne znam ko je tamo slep da drze tog Radonjica na klupi.Ali dobro,to je problem komsija!VOLIM PARTIZAN!
Subota 31.05.2014. 22:44
E, sada jos uvek pricajte kako ste jaki. Sad ce Covic novo saopstenje.... https://www.youtube.com/watch?v=jVdr4ecmF8w
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online