Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 10.05.2014.
12:39
mozzartsport.com A

Direktor KLS: Prestanite sa kritikama sudija, biće žestokih kazni!

Dragan Gogić, direktor Košarkaške lige Srbije, izdao je opširno saopštenje u kojem je istakao da je da je detaljnim praćenjem dosadašnjeg toka takmičenja u Superligi uočeno značajno nepoštovanje propisa KLS od strane igrača, trenera i službenih lica u klubovima. On je tom prilikom izjavio da se to odnosi, pre svega, na nesportsko ponašanje aktera utakmica koji posredstvom medija javno i nesportski kritikuju odluke sudija.

 

Povodom svih događaja koji su obeležili prvih sedam kola Superlige Srbije, Gogić je, putem pomenutog saopštenja, upozorio sve da će biti kazni ako se akteri ne prestanu sa stalnim kritikovanjem. Saopštenje prenosimo u celosti.


"Uočene pojave prete da potpuno unište kredibilitet cele Superlige, pa se nameće potreba da se ona zaštiti adekvatnim i pravovremenim izricanjem sankcija koje su za takve slučajeve predviđene opštim aktima UK KLS, pri čemu je neophodno pooštriti kaznenu politiku u okviru pozitivnih propisa UK KLS.


Ovom prilikom sugerišemo svim učesnicima Superlige da se uzdrže od bilo kakvih međusobnih nesportskih kritika i nesportskih kritika odluka sudija i službenih lica, posebno u medijima, jer će u protivnom biti strogo kažnjavani i to sa najmanje 1.000 bodova, automatskom suspenzijom i vremenskom zabranom igranja ili zabranom vršenja dužnosti u trajanju od najmanje tri meseca, a najviše tri godine, shodno članu 19. Disciplinskog pravilnika KLS.


Za najteže prekršaje i ispade igrača i trenera izricaće se kazne zabrane igranja ili zabrane vršenja dužnosti na najmanje dve a najviše osam utakmica, ili vremenskom kaznom u trajanju od najmanje tri meseca, a najviše tri godine shodno članovima 18. i 19. Disciplinskog pravilnika KLS", stoji u saopštenju.


Posebna opomena upućena je na račun sudija i delegata:
"Sudije su dužne prema članu 33. Propozicija takmičenja da opišu sve sporne momente na utakmici, navedu razloge za dosuđene tehničke i isključujuće greške igračima i treneru, kao i druge značajne odluke koje nisu vezane za sam tok igre (npr. smenjivanje pomoćnog sudije, delimično ili potpuno pražnjenje gledališta i sl.). Službena lica (u ovom slučaju sudije i delegat) su obavezna da poštuju kodeks ponašanja prema članu 34, a posebno onaj koji se odnosi na neovlašćeno obaveštavanje javnosti, klubova i lica van rukovodstva KLS o svojim izjavama navedenim u protokolu utakmice, detaljima iz delegatskog izveštaja, detaljima iz razgovora sa kontrolorom suđenja, detaljima iz njegovog izveštaja i slićno. Nepridržavanje ovih odredaba kazniće se vremenskom kaznom zabrane vršenja dužnosti od najmanje jednog meseca, a najviše jedne) godine, ili novčanom kaznom od najmanje jedne takse shodno članu 70. Disciplinskog pravilnika KLS".


Direktor takmičenja je posebno naglasio da će u svim slučajevima u kojima postoji nedovoljno precizno određenje težine prekršaja "koristiti svoje diskreciono pravo da utvrdi težinu prekršaja i odredi adekvatnu sankciju, kako bi blagovremeno zaštitio integritet KLS.

POVEZANE VESTI

Subota 10.05.2014. 13:15
Da li još postoji KSS ? Čime se bavi KSS ? Ko je ovaj čovek ? PREDSTAVLJA se kao tužilac , sudija i dželat pa ako neko zna o čemu se radi ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online